Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


1. maj 2020

Hvor er det dejligt at opleve, at vi kan "mødes" online, og at I tager vores digitlale formidling til jer i disse tider, hvor vi ikke kan give jer de fysiske møder og oplevelser, som vi alle higer efter, men som lader vente på sig. Vi er glade for den positive feedback, vi får fra jer, og det giver næring til, at vi fortsætter med at tænke i alternativer til, hvordan vi kan netværke, videndele og sparre med hinanden. 

Fx har vi skruet op for den digitale formidling i form af podcasts, og nu er endnu et afsnit klar i æteren. Denne gang under overskriften Fra coronakrise til grøn genstart med fire aktuelle interviews. Du kan bl.a. høre Frank Jensen og Jesper Nygårds bud på, hvordan genrejsningen af økonomien kan kombineres med grønne løsninger.

Bæredygtighed og grøn omstilling er også omdrejningsunktet i Byens Stafet, der er tilbage i sin vanlige udgave efter en 'sprint'-runde med fokus på, hvordan coronasituationen har påvirket arbejdsgangene ude hos byggeriets virksomheder.

Denne gang er stafetten landet hos bæredygtighedsingeniør og grundlægger af Aaen Engineering, Micki Aaen, der svarer på spørgsmål stillet af Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør i PensionDanmark vedr. fremtidens mobilitet og en retænkning af forholdet mellem parkering og rum til fællesskab, så vi sikrer høj bykvalitet. Læs hans refleksioner og tre konkrete forslag til, hvordan vi kommer i mål i Byens Stafet - og se som altid, hvem stafetten sendes videre til. 

Ligesom vi har haft øget tempo i Byens Stafet, gør vi nu også det samme med Månedens Profil. Det betyder, at vi i de kommende måneder deler profilen op i halve måneder for at give plads til at profilere endnu flere af jer medlemmer i en tid, hvor vi har særligt brug for at huske på hinanden og lære hinanden bedre at kende på trods af, at vi ikke kan mødes fysisk.

I første omgang kan du blive klogere på leverandør- og projekteringsvirksomheden CLT Denmark, der vil professionalisere brugen af massivtræ elementer (CLT) yderligere i byggebranchen. Læs Månedens Profil med CLT Denmark her. 

Og så slutter vi af med en videohilsen fra toppen af Frederiksberg Rådhustårn. Gå ind på vores LinkedIn- eller Facebookside og få et smugkig på, hvad vi har i vente, når vi igen må mødes. Og husk at tilmelde dig, hvis du selv vil en tur i højderne og se renoveringen af Frederiksberg Rådhustårn.    

Glædelig 1. maj fra alle os i
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

”Mere end bæredygtigt”. CLT Denmark vil som leverandør og rådgiver professionalisere brugen af massivtræ elementer (CLT) yderligere i byggebranchen med en målsætning om at høste gevinsterne inden for bæredygtighed og effektivisering af byggeprocesserne. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos bæredygtighedsingeniør og grundlægger af Aaen Engineering Micki Aaen, der både besvarer og sender stafetten videre med spørgsmål om bæredygtig byudvikling og fremtidens mobilitet. 


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Fra coronakrise til grøn genstart
Verden har forandret sig, og mange af de stort anlagte klimamål er for en stund sat i bero. Men er det muligt at kombinere genrejsningen af økonomien i byggebranchen med grønne ambitioner? Hør fire interviews om mulige veje til vækst i byggeriet, der kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og klimamål. 


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1-4
Podcastserie i fire afsnit om udfordringerne, men også muligheder og (nye) løsninger i byggebranchen fortalt gennem interviews med en lang række af branchens aktører.


Kommende arrangementer

Byens Netværk går undercover​, 19. maj
Tør du tage med agenterne på hemmelig mission? Du ved ikke hvor du skal hen, og hvad du skal se. 


Renovering af Frederiksberg Rådhustårn, 9. juni
Det 60 meter høje tårn på Frederiksberg Rådhus er under renovering. Vi tager til tops i rådhustårnet for at se og høre om det store håndværksarbejde med udskiftning af tagets kobberbelægning.


Velkommen i Byens Netværk - Intromøde​​, 12. juni
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link