Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

01. september 2016


I dette nyhedsbrev vil vi gerne pege på to nye arrangementer - et klimatilpasnings- og et restaureringsarrangement:

  • Hvad gør vi, når klimaet viser sig fra sin barske side – med stormfloder, skybrud og stigende havvand, der sætter gader og byer under vand? Kom med og hør om KlimaByen i Middelfart, der viser, hvordan klimatilpasning kan være et aktivt led i byudviklingen. Ved arrangementet får vi en intro til alle tankerne bag, og næste år tager vi derover og ser klimaløsningen med egne øjne. 
  • Til audiens på Frederiksborg Slot. Vi får museet helt for os selv, og vi skal høre og se resultatet af den gennemgribende restaurering, Audienssalen har gennemgået.

Nye netværksgrupper
Vidste du, at man i Byens Netværk også kan deltage i en af vores netværksgrupper i dybden, der med fem faste møder om året fungerer som ”miniudgaver” af Byens Netværk? Lige nu åbner vi to nye grupper, hvor du kan være med. 

Den ene - Din, min og vores by - er henvendt til arkitekter, landskabsarkitekter, byplanlæggere, ingeniører og sociologer, der dagligt arbejder med projekter og initiativer, der er med til at udvikle byen i en socialt bæredygtig retning. Netværksgruppen sætter fokus på samspillet mellem det sociale og det fysiske miljø og har som formål at understøtte en tværfaglig dialog om den sociale by. 

Vi starter ud med et kick off den 21. september, hvor alle interesserede kan være med. Send en mail til lfi@byensnetvaerk.dk, hvis du vil vide mere.

Meget snart lancerer vi endnu en netværksgruppe - Byens Strateger 3 - med særligt fokus på projektudbud og kontraktformer i det offentlige. Vi modtager altid gerne forslag og gode idéer til nye netværksgrupper, og nye grupper søsættes, når vi er sikre på, at vi selv kan følge med.

Siden sidst kan vi byde velkommen til Thing Brandt Landskab. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.
 

 

Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Louise Skafte og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

Månedens profil

Dall & Lindhardtsen A/S arbejder i den arkitektfaglige skala fra design til planlægning. Vi varetager rådgivning i alle faser fra idé til færdigt byggeri. Vi løser traditionelle og utraditionelle, store og små projekter. Gennem en kreativ proces skaber vi god arkitektur og løser faglige udfordringer, der tilfredsstiller bygherrens krav til funktionalitet, kvalitet, økonomi og tid. Samtidigt er det vores ambition, at projekterne gives en unik og bæredygtig løsning. 

Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Lige nu har vi ledige profiler fra oktober 2016 og frem.


Byens Klumme

Hvorfor socialøkonomi?
Line Barfod, Advokat i Foldschack & Forchhammer, sætter i Byens Klumme fokus på, hvorfor vi skal beskæftige os med socialøkonomi og socialøkonomiske virksomheder. Er grænserne mellem mennesker i byen måske en af de grænseflader, vi som branche bør give større opmærksomhed?


 
 

Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Jakob Axel Nielsen, Direktør i Calum A/S, er aktuel stafetholder. Carsten Rasmussen, Udviklingsdirektør i  Freja Ejendomme, overdrog stafetten til Jakob med spørgsmålet: Jeg vil gerne have at vide, hvorledes - eller om hvorvidt - man som ejendomsselskab i Aalborg oplever et særlig bymæssigt/regionalt sammenhold i branchen omkring områdets fortsatte udvikling? Jeg vil gerne høre, hvorvidt rådgivere, udviklere, investorer, erhvervsliv og ikke mindst myndigheder har en særlig sammenhængskraft omkring det lokale og regionale? Og hvorledes adskiller det sig fra deres arbejde i København?

Kommende arrangementer

Bygningsstyrelsen facaderenoverer Overformynderiet, 5. september
Bygningsstyrelsens og Bertelsen & Scheving Arkitekters aktuelle restaurering af facaden på Overformynderiet har krævet eksperimenter og udvikling af et helt nyt isoleringsmateriale.

En landsby på højkant – plads til alle?, 15. september - Venteliste

Vi har fokus på grå 70'er beton og spørgsmålet om, hvem der egentlig skal være plads til i København, når vi besøger Amagers første højhus og ser forestillingen "En landsby på højkant".


Carlsberg Byen og Carlsberg Station, 20. september - Venteliste
Kom med Byens Netværk når vi besøger Carlsberg Byen – området i København med en farverig og vigtig kulturhistorie bag sig og en spændende og omdebatteret fremtid foran sig.

www.byens-netvaerk.dk
Mange bække små, 22. september
Mange af landets kommuner er lige nu i gang med at finde løsninger, der kan sikre byerne mod tidens klimaforandringer. Et godt eksempel er KlimaByen i Middelfart, hvor klimasikring, innovation og byplanlægning går op i en højere enhed.
 

Audiens på Frederiksborg slot, 27. september
Byens Netværk besøger Audienssalen på Frederiksborg slot, hvor man nu efter en gennemgribende restaurering igen kan opleve, hvordan arkitektur, dekorationer og kunst smelter sammen i en højere helhed i et af de bedst bevarede repræsentationsrum fra den danske enevælde.

Studietur til Tokyo, 1. okt. - 8. okt. - Venteliste
Årets studietur går til Tokyo i Japan med fokus på bl.a. grænseflader. Tokyo er en tempofyldt og sprudlende metropol - en fremmedartet og spændende by, hvor kultur og tradition møder storbypuls og science-fiction-agtig teknologi og arkitektur. På turen skal vi bl.a. se nærmere på byens udvikling på godt og ondt.Afholdte arrangementer

Netværksbaren stævner ud, 19. august

 Fotoreportage

Byens Saloner - Pop up debat om byens udbud,  18. august

 Fotoreportage

Byens Saloner - Plads til alle? 28. juni

 Fotoreportage 

Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk
Gå-hjem møde om renovering af boligforeninger, 6. september
Gratis gå-hjem-møde om renovering af boligforeninger. Vær med når VELFAC stiller skarpt på energioptimering, beboerinddragelse og rådgiverens rolle. Kun få ledige pladser tilbage.

www.byens-netvaerk.dk Konference - hvordan kan deleøkonomi bidrage til at skabe bedre byer? 13. september
Dansk Arkitektur Center og Politiken Live inviterer til konference om deleøkonomien, der lige nu indtager Danmark med storm! Mød politikere, eksperter, deleøkonomiske projekter og international inspiration fra Amsterdam Sharing City.

www.byens-netvaerk.dk
Konference om 3D printet byggeri, 29. september 
Bureauet Nyborg, Nyborg Kommune og IT Branchen byder velkommen til konference om 3D print, muligheder og begrænsninger.

www.byens-netvaerk.dk
Vær med til at gøre København CO₂-neutral i 2025 
Nu bliver der sat fokus på at spare energi i private bolig- og erhvervsejendomme i Københavns Kommune. 22 bygningsejere, udlejere, andelsboligforeninger, ejendomsadministratorer og interesseorganisationer har sagt ja til at være med i kommunens partnerskab, Energispring, og spare på energiforbruget i deres bygninger. Vil du også være med?

 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link