print logo
Byens netværk

Byens Klumme

Her kan du læse spændende indlæg om aktuelle emner på tværs af byggebranchen. Byens Netværk udpeger cirka fire gange om året medlemmer eller gæsteskribenter med en interessant faglig indfaldsvinkel til at byde ind på specifikke emner om byens udvikling. 

Er kreative bymiljøer nøglen til den bæredygtige by?

Er kreative bymiljøer nøglen til den bæredygtige by?04. oktober 2023

Hvis vi skal lykkes med en bæredygtig byudvikling, skal vi gå fra at tænke i solitær ejendomsudvikling til helhedsorienterede byområder. Vi skal gå fra at tænke boligudvikling til byudvikling. Derfor er Copenhagen Creative Partnership sat i søen. Her er, hvordan vi tænker, det skal løses!

læs mere Skrevet af Mathias Nordby og Lene Schaumburg, Copenhagen Creative Partnership
Evolutionen bevæger sig fremad - ressourcerne kører i ring

Evolutionen bevæger sig fremad - ressourcerne kører i ring 04. oktober 2023

Den menneskelige population er for øjeblikket i gang med at gøre sig en større kollektiv erkendelse, der peger fremad men i høj grad også bagud. Vi er ved at opdage - med lige dele gru og skam - at det er umuligt at komme frem til et ægte bæredygtigt menneskesamfund blot ved at skrue lidt på knapperne og reducere forurening og naturødelæggelse

læs mere Skrevet af Kristine Kjørup Rasmussen, Biodiversitetsudvikler, Biolog, Ph.d., OIKO
Det tveæggede bæredygtighedssværd

Det tveæggede bæredygtighedssværd05. september 2023

Mens EU-taksonomien skærper kravene til dokumentation og certificeringer, er der kronede dage hos revisionsselskaber og virksomheder, der udsteder EPD’er eller foretager tredjeparts-verificering af LCA-data. Alt imens arbejdes der hårdt hos rådgivningsvirksomheder og materialeproducenter – og det hele sker i et hidtil uset tempo, hvor begge ender af fødekæden har yderst svært at følge med.

læs mere Skrevet af Christian Wittrup, Chief Commercial Officer, A:GAIN
Velkommen til verden!

Velkommen til verden!01. juni 2023

10.000 arkitekturinteresserede fra hele verden samlet i København! Om en måned slår vi dørene op for UIA World Congress of Architects for første gang nogensinde i Norden. Temaet er ’Sustainable Futures – Leave no one behind’. Hele den danske arkitektur- og byggebranche har knoklet for kongressen i årevis, og nu skal vi endelig høste frugterne af det gode fælles arbejde.

læs mere Skrevet af Natalie Mossin og Ingeborg Hau
Design, Decimaler og Dogmer – skal vi have alle med?

Design, Decimaler og Dogmer – skal vi have alle med? 27. april 2023

Snart mødes den danske byggebranche for at se grønt. Vi skal tale om løsninger, udveksle erfaringer og dele læringer, og så skal vi skynde på hinanden. Vi har nemlig travlt med at nå i mål med at nedbringe CO2 emissionerne, især i vores sektor, hvor der typisk går år fra første tanke og streg til det færdige resultat. Konferencen Byggebranchen ser Grønt er central for at skabe øget momentum, vi har nemlig rigtig, rigtig travlt! Spørgsmålet er om vi har brug for både design, decimaler og dogmer for at indfri byggeriets kæmpe potentiale for at nedbringe CO2 emissioner?

læs mere Skrevet af Lone Feifer, Direktør for bæredygtigt byggeri, VELUX Gruppen
Hvad gør vi med den ’uelskede’ bygningsmasse?

Hvad gør vi med den ’uelskede’ bygningsmasse?26. januar 2023

Vi ved, at vi i langt højere grad er nødt til at forholde os til den eksisterende bygningsmasse, hvis vi skal sænke byggeriets klimaaftryk. Det nye er, at vi ikke blot skal vurdere, om bygningen er arkitektonisk bevaringsværdig. Uanset kvaliteten skal vi til at transformere fremfor at rive ned og bygge nyt.

læs mere Skrevet af Lasse Lind, Partner, GXN
Boliglaboratorium – branchens fælles fremtidsværksted

Boliglaboratorium – branchens fælles fremtidsværksted09. marts 2022

I Danmark er der i dag registreret 37 forskellige familieformer. Alligevel er størstedelen af de boliger, vi bygger, designet til den klassiske kernefamilie. Der er brug for at gentænke boligen med større fokus på fællesskaber og bæredygtighed. Det gør vi i boligbyggebranchens fælles fremtidsprojekt: Boliglaboratorium.

læs mere Skrevet af Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania
Stedsans er en afgørende driver for vellykkede projekter

Stedsans er en afgørende driver for vellykkede projekter09. marts 2022

Det virker næsten banalt – og alligevel er manglen på stedsans stadig en udfordring visse steder i dansk byggeri. Stedet skal og må altid være en af de primære og fælles drivere, når vi udvikler projekter. Det vil gavne kvaliteten af det, vi skaber til glæde for både bygherrer, brugere og samfundet som helhed.

læs mere Skrevet af Lisbeth Nørskov, Copenhagen Director hos CEBRA
Byggestop i den almene boligsektor – er der en løsning på vej nu?

Byggestop i den almene boligsektor – er der en løsning på vej nu?09. marts 2022

Boligudspillet fra 2021 skal etablere 22.000 almene boliger og tredoble nybyggeriet i den almene sektor. Men hvordan indfrier vi det mål i lyset af den aktuelle opbremsning i almene boligprojekter? Lovpakken fra 9. juni kan være en del af løsningen, men hvilke andre modeller er der at trække på - og er det nok? Og hvorfor er udfordringen overhovedet så vigtig?

læs mere Skrevet af Henrik Meden, Poul Schmith/Kammeradvokaten I/S
At tage sig tiden til at lytte til et sted

At tage sig tiden til at lytte til et sted09. marts 2022

Har tid og sted noget at gøre med klimakrisen? Det mener vi i innovationsbureauet NXT. Med vores metode Stedets Væsen søger vi bl.a. at gøre renoveringsprojekter af bygninger og bydele mere klimaambitiøse ved at stille spørgsmålet: Hvad sker der, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?

læs mere Skrevet af Madeleine Kate McGowan, kunstner, Stedets Væsen hos NXT

Tilmelding til nyhedsbrev

footer image byens netværk