Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. marts

Turen går til Oslo - vi har nu åbnet for tilmeldinger til årets studietur til Oslo, som finder sted den 20.-23. september. Her får vi et par intense dage med et program fyldt med byudvikling og ny arkitektur, møder med lokale aktører og selvfølgelig masser af netværk. Turen frem og tilbage foregår med tog, hvilket giver god tid til faglig dialog og til at lære nye og kendte branchekollegaer (endnu bedre) at kende. Det endelige program er fortsat under udvikling, men der vil være fokus på både kulturbyggeri, boliger, strategisk byudvikling, virksomheds- og myndighedsbesøg m.m.  

Er du i København den 14. marts, har du mulighed for at besøge House of Creative Denmark i BLOXHUB og høre professor, klimaforsker og oceanolog Katherine Richardson komme med input til, hvad vi som samfund og branche kan stille op i forhold til den aktuelle klimakrise. Oplægget streames LIVE til Mipim i Cannes kl. 14:00, hvor Katherine holder åbningstalen på vores event: Global Danish Solutions. Samtidig med at høre åbningstalen, kan du møde dit netværk i rammerne af det flotte nye besøgscenter i House of Creative Denmark. Er du interesseret i en af de 25 pladser, så send en mail til Lisbet. 

Du kan også komme med, når vi tager til Nordhavn, hvor der i forlængelse af det allerede populære Århusgade-kvarter stadig bygges på Nordø - eller Redmolen - og nye spændende byggerier snart står færdige. Vi ser nærmere på Det nye Nordø og ikke mindst det storslåede byggeri Spidsen Af Nordø, der knejser alleryderst på den gamle mole.

I Månedens profil kan du læse et indlæg fra Susanne Pouline Svendsen, direktør i Fonden BYG-ERFA, om behovet for Alment Teknisk Fælleseje i den bæredygtige udvikling i byggeriet. "Selvom vi genanvender, binder CO2 i byggematerialer, digitaliserer og optimerer bygningsdriften, er det også afgørende at bygge arkitektonisk gennemtænkt, byggeteknisk korrekt og langtidsholdbart fra starten. Så kan vi undgå de mange fejl og skader, der hvert år koster vores samfund, branche og klima dyrt". Læs hele indlægget her.

Vi kan også byde stort velkommen til to nye medlemmer: Arkitektvirksomheden MEE Studio hvis tilgang er centreret omkring materialer, innovation og unikke arkitektoniske detaljer. Og Together Architecture der har specialiseret sig i adfærdsarkitektur og arbejder for at skabe rum, der kan forbedre livskvalitet. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Fremtidens bæredygtige byggebranche skal bygges på Alment Teknisk Fælleseje. I den bæredygtige udvikling i byggeriet har Alment Teknisk Fælleseje - og deriblandt de mange erfaringsblade, der er udgivet af Fonden BYG-ERFA - aldrig været vigtigere. Selvom vi genanvender, binder CO2 i byggematerialer, digitaliserer og optimerer bygningsdriften, er det også afgørende at bygge arkitektonisk gennemtænkt, byggeteknisk korrekt og langtidsholdbart fra starten. Så kan vi undgå de mange fejl og skader, der hvert år koster vores samfund, branche og klima dyrt. Læs indlægget fra Fonden BYG-ERFA i Månedens profil.


Byens Klumme

Hvad gør vi med den ’uelskede’ bygningsmasse?

Når nedrivning ikke længere er en bæredygtig løsning, hvad gør vi så med den arkitektur fra 50’erne og frem, som i den brede offentlighed ofte bliver betragtet som grim? Uanset kvaliteten skal vi til at transformere fremfor at rive ned og bygge nyt. Læs Byens Klumme af Lasse Lind, Partner i GXN.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Kamilla Hammerich Skytte, adm. direktør i Realkredit Danmark. Læs bl.a. om hvordan Realkredit Danmark, som landets største finansielle koncern, bidrager til at få sat mere fart på den grønne omstilling i boligmassen og ejendomsbranchen. Læs med i Byens Stafet.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Det gode samarbejde - hvad skal der til?
Hvordan bliver vi bedre til at styrke relationerne og det gode samarbejde i byggeprocesserne? Byens Podcast har talt med tre af byggeriets aktører: Stina Trojlsgaard, LivingLean, Niels Fribo, Danica Ejendomme og Thomas Krogh, Enemærke & Petersen, om vejen ud af konflikterne - og hvad der skal til for helt at undgå dem. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Byen vågner: Digitale fortællingers magt og muligheder i byudvikling​​, 7. marts
De sociale medier har stor betydning for oplevelsen af og engagementet i fremtidens byggeri og byudvikling. Med konkrete tips og cases fra branchen bliver vi klogere på, hvordan det digitale indhold kan være en vigtig strategisk løftestang for byudvikling.


Kvindernes kampdag: Hvordan arbejder vi sammen?​, 8. marts
Hvordan står det egentlig til med arbejdskulturen i byggeriet – og hvad kan vi forvente i fremtiden? Sammen med en række brancheaktører tager vi debatten på Kvindernes kampdag.


Mipim: Sunset Lounge, 13. marts
Vær med til at kickstarte Mipim-ugen med et par hyggelige netværkstimer på croisetten, når Byens Netværk, Byggesocietetet og virksomhederne Idverde og WSP samler branchen til en fælles velkomst i Cannes.


Mipim: Global Danish Solutions, 14. marts
Hvordan bidrager dansk innovation og knowhow til grøn omstilling og en mere bæredygtig verden? Hvilke løsninger og tilgange er med til at skabe værdi - også på globalt plan? Vi sætter fokus på danske løsninger og forretningsmodeller i Palais des Festivals.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous i Cannes​, 15. marts
Vi inviterer nuværende og potentielle nye medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe- og netværksarrangement i Cannes. 


Mipim: Grøn omstilling med merværdi, 16. marts
Sammen med Danske Arkitektvirksomheder sætter vi fokus på merværdien ved grønne, naturbaserede løsninger i byggeriet og byrummet i en paneldebat om, hvordan vi sikrer, at de mange ”grønne” løsninger skaber værdi på alle parametre.


Intromøde i Byens Netværk, 23. marts
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i København, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre netværkskolleger i branchen.


Byen vågner: Fremtidens arbejdsliv med TOGETHER Architecture og Hjerteforeningen​, 27. marts
Er kontor-kvadratmetre en dårlig investering nu, hvor alle helst vil arbejde hjemme? Hvordan eksperimenterer vi med arbejdslivet? Hvordan ser fremtidens arbejdsplads ud? Byen vågner hos Hjerteforeningen med en samtale om fremtidens arbejdsliv. Og hvordan vi bedst kan bygge, designe og indrette til det. 

 


Det nye Nordø, 27. marts
Tag med når vi ser nærmere på Nordø for enden af Århusgade-kvarteret i Nordhavn - og ikke mindst det storslåede byggeri Spidsen Af Nordø, der knejser alleryderst på den gamle mole.


Oplever du (også) konflikter i samarbejdet?, 20. april
Denne gang i Aarhus

Hvordan styrker vi samarbejdet og undgår konflikter på en byggesag? Bliv klogere på, hvordan du med få enkle værktøjer kan blive bedre til at håndtere - eller endda helt undgå - konflikter på byggesagerne gennem øget bevidsthed om egen rolle og ansvar.

 


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Byens Netværk og Byggesocietetet samler branchen til to dage med fokus på den grønne omstilling. Vi dykker ned i udfordringer og barrierer, der spænder ben for en bæredygtig udvikling og ser på innovation og nye løsninger for klimalederskab i branchen.


1-dagstur til Folkemødet 2023, 16. juni
Oplev Folkemødet med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm og oplever nogle af Folkemødets mange debatter. Vi lægger også vejen forbi Green Solution House, der er et hotel opført med fokus på bæredygtighed.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Gå-hjem-møde om bæredygtighed i byggebranchen, 6. marts i Aarhus & 9. marts i København
Kromann Reumert inviterer til gå-hjem-møde med gennemgang af de nye regler i BR 18 og gode råd til, hvordan du håndterer bæredygtighedskrav i praksis. Der vil også være fokus på tendenser og udviklinger i markedet og afsluttende paneldebat. Arrangementet finder sted i Aarhus den 6. marts og i København den 9. marts. Læs mere og tilmeld dig her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link