Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


5. august 2021

Så er vi så småt ved at være tilbage på kontoret og gør klar til at kridte skoene til sensommeren og efterårets mange netværksarrangementer.

Og der er heldigvis masser af muligheder for at mødes i den kommende tid, så du kan blive tanket op både fagligt og socialt. 

Du kan blandt andet komme med til Sommer på Slottet, når vi besøger Charlottenlund Slot og en af de virksomheder, som i dag har residens på slottet nemlig Søe-Jensen & Co. Samtidig ser og hører vi om slottets historie og restaurering, inden vi slutter af med en hyggelig netværksbar i de smukke omgivelser.

Vi fortsætter også de hyggelige takter, når vi inviterer til Fejring med forsinkelse - jubilæum og fødselsdagsreception. Her tager vi revanche for den festivitas, vi grundet coronaen ikke kunne holde i 2020, hvor Bynes Netværk kunne fejre 25-års jubilæum og vores direktør Henriette Sofie fyldte 60 år. Så kom og vær med, når vi bedre sent end aldrig fejrer hinanden i Byens bedste Netværk.  

Der er også kommet et par ledige pladser til vores studietur til Færøerne, som vi også grundet COVID-19 var nødsaget til at flytte til foråret 2022. Læs mere om turen her og tøv ikke for længe, hvis du vil sikre dig en af de allersidste pladser.

Månedens Profil kan du blive klogere på dine nye netværkskolleger i arkitektfirmaet URBAN POWER, der er en af de førende danske tegnestuer inden for urban transformation og videreudvikling af eksisterende byområder. Læs mere her.

Du kan også møde URBAN POWER, når vi besøger Refshaleøen den 19. august og hører om områdets udvikling fra industri til destination. Her kan du også møde dine netværkskolleger fra det biobaserede og bæredygtige byggemarked Havnens Hænder, der ligesom Urban Power har til huse på Refshaleøen. 

Havnens Hænder kan du også blive klogere på i Byens Stafet, som er landet hos CEO og medstifter Magnus Henriques, der bl.a. andet svarer på hans ønske til en forandring, der kan udbrede brugen af bæredygtige byggematerialer. Læs svaret på det - og stafettens øvrige spørgsmål - her.

Sidst men ikke mindst skal der lyde et varmt velkommen til vores nye medlem Entreprenør Morten C. Henriksen A/S. Vi glæder os til at møde jer på vores kommende arrangementer. 

 

Venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

URBAN POWER er et innovativt arkitektfirma, der skaber fysiske rammer med et særligt fokus på sammenhængen mellem by, bygning og byrum. Vores opgavetyper spænder over idéoplæg, helhedsplaner, analyser, designmanualer, visioner, bygningsdesign, projektering og procesledelse - særligt med fokus på transformation og videreudvikling af eksisterende byområder. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Magnus Henriques, CEO og medstifter af Havnens Hænder – Biobaserede og bæredygtige byggematerialer. Læs hvordan han sammen med sine to makkere arbejder for, at vi bygger klogere og med bæredygtige og naturligt intelligente materialer. Læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

CPH Village Jernbanebyen, 11. august
CPH Villages nye studieboliger på Vesterbro er opført i træ og ligger midt i vild natur og samtidig kun et stenkast fra byens pulserende liv. Vi besøger studielandsbyen i Jernbanebyen og hører om det at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Filmstationen – fra Flyvestation til kreativt erhvervsområde, 17. augsut
På den tidligere Flyvestation Værløse ligger Filmstationen, der lægger kulisse til danske film og TV-serier. Få en rundvisning i studierne og se nogle af de originale bygninger og omgivelser, som nu skal udvikles til et nyt kreativt erhvervsområde.  


Refshaleøen - fra industri til destination, 19. august
Tag med til Refshaleøen og hør om udviklingen fra industriområde til byens nye destination. Vi hører om visionerne for området og besøger nogle af de aktører, der i dag har til huse på Refshaleøen: Havnens Hænder og Byens Plantetorv.


Sommer på Slottet, 26. august
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi fejrer sensommeren og inviterer til netværksbar på det smukke Charlottenlund Slot, hvor samtidig skal høre om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion.


Intromøde & netværk i Aarhus, 31. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i Aarhus, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Teater: Vi de 1%, 2. september - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Fejring med forsinkelse - Jubilæum og fødselsdagsreception, 3. september
I 2020 fyldte Byens Netværk 25 år. Samme år blev vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en netværksbar i det hyggelige Fæstningens Materialgård.


Bæredygtig byfornyelse i Ryesgade 25, 8. september
I Ryesgade er en gammel københavnerejendom blevet renoveret samt for energi- og klimaoptimeret. Vi ser og hører om resultatet, som blev en af Danmarks første DGNB-certificerede renoveringer af en etageejendom anvendt til beboelse.


Mini-studietur til Aalborg, 28.-29.september
Tag med til Aalborg hvor vi bl.a. skal høre om visionerne for Aalborgs byudvikling, se ny og transformeret arkitektur og byrum og blive klogere på udviklingen af et nyt kunstcenter på Spritten. Og så tager vi også et smut til Hjørring for at besøge Kornets Hus. 


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - 2 pladser tilbage
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Se vores Folkemøde-debatter

www.byens-netvaerk.dk

Byens formål i fremtiden? - se debatten fra Folkemødet
Se Altingets Folkemødedebat hvor vi sammen med Instituttet for Fremtidsforskning stiller spørgsmål ved fremtiden for vores byer.


www.byens-netvaerk.dk

Byggeriets dilemmaer med Sara Bro - se debatten fra Folkemødet
Se Folkemødedebatten hvor et panel i bedste "Sara og Monopolet"-stil svarer på nogle byggeriets dilemmaer i forhold til den grønne omstilling i byggeriet og den sociale sammenhængskraft i byerne.


Byens Podcast

Byens Podcast: Hvad skal vi egentlig med byerne?
Hvordan påvirker det byens liv, når nære relationer, hjemmearbejde og en by med få muligheder i et år har været normalen? Det er tid til at gen(op)finde byens formål.


Byens Podcast: Peptalk til byggebranchen - med Connie Hedegaard
På konferencen Byggebranchen ser grønt gav Connie Hedegaard byggebranchen en opsang om at tage fat på de helt grundlæggende udfordringer, som byggeriet står over for. 


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Grøn finansiering i byggebranchen
Hvad betyder udviklingen af grønne lån i ejendoms- og finanssektoren? Hvor stor er udbredelsen - og hvordan sikrer vi mere ensartede måder at klassificere bygninger på i det internationale ejendomsmarked? Få indblik i finanssektorens bidrag til den grønne omstilling.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2021 sætter fokus på lysdesign, 16. september
Dansk Center for Lys (DCL) inviterer til konferencen Lysets Dag, der i år sætter fokus på lysdesign, og hvordan man skaber det rigtige lys til mennesker. Læs mere om program og tilmelding her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link