print logo

Filmstationen – fra Flyvestation til kreativt erhvervsområde


På den tidligere Flyvestation Værløse ligger Filmstationen, der i mere end et årti har lagt kulisse til danske film, TV-serier og reklamer. Måske kan du genkende nogle af dem, når vi tager på besøg til Filmstationen og får en rundvisning i studierne og ser nogle af de mange originale bygninger og omgivelser, som over de kommende år skal udvikles til et nyt kreativt erhvervsområde.  

Deltagerliste (opdateret 10.08.21)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

I den sydvestlige del af den tidligere Flyvestation Værløse ligger Filmstationen, der huser Danmarks største studie- og produktionsfaciliteter i et råt og uspoleret landskab omgivet af militærets gamle hangarer, kontorbygninger, værksteder og landingsbaner.

På sine 17 hektar råder Filmstationen over 33.000 m2 eksisterende bygningsmasse samt store vidder med smuk natur, der bruges som film- og TV-locations og samtidig emmer af stedets forhistorie og originalitet.

I dag er der f.eks. filmstudie i flyvestationens gamle hovedværksted, som har været brugt til helikoptere og dronningens Challenger fly, og i den gamle Flymaterielkommando finder man stadig flere hundrede tomme kontorer og lange gange, der er en oplagt kulisse som offentlig instans eller fængselsmiljø. Og så finder man også et kontroltårn fra 1930'erne, en bunker, skydebane, gamle værksteder og en lang række andre locations med skæve detaljer og patina.

Vi besøger Filmstationen og får en rundvisning i nogle af studierne og området, der med sin fortid som Flyvestation er fyldt med fascinerende detaljer fra den tid. Derudover skal vi høre en den udviklings- og masterplan, der skal transformere Filmstationen til et nyt kreativt erhvervsområde.

En ambitiøs udviklingsplan igangsat i foråret 2021 skal – med afsæt i det eksisterende miljø og aktiviteter – transformere Filmstationen, og et bærende element er en masterplan for den fysiske udvikling af bygninger og landskabsrum udarbejdet af Dorte Mandrup.

Som led i projektet skal der bl.a. skabes et filmtorv, der skal binde området sammen og være et samlingssted for stedets kreative erhverv, men også besøgende udefra og de beboere, som er naboer til Filmstationen. Derudover skal der bl.a. etableres små grønne oaser, folkekøkken en ny eventplads.  

Alt sammen med fokus på områdets særlige karaktertræk med de mange forskellige typer bygninger fra forskellige årtier og med forskellige funktioner.

Fotos: Filmstationen
Renderinger: Dorte Mandrup

Du kan også læse mere om Filmstationen i Månedens Profil herProgram

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:45 Introduktion og rundvisning v/ Rikke Faaborg Jarmer, Adm. direktør, Filmstationen
  • 17:30 Netværk og forfriskning
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

17/08 2021 15:30 - 18:00

Adresse

Filmtorvet 68
3500 Værløse

Deltagerantal

40

Mødested

Følger

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

17/08 2021 15:30 - 18:00

Adresse

Filmtorvet 68
3500 Værløse

Deltagerantal

40

Mødested

Følger

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk