Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


5. oktober

Tag med, når vi i Aarhus besøger det gamle Amtssygehus, der skal forvandles til et nyt og levende bykvarter, der dyrker fællesskabet og en bæredygtig udvikling. Aarhus Kommune og LINK Arkitektur åbner dørene for den kommende transformation, hvor tidligere sengestuer bliver til moderne lejligheder, der viderefører den unikke historie om sundhedsfremmende idealer, som stedet bygger på.

På Frederiksberg tager vi med NREP og EFFEKT på byggepladsbesøg på Rolighedsvej Bycampus, hvor nye studie-, forsker- og familieboliger lige nu tager form langs Åboulevard og Bülowsvej og skal være en del af et nyt byområde. Vi ser de kommende boliger, der bliver del af NREPs koncepter UMEUS og NOLi.

I Byens Klumme giver Kristine Kjørup Rasmussen sit syn på den regenerative tanke som en helt naturlig udvikling for den menneskelige population. Som biodiversitetsudvikler og biolog ser hun det som et sundt tegn, at vi trods alt ikke adskiller os så meget fra den natur, vi i mange år har troet var til for os, men som vi kun selv er en lille del af. Det leder hende på sporet af en mere regenerativ tilgang til den måde, vi leder og organiserer os på. 

Sine tanker deler Kristine også i vores paneldebat om Regenerativ ledelse på Building Green den 1. november, hvor hun sammen med en arkitekt, en fremtidsforsker og en byudvikler skal debattere det nye ledelsesparadigme, og hvor det kan rykke os hen som organisationer, ledere og medarbejdere. Vi starter debatten allerede fra morgenstunden, så kom og vær med! Tilmelding er ikke nødvendig, da Building Green er åben for alle.

I Månedens profil inviteres virksomheder til at blive del af et byggefagligt kontorfællesskab på Frederiksberg. I VÆRKSTEDET sidder rådgivere fra SINUZ, ART-TEK, Tranberg Arkitekter og JJW Arkitekter under samme tag og samarbejder og sparrer med hinanden i dagligdagen. Og de vil gerne udvide kontorfællesskabet med andre virksomheder, der arbejder med eller i byggebranchen. 

Vi kan også byde velkommen til et nyt medlem: DronePartner ApS, der er specialiseret i at levere præcisionsdronetjenester til kunder i hele Danmark. Vi glæder os til at møde jer på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

Bliv del af det byggefaglige kontorfællesskab VÆRKSTEDET, hvor 100 rådgivere fra SINUZ, ART-TEK, Tranberg Arkitekter og JJW Arkitekter sidder under samme tag og samarbejder og sparrer med hinanden i dagligdagen. Værkstedet er et dobbelthøjt, moderne og velfungerende DGNB-certificeret kontormiljø med gode mødefaciliteter, fælles reception og kantine og den skønneste, grønne tagterrasse. Og nu er der plads til flere virksomheder i fællesskabet. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Evolutionen bevæger sig fremad - ressourcerne kører i ring
Den menneskelige population er for øjeblikket i gang med at gøre sig en større kollektiv erkendelse, der peger fremad men i høj grad også bagud. Vi er ved at opdage - med lige dele gru og skam - at det er umuligt at komme frem til et ægte bæredygtigt menneskesamfund blot ved at skrue lidt på knapperne og reducere forurening og naturødelæggelse. Læs Byens Klumme af Kristine Kjørup Rasmussen, Biodiversitetsudvikler, Biolog, Ph.d., OIKO. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Tscherning, Adm. direktør og ejerleder i Tscherning A/S har fået overdraget Byens Stafet med et spørgsmål om virksomhedens ambitioner for den grønne agenda og om genbrug og upcycling i byggeriet. Læs svaret i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Rebuilding for Hope (episode #1) & Reflections on rebuilding - a global journey (episode #2)
Byens Podcast besøgte Rebuilding Pavilion på UIA World Congress of Architects. Hør to podcasts med interviews med bl.a. Yasmeen Lari og en række andre internationale og danske profiler, der reflekterer over behovet for bæredygtig genopbygning. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Byens Saloner: Det skønne i det uskønne​, 10. oktober
Der er brug for nytænkning, hvis vi skal erstatte den gængse ”riv ned - byg op - gentag”-praksis med transformation, renovering og genbrug. For ikke alt eksisterende byggeri er lige kønt – og hvad gør vi ved de tiloversblevne kvadratmeter, der ikke længere passer ind? Byens Saloner i Aarhus om det skønne i det uskønne. 

 


Byens Saloner: Midlertidig transformation, 26. oktober
Hvordan tilpasser vi utidssvarende bygninger til tidens behov og gør midlertidig transformation til et værktøj for bæredygtig vækst og merværdi? Det ser vi nærmere på, når vi mødes til oplæg, rundvisning og netværk på Schæffergården i Gentofte. 


Genopbygning Ukraine - samarbejde, transformation, kultur og identitet​, 31. oktober
Krigen i Ukraine raser fortsat med uoverstigelige konsekvenser, og landet står overfor en enorm genopbygningsudfordring. Mød Kyiv-baserede Balbek Bureau samt Henriette Ejstrup og Ingeborg Hau fra Det Kongelige Akademi i en samtale om de nødvendige spørgsmål og refleksioner ift. bæredygtig genopbygning, ukrainsk/dansk samarbejde og værdifællesskab i arkitekturen. 


Byens Saloner: Regenerativ ledelse, 1. november
På Building Green stiller vi skarpt på principperne bag det regenerative tankesæt. Hvad er det - og hvor kan det rykke os hen som organisationer, ledere og medarbejdere? Vi har spurgt en fremtidsforsker, en biolog, en arkitekt og en byudvikler. 


Byen vågner: Kunst som identitetsskaber og investering i byggeri og byudvikling, 7. november
Hvordan kan kunst give liv, sjæl og værdi til byggeri og byudvikling? Mød A. Enggaard og Yoke i en samtale om kunst som identitetsskaber og investering.


Intromøde i Byens Netværk, 14. november
Er du nyt medlem i Byens Netværk? Eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Amtssygehuset - en ny bydel i Aarhus​, 14. november
Aarhus’ gamle Amtssygehus skal forvandles til et nyt bykvarter, der bygger videre på stedets historie og sundhedsfremmende idealer. LINK Arkitektur og Aarhus Kommune åbner dørene for den kommende transformation, der forener gammelt og nyt. 


Rolighedsvej Bycampus: Studie-, forsker- og familieboliger​, 15. november
Byggepladsbesøg til de nye studie-, forsker- og familieboliger, der lige nu tager form langs Åboulevard og Bülowsvej som del af det kommende Rolighedsvej Bycampus på Frederiksberg.  


Kunst og arkitektur på fremtidens metrostationer​, 23. november - venteliste
Besøg den underjordiske byggeplads til den kommende metrostation Mozarts Plads i Sydhavnen og hør, hvorfor den københavnske metro er verdenskendt for sin effektivitet og arkitektoniske linje – og hvorfor man tænker kunsten ind i underjordisk arkitektur allerede fra begyndelsen af projektet. 

 


Nyheder fra medlemmerne

FRI Branchetopmøde 2023, 11. oktober
FRI inviterer til Branchetopmøde i Aarhus og sætter fokus på tre af de usikkerheder, der vil præge branchen og samfundet i de kommende år: den økonomiske situation; samfundssikkerhed og kritisk infrastruktur og kunstig intelligens. Hvad betyder det for rådgiver- og ingeniørvirksomheder? Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link