print logo

Byens Saloner: Midlertidig transformation med merværdi

Hvordan tilpasser vi utidssvarende bygninger til tidens behov og gør midlertidig transformation til et værktøj for bæredygtig vækst og merværdi? Det ser vi nærmere på, når vi mødes til oplæg, rundvisning og netværk på Schæffergården i Gentofte. 

Deltagerliste (opdateret 23.10)

Luk fuld beskrivelse


Den ikoniske slotsejendom Schæffergården har for nylig fået nye beboere, idet en del af det tidligere konferencecenter nu er blevet omdannet til midlertidige studieboliger og kontorlejemål. Virksomheden Monoma står bag projektet og er gået til opgaven med en klar filosofi om, at bygninger, der står tomme, er blandt de allermindst bæredygtige og derfor skal bruges - og genbruges - klogt. Sammen med bygningsejer, Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde, og med politisk velvilje fra Gentofte Kommune, har man truffet det valg at give nyt liv til de ubenyttede arealer, indtil en mere langsigtet fremtidsplan er fundet.

Byens Saloner tager et kig på midlertidig transformation som en (gen)vej til både økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed. For ved at sætte midlertidige omdannelsesprojekter i gang kan man både spare penge på driftsbudgettet og samtidig løse nogle af de aktuelle problemer i samfundet, heriblandt manglen på studieboliger og fleksible kontorlokaler. Ligeledes undgår man, at bygningerne forfalder og bliver værdiløse.

Midlertidig transformation kan dermed være et vigtigt værktøj i byggeriets grønne omstilling, og på arrangementet vil den hollandsk-baserede virksomhed Monoma åbne op for eksempelposen af værdiskabende omdannelser og transformation i både Frankrig, Holland, Finland og Danmark. Vi ser desuden nærmere på, hvordan det er muligt at arbejde med de midlertidige omdannelser i en dansk kontekst. Her vil advokat og partner Anne Støtt Hansen fra Winsløw Advokatfirma fortælle om de lovgivningsmæssige rammer for den midlertidige transformation, der i de kommende år forventes at blive bragt langt mere i spil i takt med, at byens funktioner ændrer sig og åbner op for en mere bæredygtig tilgang til ubrugte kvadratmeter.


På arrangementet kan du møde:

 • Torben Pretzmann, Country Director, Monoma 
 • Bob de Vilder, International Business Development Director, Monoma 
 • Anne Støtt Hansen, advokat og partner, Winsløw Advokater
 • Thorbjørn Tønder Hansen, Fondschef, Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde, Schæffergården
   

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.

 Program

 • 16:00 Velkommen til Schæffergården v. Byens Netværk
 • 16:15 Processen omkring Schæffergården og samarbejdet om midlertidig anvendelse v. Thorbjørn Tønder Hansen, Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde
 • 16:30 Den levende by - fra ubrugte til værdiskabende kvadratmeter v. Torben Pretzmann, Country Director, Monoma
 • 16:45 Planlovens rammer for midlertidig anvendelse v. Anne Støtt Hansen, advokat og partner, Winsløw Advokatfirma
 • 17:00 The mosaic world of transformation v. Bob de Vilder, International Business Development Director, Monoma
 • 17:15 Opsamling og debat: Er midlertidig transformation en genvej til grøn omstilling?
 • 17:30 Rundvisning på Schæffergården
 • 18:00 Netværk, sandwich og forfriskninger
 • 18:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

26/10 2023 16:00 - 18:30

Adresse

Jægersborg Alle 166
2820 Gentofte

Deltagerantal

75

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629

Praktisk information

Dato og tid

26/10 2023 16:00 - 18:30

Adresse

Jægersborg Alle 166
2820 Gentofte

Deltagerantal

75

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629

footer image byens netværk