Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


6. juni 2019
 

Det er dagen efter en lang valgkamp, der har sat klimaet og ønsket om en grøn omstilling øverst på den politiske dagsorden. På Folkemødet i næste uge spørger vi meget passende et udvalg af byggeriets aktører, hvilke konkrete krav en ny klimalov skal stille til byggeriet. Det sker i debatten Byggeriets Dilemmaer, hvor Byens Netværk i samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder og BL - Danmarks Almene Boliger sammen sætter fokus på nogle af de dilemmaer, der opstår på vejen mod et grønnere byggeri. Er du på Folkemødet, så husk at kigge forbi BL's Dome fredag den 14. juni kl. 14:00-15:00.

De by- og byggerelaterede debatter fylder efterhånden en del i Folkemødets samlede program. Vi har lavet et lille udpluk med forslag til, hvad du ellers kan opleve af spændende faglige debatter og arrangementer under vores 1-dags besøg på Folkemødet. Klik her og se vores forslag.

Mens solen skinner over Danmark og solskinsøen, er det nærliggende at få lyst til at lyse november op med en faglig studietur til Marrakech. Vi er godt i gang med at lægge et spændende program, og med knap 30 deltagere er der lagt op til en hyggelig og oplevelsesrig tur til den marokkanske kulturhovedstad. Vi skal blandt andet se på arkitektur og håndværkstraditioner, moderne byplanlægning, kulturelle fyrtårne og haveanlæg. Har du ikke fået meldt dig til endnu, så har du stadig chancen, da vi har forlænget tilmeldingsfristen til 1. juli. 

Månedens profil i juni er Scandi Construction ApS, som udfører opgaver inden for renovering og nybyg med speciale inden for murer- og tømrerarbejde samt vvs- og el-installationer til både private og erhverv. Scandi Construction er et af vores nyere medlemmer, men har allerede været med på flere arrangementer og det er netop de faglige sammenkomster og et udvidet kendskab i branchen, der er grunden til, at de har meldt sig ind i byens bedste netværk. Læs mere om Scandi Construction i Månedens profil.

Og så kan vi også byde velkommen til endnu et nyt medlem: Concise ApS, der yder rådgivning inden for PR og kommunikation til byggeprojekter. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 


Bedste solskinshilsner
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Scandi Construction ApS udfører alle opgaver inden for byggeri og renovering for både små og store virksomheder samt private. Vi er et stærkt team med mange års erfaring inden for blandt andet el, vvs, murer- og tømrerarbejde og har bl.a. været involveret i Metro Cityringen og andre spændende projekter over hele Danmark. 


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra september 2019 og frem.


Byens Klumme

Væggene kan tale!

Kunst kan virke fremmed for de fleste. Men det behøver den ikke at være. Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Torben Dahl, Forretningschef for Renovering & Nybyg i MOE A/S. Læs blandt andet hans svar på, hvordan MOE forholder sig til branchen opkøb på tværs af arkitekt- og ingeniørfirmaer, og hvor han ser tendenser og udviklingspotentialer inden for byggeriet.


Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Byens Netværk i Aarhus - Byudvikling og Netværk i Gellerupparken, 12. juni
Tag med, når Byens Netværk besøger Gellerup og hører om den netop vedtagne næste etape af helhedsplanen, der skal være med til at videreudvikle bydelen fra udsat boligområde til attraktiv ny by.


Folkemødet 2019, 14. juni - venteliste

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm for at deltage i dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Udover fællesspisning i BL's Dome, kan du i år glæde dig til når Byens Netværk for første gang er medarrangører af en Folkemøde-debat. 


Byggeriets dilemmaer på Folkemødet - debat med Mads Steffensen, 14. juni
Sammen med Danske Arkitektvirksomheder og BL inviterer vi til en aktuel debat om byggeriet, når Mads Steffensen i bedste ”Mads og Monopolet-stil” bringer en række dilemmaer til debat.


Byens syndige Saloner - Samtalemiddag i Blågårds Kirke -
NB! Arrangementet udskydes til senere på året
Er der for meget grådighed i dagens byggeri? Er vi i stand til at se vores eget hovmod og undgå at lade vreden styre, når der opstår en dum konflikt? Kom til samtalemiddag i Byens Saloner, hvor vi tager livtag med de syv dødssynder i relation til byggebranchen.


Skovtårnet ved Gisselfeld, 26. juni - venteliste
Tag med, når vi sætter kursen mod Sydsjælland og kommer helt til tops i Skovtårnet i Camp Adventure ved Gisselfeld Kloster. Det spektakulære udsigtstårn er tegnet af EFFEKT og byder på en imponerende udsigt over trætoppene og den sydsjællandske natur.


Ballonhangaren, 4. juli - få pladser
Den unikke Ballonhangar på Islands Brygge er under restaurering. Vi hører om restaureringsarbejdet og bliver klogere på, hvorfor det ikke kun handler om at redde bygningen i rent fysisk forstand, men også dens værdi for det kulturmiljø, den er del af. 


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Fredning - byvanding med Jannie Rosenberg Bendsen, 9. maj
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Op og ned på de strategiske partnerskaber
Byens Podcast er aktuel med en ny udsendelse om de strategiske partnerskaber som samarbejdsmodel. Podcasten er optaget i forbindelse med Byens Saloner den 15. juni og er lavet i samarbejde med Byggeriets Pressebureau. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Procesprisen 2019

Boligfonden Kuben og Lean Construction DK søger kandidater til Procesprisen 2019, der gives til et projekt eller en organisation, som formår at løfte produktiviteten, samarbejdet eller kvaliteten gennem deres tilgang til processer.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link