print logo

Fredning - byvandring med Jannie Rosenberg Bendsen


I 100 år har vi fredet bygninger og arkitektur med særlig værdi for den fælles kulturarv. Men hvordan har synet på, hvad der er fredningsværdigt ændret sig gennem tiden?

Tag med arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen på byvandring i indre København, hvor vi ser og hører om nogle af byens fredede bygninger – og får et bud på, hvordan man kan frede i fremtiden.

Deltagerliste (opdateret 09.05.2019)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

 

”Man freder ikke bygninger, fordi de er smukke. Man freder bygninger, fordi de har en historie at fortælle.”

Fredningsekspert og arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen ved, hvad hun taler om. Sammen med professor, arkitekt Mogens A. Morgen har hun begået et nyt, omfattende værk, Fredet, der handler om dansk bygningsfredning fra vedtagelsen af bygningsfredningsloven i 1918 til i dag.

Tag med på en byvandring i indre København, hvor Jannie Rosenberg Bendsen giver os et indblik i bygnings- og fredningshistorie gennem 100 år. Og et bud på, hvordan man kan frede i fremtiden. 

Vi starter turen med en kort introduktion til dansk bygningsfredning og den første lov af 1918. Hvilke bygninger og arkitektur er gennem tiden blevet tillagt værdi? Hvilke vurderinger har haft indflydelse på beslutningerne? Og hvorfor er det ikke kun æstetikken, der har en betydning?  

Turen rundt i indre by vil blandt andet gå forbi Rundetårn, Reformert Kirke, Landemærket og Kronprinsessegade. Vi skal også forbi Nyhavn, inden vi ender turen ved Skuespilhuset, der er et godt udgangspunkt for en snak omkring, hvordan skal vi frede nu og i fremtiden.

Byvandringen foregår til fods og foretages af Jannie Rosenberg Bendsen, der er post.doc. på Arkitektskolen Aarhus og tidligere ansat i Slots- og Kulturstyrelsen. Husk fornuftigt fodtøj og tøj efter vejret.

Bemærk: Turen starter på Frue Plads og slutter ved Skuespilhuset.

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:05 Introduktion ved Jannie Rosenberg Bendsen
  • 15:15 Byvandring
  • 17:00 Netværk og forfriskning i Skuespilhuset
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

09/05 2019 15:00 - 17:30

Adresse

Frue Plads
1168 København K

Deltagerantal

30

Mødested

Frue Plads - vi mødes ved den gamle Metropolitanskole

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

09/05 2019 15:00 - 17:30

Adresse

Frue Plads
1168 København K

Deltagerantal

30

Mødested

Frue Plads - vi mødes ved den gamle Metropolitanskole

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk