Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


7. marts

Bygge- og ejendomsbranchen står hver dag overfor svære dilemmaer, der vanskeliggør rejsen mod at blive en mindre klimabelastende branche. Hvordan håndterer vi dem og når frem til løsninger, der kan løfte både tempoet og effekten af de indsatser, vi gør?

Det ser vi nærmere på, når vi sammen med Byggesocietetet inviterer til konferencen Byggebranchen ser grønt. Med aktuelle debatter og oplæg dykker vi ned i de udfordringer og dilemmaer, der spænder ben for den grønne omstilling. Samtidig ser vi på, hvordan nye løsninger kan bane vejen for klimalederskab på tværs af hele byggeriet. Konferencen finder sted den 30. maj på Hotel Skt. Petri og er en dag med videndeling, debatter og dialog og en netværksdag for hele branchen. Programmet er stadig under udarbejdelse, men indeholder oplæg fra bl.a. Sigge Winther, stifter og direktør i Institut for Vilde Problemer (INVI) og Harpa Birgisdottir, professor på Build, Aalborg Universitet. Og ligesom de forrige år vil journalist og politisk kommentator, Noa Redington, moderere dagen.  

Der er også nye arrangementer i hhv. København og Aarhus i kalenderen:

I Valby står et nyt musikhus til Sankt Annæ Gymnasium snart færdigt. Vi tager på byggepladsbesøg og ser den nye bygning, der skal give sangskolen mere nutidige rammer for den musikalske udfoldelse og talentudvikling og samtidig give skolen et nyt arkitektonisk udtryk.

I Aarhus har Den Gamle By fået en ny hovedindgang, der åbner området op mod midtbyen. Sammen med Cubo Arkitekter og bygningschef og arkitekt for Den Gamle By tager vi et kig på de arkitektoniske greb i den nye hovedindgang og får en rundtur i Den Gamle By med  indblik i, hvordan man arbejder med kulturarv og fornyelse på et sted, der formidler hele Danmarks historie. Arrangementet slutter af med en forfriskning på jazzbaren Bent J.

Også i Aarhus besøger vi det gamle kommunehospital, der i disse år undergår en gennemgribende forvandling fra kommunehospital til ny universitetscampus. Kom med og se, hvordan den kommende universitetsby tager form, når vi sammen med FEAS og AART besøger området.

I Månedens profil kan du blive klogere på dine netværkskolleger hos tegnestuen BOGL, der - med speciale i landskabsarkitektur og planlægning - arbejder med alt det, der ligger udenom, imellem og ovenpå vores bygninger og byer. Læs mere her og se eksempler på projekter, hvor anonyme, nedslidte og til tider utrygge steder er forvandlet til smukke, sanselige og inviterende byrum og landskaber.

Vi skal også byde velkommen til hele fem nye medlemmer; ​Salooning Green Future der står bag dansk-tysk vidensudveksling om skolebyggeri, Abilities der tilbyder personel til byggestyring, de rådgivende ingeniører Dansk Miljørådgivning og KI Rådgivende Ingeniører samt anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard. Vi glæder os til at møde jer alle på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

Månedens profil

BOGL er en tegnestue med speciale i landskabsarkitektur og planlægning. Vi arbejder med alt det, der ligger udenom, imellem og ovenpå vores bygninger og byer. Vi transformerer byrum, parker og veje; klimasikrer kyster, håndterer kraftigt regnvand og puster nyt liv i døde bymidter. Med andre ord laver vi konkrete, lokale løsninger på abstrakte, lokale – og til tider globale – udfordringer. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Er kreative bymiljøer nøglen til den bæredygtige by?
Hvis vi skal lykkes med en bæredygtig byudvikling, skal vi gå fra at tænke i solitær ejendomsudvikling til helhedsorienterede byområder. Vi skal gå fra at tænke boligudvikling til byudvikling. Derfor er Copenhagen Creative Partnership sat i søen. Læs Byens Klumme af Mathias Nordby og Lene Schaumburg fra det nye partnerskab for levende og kreative bykvarterer i København.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Christian Wittrup, Markeds- og Relationschef i a:gain, har fået spørgsmålet: Hvor kan vi gøre den største forskel for den grønne dagsorden? Og hvad er den største udfordring? Læs svaret i Byens Stafet og se også hvem, stafetten er sendt videre til.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast Nytårsspecial: Hvad bringer 2024?
Hvordan forholder vi os til mindre nybyggeri, flere ombygninger og den stadig mere presserende grønne omstilling? Lyt med, når Byens Podcast ser på de større linjer, der kommer til at præge byggebranchen i året, der kommer. Lyt med her.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Regenerativ ledelse
Byens Podcast stiller skarpt på principperne bag det regenerative ledelsesparadigme. Hvad er det egentlig? Og hvor kan det rykke os hen som organisationer, ledere og medarbejdere? Vi har spurgt en fremtidsforsker, en biolog, en arkitekt og en byudvikler. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Kvindernes Kampdag: Er køn en kompetence?, 8. marts
Kvindernes kamp- og festdag afholdes igen i år i samarbejde med en række af byggebranchens aktører. Få indspark fra forskellige dele af branchen og inspiration udefra med fokus på tidsåndens tanker om køn som kompetence. 


Mipim: Sunset Lounge, 11. marts
Vær med til at kickstarte Mipim-ugen med et par hyggelige netværkstimer, når Byens Netværk, Byggesocietetet og virksomhederne Homann Advokater og WSP samler branchen til en fælles velkomst på croisetten i Cannes.


Mipim: Kaffe-Rendez-Vous i Cannes, 13. marts - venteliste
Rammerne er nye, men konceptet velkendt: Vi inviterer nuværende og potentielle nye medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe- og netværksarrangement i Cannes. Denne gang på Copenhagen Coffee Lab ved Marché Forville. 


Mipim international event: Global Solutions - How do we lay the path for a global green transition?, 13. marts
Reduktionsmålene for 2030 ligger endnu ude i fremtiden, men virkningerne af klimaændringerne mærkes her og nu. Mød Hélène Chartier, der leder programmet for Bæredygtig Byplanlægning og Arkitektur i C40 og de danske parter bag Reduction Roadmap.


Byggepladsbesøg: Postbyen, 19. marts - venteliste
Hør om visionerne for udviklingen af Københavns nye centrale bydel, Postbyen, og kom med på byggepladsbesøg og se den aktuelle status på byggeriet af boligtårne, hotellejligheder og Health Club, som lige nu er undervejs.


Regenerativ arkitektur med Liesbeth Reekmans, 3. april
Hvordan kan naturen medvirke til at omdefinere udviklingen af vores byggeri og bylandskaber? Bliver den regenerative tilgang den bæredygtige løsning? Mød den belgiske arkitekt og ekspert i innovation og bæredygtighed, Liesbeth Reekmans.


Nyt musikhus til Sankt Annæ Gymnasium4. april 
Et nyt musikhus står snart færdigt på Sankt Annæ Gymnasium. Vi tager på byggepladsbesøg og ser den nye bygning, der skal give sangskolen nye moderne rammer for den musikalske udfoldelse og talentudvikling.


FRI & Byens Netværk TALKS: Biodiversitetskrisen - hvad kan vi gøre?​, 24. april
Biodiversitetskrisen giver udfordringer som tab af naturområder, habitater og konkurrence om plads. Men kan byggeriet bidrage til at forhindre eller mindske biodiversitetskrisen samt tabet af habitater?


Ny hovedindgang og rundtur i Den Gamle By i Aarhus, 6. maj
Den Gamle By i Aarhus har fået en ny hovedindgang, der åbner området mod midtbyen og med sit nutidige formsprog markerer overgangen fra én tid til en anden. Hør om arkitekturgrebet i den nye bygning og få en tur gennem Den Gamle By med fokus på arbejdet med kulturarv og fornyelse.


Fra kommunehospital til ny universitetscampus, 14. maj
Det gamle kommunehospital i Aarhus undergår for øjeblikket en gennemgribende transformation, hvor de oprindelige bygninger bliver omdannet til en ny og levende universitetscampus. Kom med og se, hvordan den kommende universitetsby tager form.


Intromøde i Byens Netværk, 22. maj
Er du nyt medlem i Byens Netværk? Eller overvejer din virksomhed at blive det? Kom til intromøde og hør om netværkets mange muligheder og mød andre og nye netværkskolleger i branchen.


Generalforsamling i Byens Netværk, 28. maj
Kom til generalforsamling i foreningen Byens Netværk og nyd bagefter eftermiddagen sammen med dine netværkskolleger til netværksbar i vores hyggelige gårdhave i Fæstningens Materialgård. 


Konference: Byggebranchen ser grønt, 30. maj
Hvordan løser vi de udfordringer og dilemmaer, der spænder ben for den bæredygtige udvikling? Få en faglig dag med netværk, videndeling, debatter og dialog, når vi sætter fokus på grøn omstilling på tværs af bygge- og ejendomsbranchen.


Hvordan gen-grønner vi kloden? Samtale med Anders Lendager og Cecilie Rubow på Folkemødet, 13. juni
Hvordan kan naturen medvirke til at (gen)finde løsninger på den grønne udvikling? Og hvordan kan arkitekturen, byggeriet og vores menneskelige adfærd medvirke til det?


1-dagstur til Folkemødet, 14. juni
Oplev Folkemødets stemning, debatter og dialog på 1-dagstur sammen med dit netværk. Vi skal bl.a. høre debatten om 'Byggeriets dilemmaer', og på vejen ser vi også renoveringsprojektet Lærlingenes Hus i Tejn. 

 


Lærlingenes Hus med Dansk Håndværk, 14. juni
Er du på Folkemødet? Så benyt muligheden for at se Lærlingenes Hus i Tejn og hør, hvordan renoveringsprojektet er lykkedes med en ambition om at gøre lærlinge til rollemodeller og med fokus på at koble stolte byggetraditioner og fremtidens krav til bæredygtighed. 


Ny idrætsby i Aarhus, 27. juni
Det rekreative område Kongelunden i Aarhus skal have en moderne og sammenhængende idrætsby med nye og opdaterede rammer for idrætten. Hør om vinderforslaget til et nyt atletikstadion og et nyt Sportens Hus og om processen for det nye fodboldstadion.


Studietur til Utrecht og Antwerpen, 2. - 5. oktober
Bliv klogere på byudviklingen i Holland og Belgien, der flere steder er foran - men også ligner - udviklingen i Danmark og lad dig inspirere, når vi ser på ny og transformeret arkitektur, by- og boligområder samt klimatilpasning, sociale boligfællesskaber, biodiversitet, bynatur og meget mere. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link