Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


9. marts

Vi gør meget for, at vores arrangementer skal favne bredt - både i form og indhold. Og med både kampsport og klimatilpasning og byudvikling og byggepladsbesøg på det kommende program kommer vi godt omkring.
 
Det nye Kampsportens Hus på Nørrebro er et fyrtårn for kampsport og et samlingssted for lokalsamfundet med masser af plads til bevægelse, leg og samvær. Vi starter morgenen med en rundvisning i det anmelderroste byggeri og bliver klogere på dets arkitektoniske greb og betydning for bydelen.

Og så er der ellers klimatilpasning på programmet: Vi lægger ud med Byvandring: Klimatilpasning på Frederiksberg hvor vi ser eksempler på klimatilpasningsprojekter og hører om Frederiksberg Kommunes indsats Klimaby for fremtiden, der skal gøre byen mere robust over for store regnmængder, men også medvirke til et grønnere Frederiksberg.

Senere går turen til Københavns Kommune, der i pilotprojektet Fremtidens Gårdhaver omdanner gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver med nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med lokal regnvandshåndtering og beboernes ønske om en bæredygtig hverdag med plads til alle. Vi besøger to af projekterne: Fremtidens gårdhave - Tomgårdsvej sammen med Københavns Kommune, SLA og Logik & Co. samt Fremtidens gårdhave - Straussvej sammen med Københavns Kommune, BOGL og A:GAIN. 

Den åbne by - fremtidens retail besøger vi BRIQ, hvor vi skal høre om, hvordan fremtidens retail vil overleve i nye formater, og hvorfor retail fortsat skal medvirke strategisk til byudvikling. Efterfølgende går vi en videns-walk-n-talk i Carlsberg Byen, hvor BRIQ har været en aktiv part i kuratering og etablering af koncepter som bl.a. Henrik VIbskov, Gasoline Grill og Liquo. Derudover får vi også et kig ind i Mineralvandsfabrikken og hører BRIQs tanker om, hvilken retail oplevelse der vil være den "rigtige" at placere her.  

Sidst men ikke mindst kan du læse Byens Stafet, hvor Jens Elmelund, adm. dirertør i KAB, svarer Kamilla Hammerich Skytte, adm. direktør i Realkredit Danmark, på spørgsmålet om, hvordan KAB arbejder med den grønne omstilling og involverer i beboerne heri. Og så kan du selvfølgelig også se til hvem og med hvilket spørgsmål stafetten er sendt videre. 

Vi ønsker et godt Mipim til alle, der skal til Cannes i næste uge, og vi glæder os til at se mange af jer på et eller flere af vores Mipim-arrangementer

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Fremtidens bæredygtige byggebranche skal bygges på Alment Teknisk Fælleseje. I den bæredygtige udvikling i byggeriet har Alment Teknisk Fælleseje - og deriblandt de mange erfaringsblade, der er udgivet af Fonden BYG-ERFA - aldrig været vigtigere. Selvom vi genanvender, binder CO2 i byggematerialer, digitaliserer og optimerer bygningsdriften, er det også afgørende at bygge arkitektonisk gennemtænkt, byggeteknisk korrekt og langtidsholdbart fra starten. Så kan vi undgå de mange fejl og skader, der hvert år koster vores samfund, branche og klima dyrt. Læs indlægget fra Fonden BYG-ERFA i Månedens profil.


Byens Klumme

Hvad gør vi med den ’uelskede’ bygningsmasse?

Når nedrivning ikke længere er en bæredygtig løsning, hvad gør vi så med den arkitektur fra 50’erne og frem, som i den brede offentlighed ofte bliver betragtet som grim? Uanset kvaliteten skal vi til at transformere fremfor at rive ned og bygge nyt. Læs Byens Klumme af Lasse Lind, Partner i GXN.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Jens Elmelund, adm. direktør i KAB. Læs bl.a. om KABs strategi "Lad det gro" og svaret på, hvordan KAB arbejder med - og involverer beboerne i - den grønne omstilling. Og se selvfølgelig også hvem stafetten er sendt videre til. Læs med i Byens Stafet.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Det gode samarbejde - hvad skal der til?
Hvordan bliver vi bedre til at styrke relationerne og det gode samarbejde i byggeprocesserne? Byens Podcast har talt med tre af byggeriets aktører: Stina Trojlsgaard, LivingLean, Niels Fribo, Danica Ejendomme og Thomas Krogh, Enemærke & Petersen, om vejen ud af konflikterne - og hvad der skal til for helt at undgå dem. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Mipim: Sunset Lounge, 13. marts
Vær med til at kickstarte Mipim-ugen med et par hyggelige netværkstimer på croisetten, når Byens Netværk, Byggesocietetet og virksomhederne Idverde og WSP samler branchen til en fælles velkomst i Cannes.


Mipim: Global Danish Solutions, 14. marts
Hvordan bidrager dansk innovation og knowhow til grøn omstilling og en mere bæredygtig verden? Hvilke løsninger og tilgange er med til at skabe værdi - også på globalt plan? Vi sætter fokus på danske løsninger og forretningsmodeller i Palais des Festivals.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous i Cannes​, 15. marts
Vi inviterer nuværende og potentielle nye medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe- og netværksarrangement i Cannes. 


Mipim: Grøn omstilling med merværdi, 16. marts
Sammen med Danske Arkitektvirksomheder sætter vi fokus på merværdien ved grønne, naturbaserede løsninger i byggeriet og byrummet i en paneldebat om, hvordan vi sikrer, at de mange ”grønne” løsninger skaber værdi på alle parametre.


Intromøde i Byens Netværk, 23. marts
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i København, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre netværkskolleger i branchen.


Byen vågner: Fremtidens arbejdsliv med TOGETHER Architecture og Hjerteforeningen​, 27. marts
Er kontor-kvadratmetre en dårlig investering nu, hvor alle helst vil arbejde hjemme? Hvordan eksperimenterer vi med arbejdslivet? Hvordan ser fremtidens arbejdsplads ud? Byen vågner hos Hjerteforeningen med en samtale om fremtidens arbejdsliv. Og hvordan vi bedst kan bygge, designe og indrette til det. 

 


Det nye Nordø, 27. marts
Tag med når vi ser nærmere på Nordø for enden af Århusgade-kvarteret i Nordhavn - og ikke mindst det storslåede byggeri Spidsen Af Nordø, der knejser alleryderst på den gamle mole.


Kampsportens Hus​, 17. april
Ved Nørrebro Station finder man Kampsportens Hus – et nyt centrum for foreningslivet og et samlingssted for alle, der interesserer sig for kampsport. Få et kig ind i det anmelderroste byggeri, når vi får en rundvisning og bliver klogere på dets arkitektoniske greb og betydning for bydelen.

 


Oplever du (også) konflikter i samarbejdet?, 20. april
Denne gang i Aarhus

Hvordan styrker vi samarbejdet og undgår konflikter på en byggesag? Bliv klogere på, hvordan du med få enkle værktøjer kan blive bedre til at håndtere - eller endda helt undgå - konflikter på byggesagerne gennem øget bevidsthed om egen rolle og ansvar.

 


Byvandring: Klimatilpasning på Frederiksberg​​​, 26. april
Frederiksberg skal være klimaby for fremtiden, og indsatsen skal gøre byen mere robust over for store regnmængder, men også medvirke til en grønnere by. Vi tager på byvandring og ser eksempler på klimatilpasningsprojekter og hører om erfaringer og læringer fra 10 år med skybrudshåndtering og klimatilpasning.


Den åbne by - fremtidens retail med BRIQ​, 3. maj
Bliv klogere på fremtidens retail med et besøg hos BRIQ og hør, hvordan fremtidens retail vil overleve i nye formater, og hvorfor retail fortsat skal medvirke strategisk til byudvikling. Vi går også en tur i Carlsberg Byen, hvor BRIQ har været en aktiv part i kuratering og etablering af flere koncepter.


Fremtidens gårdhave - Tomsgårdsvej, 16. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver. Fremtidens Gårdhaver kaldes pilotprojekterne, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum, der forbedrer hverdagslivet for beboerne, med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Tomgårdsvej. 


Fremtidens gårdhave - Straussvej​, 23. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver. Fremtidens Gårdhaver kaldes pilotprojekterne, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum, der forbedrer hverdagslivet for beboerne, med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Straussvej. 


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Byens Netværk og Byggesocietetet samler branchen til to dage med fokus på den grønne omstilling. Vi dykker ned i udfordringer og barrierer, der spænder ben for en bæredygtig udvikling og ser på innovation og nye løsninger for klimalederskab i branchen.


1-dagstur til Folkemødet 2023, 16. juni
Oplev Folkemødet med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm og oplever nogle af Folkemødets mange debatter. Vi lægger også vejen forbi Green Solution House, der er et hotel opført med fokus på bæredygtighed.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Kursusrække: BYGNINGSBEVARING - TEORI OG PRAKSIS
Center for Bygningsbevaring og Det Kongelige Akademi samarbejder igen om afvikling af en kursusrække i bygningsrestaurering. Kursusrækken byder i år på over 80 restaureringsfaglige indlæg fra dygtige fagfolk. Kursusrækken forløber over 16 kursusdage med start i Raadvad den 3. maj 2023. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Kalder kedelige villaveje – vi er på jagt efter nye cases!
De fleste villaveje er ikke særlig spændende: en lang grå stribe asfalt, der primært bruges til transport og parkering. Men vidste du, at 50% af en typisk villavej kan bruges til noget andet og give mere tilbage til området? Urban Commons søger villeveje, der er klar til en forandring. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link