Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


12. juli 2018

Nu går vi også på sommerferie og vender tilbage i begyndelsen af august med fornyet energi og masser af inspiration fra sommerlandet. Mangler du inspiration til udflugtsmål i ferien? Det kan du finde i Arrangementsudvalgets anbefalinger til steder, du skal se denne sommer. Måske får du endda lyst til at tage med på vores tur til Fjordenhus til september.

Efter sommerferien kan du også komme med på byggepladsbesøg i K.B. Hallen på Frederiksberg. Hallen er et ægte københavnerklenodie – både sportsligt, arkitektonisk og kulturelt. I 2012 blev den desværre skadet af en voldsom brand og stod ikke til at redde. Nu genopføres bygningen endelig i en ny og moderne fortolkning.

Hvordan får man grønne fællesskaber til at blomstre i fx boligselskaber? Og hvordan kan terrorsikringen af vores byrum gøres pænere og skabe nye funktioner? Det og meget mere kan du blive klogere på, når TagTomat inviterer indenfor i deres showroom på Nørrebro.

Som nævnt ovenfor kan du tage med på vores netværkstur: Arkitekurikoner og stjerneskud i Vejle til september, hvor vi skal se nærmere på nogle af byens nye tilføjelser: Fjordenhus, Bølgen i Vejle, Fem Søstre og ikke mindst det nye prisvindende Psykiatrisygehus. Vi besøger projekterne, der er med til at markere Vejles plads på det arkitektoniske verdenskort. Skal du med? Turen indeholder - udover masser af faglige input  og netværk - også en dejlig frokost på Restaurant Remouladen.

Vi har fået rigtig mange nye medlemmer på det sidste. Derfor planlægger vi at lave et intromøde i september, hvor I kan høre mere mulighederne i Byens Netværk og møde nogle af de andre medlemmer. Mere om det efter ferien. Overvejer du, om din virksomhed også skal være med i netværket? I kan melde jer ind her :-).


Rigtig god sommer,
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Grennessminde er et bo- arbejds- og uddannelsessted for unge med særlige behov, men også en socialøkonomisk virksomhed og fond, som bl.a. leverer økologiske frokostordninger, driver et økologisk gartneri og bageri samt smede- og tømrervirksomhed. I april slog de dørene op for Copenhagen Dome - Kraftcenter for Socialøkonomi - og i juni underskrev de en samarbejdsaftale med verdens næststørste kommune, Kommuneqarfik Semersooq i Grønland.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra september 2018 og frem.


Byens Klumme

København skal stadig være for alle

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er aktuel med et nyt klummeindlæg om nødvendigheden af sikre et mangfoldigt København i en tid, hvor byen vokser, og boligpriserne stiger.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Rikke Sønder Larsen, partner og stifter i EcoVillage, er ny stafetmodtager og svarer bl.a. på, hvilken inspiration til nytænkende boligformer, branchen kan hente i de nuværende livsstilsstrømninger. Klik ind og læs hendes svar.


Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

K.B. Hallen, 15. august
K.B. Hallen er et ægte københavnerklenodie. I 2012 blev hallen skadet af en voldsom brand og stod ikke til at redde. Den gamle K.B. Hal genopføres nu i en ny og moderne fortolkning - tag med på byggepladsbesøg.


Grønne Fællesskaber med TagTomat, 21. august
Hvordan gør vi vores byer grønnere og skaber mangfoldige fællesskaber? Vi besøger TagTomat for sammen at blive klogere på, hvordan man designer, udvikler og bygger løsninger, som gør byen grønnere.


Verdensmål i FN-Byen, 29. august

Tag med til debatarrangement i FN-byen, hvor vi sammen med Professor og Ph.d., Steen Hildebrandt, og Kommunikationschef i UNDP's Nordiske Kontor, Mette Fjalland, skal diskutere, hvilke muligheder verdensmålene giver for udvikling og innovation i byggebranchen.


De Gamles By og Klarahus, 4. september
Tag med til De Gamles By i hjertet af Nørrebro - et historisk område med plejehjem, børneinstitutioner og sundhedstilbud. Kvarteret er i rivende udvikling, og fremstår som en rolig oase midt i det ellers mangfoldige Nørrebro.


Nordbro - ungdomsboliger i højden, 13. september
Nørrebro får nu sit helt eget tårn – Nordbro, der rager op over byen i 100 meters højde og tilbyder boliger til byens unge. Tag med op i tårnet og oplev det spændende byggeri, der bliver både pejlemærke og vartegn for den pulserende udvikling på ydre Nørrebro.


Arkitekturikoner og stjerneskud i Vejle, 19. september
Vejle har vokseværk - og det ene arkitekturikon efter det andet rejser sig i byen. Tag med på vores endagstur, hvor vi ser nærmere på fire af Vejles nye tilføjelser: Fjordenhus, Bølgen i Vejle, Fem Søstre og ikke mindst det nye prisvindende Psykiatrisygehus.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober - få pladser

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

Folkemøde 2018 og Hammershus Besøgscenter, 15. juni
 Fotoreportage

 


Prisbelønnede almene boliger på Dortheavej, 27. juni
 Fotoreportage


 

Trekroner Kirke, 3. juli
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Arrangementsudvalget anbefaler: Steder du skal se i sommerferien 2018
Byens Netværks arrangementsudvalg er igen i år gået sammen om at lave en liste over steder, du skal besøge denne sommer, hvor du kan opleve arkitektur, byrum og dansk kulturarv i særklasse.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på den bølge af fusioner og opkøb, der på det seneste har ramt arkitektbranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Erhvervsdelegation til Pretoria i Sydafrika, 1. - 3. oktober 2018
I forbindelse med at Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard besøger Pretoria i Sydafrika, inviteres danske virksomheder med fokus på bl.a. grøn energi og klimavenligt byggeri til at deltage i en erhvervsdelegation.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link