Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


13. januar 2021


Nytårstale uden nytårskur!

fra Henriette Sofie Larsen


For et år siden holdt vi vores – efterhånden traditionsrige – nytårskur på Carlsberg Museum med 200 festglade medlemmer.

Jeg husker, at jeg indledte min velkomsttale med ordet forandringer. Jeg sagde, at vi ville starte det nye årti med at vende tingene lidt på hovedet – at formandens tale f.eks. var på vers, at vinmenuen bestod af øl, og at der var grøntsager i desserten! Det viste sig snart at være meget små forandringer i forhold til de store forandringer, vi alle sammen senere skulle udfordres med.

Hvis jeg skulle have holdt talen i år, ville talen også have handlet om forandringer – seriøse forandringer – men også om, hvordan vi som branche indtil nu har klaret os igennem genvordighederne. Og hvordan vi forhåbentlig snart kan se os omme på den anden side. Sammen og ikke længere på afstand.

Vi har alle gennem det seneste år mærket betydningen af – og savnet efter – det fysiske møde. Vi har alle fra hver vores stol måttet udfordre os selv og tvinge os til at tænke nyt og være meget forandringsparate.

Vi har navigeret gennem kriser før, men i Byens Netværk har vi aldrig været ramt så mærkbart som på forsamlingsforbuddet. Byens Netværk er først og fremmest et fysisk fællesskab, og det er vores allerstørste adelsmærke, at vi mødes i øjenhøjde med ”rigtige” samtaler og dialog.

Den del er vi for alvor blevet udfordret på i år. Til gengæld har vi flyttet os på andre områder, bl.a. digitalt. Og vi har aldrig produceret så mange podcasts før – podcasts, der har fulgt udviklingen i byen og branchen tættere end nogensinde.

2020 var også året, hvor Byens Netværk fyldte 25 år. I den anledning besluttede vi at få skrevet en bog, der skulle sætte ord og billeder på vores DNA.

Opgaven gav vi til journalist Eva Ørum, der gennem research og samtaler gravede sig ned i de mange fortællinger om vores forenings historie(r) og værdier, hvem vi er og ikke mindst, hvordan netværket har spejlet udviklingen i byerne og branchen gennem årene. Og grafiker Fie Sahl Kreutzfeldt gav bogen form.

Det er der kommet en rigtig fin bog ud af. En bog, som sætter ord på vores fællesskab, og som nu er sendt ud til alle vores medlemsvirksomheder. Vi har stadig bøger på lager, hvis du ønsker dig dit eget eksemplar.

Nu er der lys forude, og vi tror på, at vi snart kan mødes fysisk igen. Det glæder vi os til, og det ved vi, at I også gør. Det næste år vil byde på masser af arrangementer, som vi kender dem, men helt sikkert også nye.

Er vi blevet klogere af corona-tiden? Er der noget vi tager med os i måden at se verden eller at arbejde på?

I Byens Netværks bestyrelse har vi også brugt tiden på at diskutere og arbejde med at udforme nye mål for de næste fem år. Vi skal naturligvis fastholde og videreudvikle foreningen som det centrale mødested for alle dele af byggebranchen. Vi skal fortsat have fingeren på pulsen, og vi skal også beskæftige os med vigtige politiske emner som klima, biodiversitet, digitalisering og ikke mindst den sociale opdeling af byen. Alt sammen naturligvis – som altid – på vores helt egen måde!

Vi havde glædet os til at fejre vores jubilæum sammen med jer, og jeg havde glædet mig til at holde min 60-års fødselsdag sammen med jer i samme forbindelse. Nuvel, ikke engang vores Dronning kunne holde fødselsdag i år, så vi har udsat festlighederne til – ja – Dronning Margrethes fødselsdag den 16. april. Vi håber, at det kan lade sig gøre – det vil fremtiden vise 😊

Det glæder os at fornemme, at branchen som helhed har det godt, og at mange har klaret sig godt igennem krisen med krumspring og forandringsvillighed.

I ønskes alle et rigtigt godt nytår med et stort håb om, at vi igen snart kan mødes – og glæde os til masser af kram og håndtryk.

Alt bliver godt igen!


Med venlig hilsen

Henriette Sofie Larsen
& resten af team Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Nationalbanken er Danmarks centralbank og har til huse i en ikonisk og fredet bygning i Havnegade i København tegnet af Arne Jacobsen. Over de næste år skal bygningen gennemgå en større og nødvendig restaurering og renovering, så den fremtidssikres – både som kulturarv og arbejdsplads. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er landet hos Katrine Nyland Sørensen, indehaver af Nyland Kommunikation. Læs bl.a. hvordan hun arbejder med at styrke fortællingerne om vores byer, bygninger og byggepladser og hendes svar på, hvor hun synes, at Københavns globale eller lokale fortællinger lyder stærkest. 


Kommende arrangementer

Teater: Vi de 1%, 21. januar - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering, 10. marts - ny dato
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Studietur til Færøerne, 20.-24. april 2021 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne...


Arrangementer under udvikling

BaseCamp Skovbrynet Lyngby​
En grøn park på taget. Studieboliger, leje- og firmaboliger. Et levende miljø med plads til fællesskaber. BaseCamp Skovbrynet Lyngby har det hele. Vi besøger og ser det enorme byggeri, hvor innovativ arkitektur og miljømæssige og sociale aspekter er i fokus.


Udvikling af Stejlepladsen​
I Københavns Sydhavn skal en bebyggelsesplan med blandede boformer, sociale fællesskaber og en bæredygtig levevis videreføre det særlige havnemiljø ved Stejlepladsen. Vi hører om visionerne og de konkrete planer for udviklingen af det nye bykvarter.


Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi med festlig reception i Fæstningens Materialgård den 16. april 2021.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Byvandring på Christianshavn​
Hver af Københavns bydele gemmer på sine arkitektoniske perler og særlige bygningsværker. Sammen med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo tager vi på byvandring på Christianshavn for at udforske bydelens arkitektur.


Jernbanebyen – byens næste kapitel​
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


Restaurering og renovering af Nationalbanken
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Remiseparken
Midt i Urbanplanen ligger Remiseparken, som byder på både byggelegeplads, bondegårdsdyr og store grønne plæner. Parken er nu blevet fornyet til glæde for såvel områdets beboere som resten af byen.


Netværksbar på Slottet
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi inviterer til netværksbar på Charlottenlund Slot og samtidig hører om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab.


Arkitekturens Værksteder på Louisiana: Anupama Kundoo​
Tag med til Louisiana og få en introduktion til den indiske arkitekt Anupama Kundoo ved museumsinspektør Kjeld Kjeldsen og se udstillingen om hendes værker og tilgang. 


Nyheder fra Byens Netværk

Jubilæumsbog: Byens Netværk - 25 år spejlet i et netværk
Læs historien om Byens Netværk fortalt gennem samtaler med dem, der var med for 25 år siden og dem, der er kommet til siden. Dem, der kender foreningen indefra og dem, der ser den udefra.

Bogen er skrevet af journalist Eva Ørum og layoutet af grafiker Fie Sahl Kreutzfeldt og indeholder foruden interviews også en masse flotte billeder fra vores arrangementer, studieture, nytårskure m.v.     


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link