Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

14. september 2016


Der er meget lang tid til jul og nytår - faktisk vil sommeren slet ikke holde op i år. Der er nok ingen af jer, der tænker nytår lige nu, men til jeres info, så finder nytårskuren sted fredag den 6. januar 2017. Reserver endelig dagen til årets festligste begivenhed.

I disse dage afholdes festivalen Golden Days - i år med tema om 70'erne. Vi bakker op med et genbesøg hos de skønne beboere i højhuset på Peder Lykkes Vej på Amager. Vi har én ledig plads til forestillingen "Landsby på højkant"

Sidst i denne måned har vi fået den unikke mulighed at få Frederiksborg Slot for os selv. Så er du til restaurering og fantastisk håndværk, så tag med os til Hillerød og se den smukke Audienssal.

Nyeste arrangement i kalenderen er placeret i oktober måned. Her går Byens Netværk nemlig undercover igen, og vi håber, at I har mod på at møde op uden at vide, hvilket sted i byen vi skal opleve. Sidste år arrangerede vi det første "prøv lykken-arrangement". Det blev en stor succes, og turen gik dengang til Synagogen i Krystalgade mm. Nu vover vi pelsen igen med et nyt Undercover-arrangement. Se mere her.

Som tidligere lovet søsætter vi nu endnu en netværksgruppe "Byens Strateger III med fokus på udbud". Netværksgruppen retter sig mod ledere, projektchefer, advokater, bygherrerådgivere m.fl. beskæftiget med offentlige og halvoffentlige udbud. Netværksgruppen fokuserer på strategi og håndtering af projektudbud og kontraktformer i det offentlige, hvor banen er kridtet op for mere mangfoldige udbudstyper og en mere åben forhandling mellem byggeriets parter. Du kan læse mere om netværksgruppen her og sende en mail til Lisbet, hvis du er interesseret i at være med. Vi vil så sammensætte en tværfaglig gruppe på 10-15 personer - en slags ”miniudgave” af Byens Netværk.

 

Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Louise Skafte og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

Månedens profil

Dall & Lindhardtsen A/S arbejder i den arkitektfaglige skala fra design til planlægning. Vi varetager rådgivning i alle faser fra idé til færdigt byggeri. Vi løser traditionelle og utraditionelle, store og små projekter. Gennem en kreativ proces skaber vi god arkitektur og løser faglige udfordringer, der tilfredsstiller bygherrens krav til funktionalitet, kvalitet, økonomi og tid. Samtidigt er det vores ambition, at projekterne gives en unik og bæredygtig løsning. 

Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Lige nu har vi ledige profiler fra oktober 2016 og frem.


Byens Klumme

Hvorfor socialøkonomi?
Line Barfod, Advokat i Foldschack & Forchhammer, sætter i Byens Klumme fokus på, hvorfor vi skal beskæftige os med socialøkonomi og socialøkonomiske virksomheder. Er grænserne mellem mennesker i byen måske en af de grænseflader, vi som branche bør give større opmærksomhed?


 
 

Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Jakob Axel Nielsen, Direktør i Calum A/S, er aktuel stafetholder. Carsten Rasmussen, Udviklingsdirektør i  Freja Ejendomme, overdrog stafetten til Jakob med spørgsmålet: Jeg vil gerne have at vide, hvorledes - eller om hvorvidt - man som ejendomsselskab i Aalborg oplever et særlig bymæssigt/regionalt sammenhold i branchen omkring områdets fortsatte udvikling? Jeg vil gerne høre, hvorvidt rådgivere, udviklere, investorer, erhvervsliv og ikke mindst myndigheder har en særlig sammenhængskraft omkring det lokale og regionale? Og hvorledes adskiller det sig fra deres arbejde i København?

Kommende arrangementer

En landsby på højkant – plads til alle?, 15. september - Venteliste

Vi har fokus på grå 70'er beton og spørgsmålet om, hvem der egentlig skal være plads til i København, når vi besøger Amagers første højhus og ser forestillingen "En landsby på højkant".


Carlsberg Byen og Carlsberg Station, 20. september - Venteliste
Kom med Byens Netværk når vi besøger Carlsberg Byen – området i København med en farverig og vigtig kulturhistorie bag sig og en spændende og omdebatteret fremtid foran sig.

www.byens-netvaerk.dk
Mange bække små, 22. september
Mange af landets kommuner er lige nu i gang med at finde løsninger, der kan sikre byerne mod tidens klimaforandringer. Et godt eksempel er KlimaByen i Middelfart, hvor klimasikring, innovation og byplanlægning går op i en højere enhed.
 

Audiens på Frederiksborg slot, 27. september
Byens Netværk besøger Audienssalen på Frederiksborg slot, hvor man nu efter en gennemgribende restaurering igen kan opleve, hvordan arkitektur, dekorationer og kunst smelter sammen i en højere helhed i et af de bedst bevarede repræsentationsrum fra den danske enevælde.

Studietur til Tokyo, 1. okt. - 8. okt. - Venteliste
Årets studietur går til Tokyo i Japan med fokus på bl.a. grænseflader. Tokyo er en tempofyldt og sprudlende metropol - en fremmedartet og spændende by, hvor kultur og tradition møder storbypuls og science-fiction-agtig teknologi og arkitektur.

Amaliegaarden - Restaurering af historiske københavnerpalæer, 25. oktober - få pladser
Byens Netværk besøger Amaliegade i Frederiksstaden, hvor 3 palæer netop nu restaureres efter alle kunstens regler og omdannes til liebhaverlejligheder med privat rokokohave.

Byens Netværk går undercover II, 12. oktober

Tag chancen – kom med og lad dig overraske! Du ved ikke, hvad vi skal og hvorhenne. Men afsæt et par timer og kom med, når vi laver et kulturelt nedslag på et af de steder, som har haft stor betydning for generationer af Københavnere.  


Afholdte arrangementer

ARC og Amager Bakke, 31. august

 Fotoreportage 

Radon i Byggeriet, 30. august

 Fotoreportage

Netværksbaren stævner ud, 19. august

 Fotoreportage

Byens Saloner - Pop up debat om byens udbud,  18. august

 Fotoreportage

Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk
Konference om 3D printet byggeri, 29. september 
Bureauet Nyborg, Nyborg Kommune og IT Branchen byder velkommen til konference om 3D print, muligheder og begrænsninger.

www.byens-netvaerk.dk
Bogreception - Humane Byer, 29. september
Hvordan kan byer fornyes, så der bliver indrettet bedre byrum? Det spørgsmål tager arkitekt Karsten Pålsson under behandling i en ny bog. I bogen kan man bl.a. finde danske og udenlandske eksempler på gode sammenhængende byrum med rigt socialt liv. Forlaget Bogværket og Karsten Pålsson inviterer til bogreception

www.byens-netvaerk.dk
Vær med til at gøre København CO₂-neutral i 2025 
Nu bliver der sat fokus på at spare energi i private bolig- og erhvervsejendomme i Københavns Kommune. 22 bygningsejere, udlejere, andelsboligforeninger, ejendomsadministratorer og interesseorganisationer har sagt ja til at være med i kommunens partnerskab, Energispring, og spare på energiforbruget i deres bygninger. Vil du også være med?

 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link