Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


16. februar 2017
 

Bæredygtighed har længe været byggeriets 'nye sort' - og der findes et hav af certificeringer og stempler, der er med til at angive i hvor høj grad byggeriet lever op til de mange bæredygtige krav. Men når vi kigger væk fra certificeringerne og ind på det enkelte byggeri - hvordan ser det så ud? Hvor findes de gode bæredygtige eksempler?

Tag med, når vi til foråret fylder netværksbussen med bæredygtighed, og sammen med InnoBYG tager ud og ser fire inspirerende eksempler på bæredygtigt byggeri omkring Storkøbenhavn.


Udstillingen "Wasteland" i Dansk Arkitektur Center har også fokus på bæredygtighed. Her kan du se, hvordan arkitektvirksomheden Lendager Group har forvandlet affald til guld - eller ihvertfald til en ny ressource, der giver kommende byggerier og bydele værdi. 


Der er stadig mulighed for at tilmelde sig studieturen til Helsinki, hvor vi bl.a. skal se nærmere på byens helt nye saunaanlæg på havnen, smage 'Reindeer Osso Buco', opleve ny og ældre modernistisk arkitektur, mærke byens russiske historie og se nogle rigtig spændende bydelsprojekter baseret på bl.a. SMART CITY-teknologi og bæredygtighed af høj karat.   


Og så ses en del af os snart på Mipim. Foråret er på vej!


Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk
 

Månedens profil

Byggeriets Evaluerings Center er en privat virksomhed, som har eksisteret i 15 år. Centrets 5 engagerede medarbejdere leverer evalueringsydelser til byggeriets virksomheder.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Lige nu har vi ledige profiler fra marts 2017 og frem.


Byens Klumme

Lad os gribe byernes forandring i fællesskab
Anne Skovbro, Filantropidirektør i Realdania, har skrevet et nyt indlæg til Byens Klumme om at gribe byernes forandring i fællesskab. Hvordan kan vi i fællesskab understøtte de danske byers udvikling, så vi skaber byer, der ”hænger godt sammen” på alle parametre? Læs Annes bud på et svar i klummen.

Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Katja Viltoft, partner og kreativ direktør hos JJW Arkitekter. Borgmester Jørgen Glenthøj, Frederiksberg Kommune, gav stafetten videre til Katja Viltoft med spørgsmålet: JJW arkitekter fik i november Frederiksberg Erhvervspris. Hvordan kan jeres idé om "særliggørelse af det almindelige" i højere grad komme til at præge vores byer i de kommende år?


Kommende arrangementer

Byggepladsoverdækningen på Bispebjerg Hospital, 22. februar

Et enormt telt har rejst sig over byggepladsen for Laboratorie- og Logistikbygningen på Bispebjerg Hospital. Kom med på besøg under byggepladsoverdækningen og hør om opførelsen af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg og om udviklingen af SiteCover.


Turen går til DR - med rundvisning og besøg hos Clement, 24. februar - Venteliste

Byens Netværk tager på eksklusivt besøg til DR-byen for at kigge ind bag kulisserne i Danmarks største medievirksomhed.


Arkitekturens værksteder på Louisiana: Wang Shu, 8. marts

Tag med på rundvisning i udstillingen om den kinesiske arkitekt, Wang Shu og hans visionære tegnestue, som lader genbrug af materialer og lokal og traditionel kinesisk kultur danne grundlag for deres banebrydende praksis. 


Wasteland i Dansk Arkitektur Center, 14. marts

Gulve af bildæk, lofter af plastikflasker og vægge af skrottet træ. Udstillingen ’Wasteland’ udfordrer vores forhold til affald og inviterer os inden for i en nær fremtid, hvor affald vil få altafgørende betydning for måden, vi bor, lever, arbejder og forbruger på.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2017, 15. marts - udsolgt

Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe – i år på en ny café.


www.byens-netvaerk.dk
Mipim Netværkspicnic på Île Saint-Honorat, 17. marts
Tag med på netværkspicnic på den smukke ø, Île Saint-Honorat, og nyd et par timers idyllisk ro og uformel MIPIM-evaluering sammen med dit netværk.
 

By, bus og bæredygtighed, 5. april
Hvor findes de gode eksempler på bæredygtigt byggeri? Hop på netværksbussen, når vi sammen med InnoBYG ruller ud og ser fire aktuelle bud i forskellig skala. 


Studietur til Helsinki, 13.-16. september

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Afholdte arrangementer

 

Axel Towers, 25. januar
 Fotoreportage

 


 

Genopbygning af boligerne på Ørnevej/Mågevej, 8. februar
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Ny film om Byens Netværk

Vi er i luften med en helt ny film om Byens Netværk! Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Tre danske projekter nomineret til MIPIM Awards
Papirøen, P-hus Lüders samt Psykiatrisygehuset i Slagelse er alle med i opløbet til MIPIM Awards, der uddeles 16. marts i forbindelse med årets store ejendomsmesse i Cannes.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link