Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


16. juni 2022

Hvad er god og rigtig belysning set ud fra et menneskeligt og sundhedsmæssigt synspunkt? Hvordan manøvrerer vi med energirammer, energibesparelser og nye regler på belysningsområdet? Og kan vi overhovedet skabe god belysning og godt indeklima i moderne bæredygtige bygninger? Det er nogle af de spørgsmål, vi bliver klogere på i Byen vågner: Lysets betydning for vores sundhed. Carlo Volf, arkitekt og Ph.d., og Per Reinholdt, direktør i Dansk Center for Lys vil dele viden og værktøjer, når vi mødes i rammerne af Copenhagen Contemporary på Refshaleøen, der aktuelt viser udstillingen Light & Space.

I Byens Klumme reflekterer Henrik Meden, advokat i Poul Schmith/Kammeradvokaten, over tidens udfordringer - men også løsninger - på den aktuelle opbremsning i de almene boligprojekter. Hvilke modeller er der at trække på? Og hvorfor er problemet overhovedet så vigtigt?

Du kan også høre Henrik Meden - og flere andre - debattere emnet i Byens Podcast: Vejen ud af alment byggestop, der sætter fokus på, hvad det rent praktisk betyder, at så mange boligprojekter bliver sat i stå, og hvad der politisk kan gøres ved det.

Var du ikke med til generalforsamlingen, kan nu læse referat og årsberetning, der bl.a. opridser Byens Netværks strategi frem mod 2025 samt handlingsplan og prioriterede indsatsområder for det kommende år.

Skal du have de sidste arrangementer med inden sommerferien, så tilmeld dig vores besøg til Kalvebod Brygge 32, hvor en kendt københavner-brutalisme har fået nyt liv eller vores tur til nedslag i Nordvest, hvor vi besøger tegnestuen LAARK og går en tur og hører om udviklingen af den spraglede bydel. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

CEBRA har i mere end 20 år designet og transformeret uddannelsesinstitutioner, kulturmiljøer, boliger og erhvervsbyggerier. For nyligt har arkitektvirksomheden udgivet publikationen The WISE Journal, der er skabt med udgangspunkt i deres mangeårige erfaring med at undersøge det dynamiske samspil mellem mennesker, rum og adfærd - for at blive klogere på, hvordan vi mennesker direkte påvirkes af vores fysiske omgivelser. Læs mere i Måndens profil, hvor du også kan få et gratis eksemplar af publikationen.


Byens Klumme

Byggestop i den almene boligsektor – er der en løsning på vej nu? 

Boligudspillet fra 2021 skal etablere 22.000 almene boliger og tredoble nybyggeriet i den almene sektor. Men hvordan indfrier vi det mål i lyset af den aktuelle opbremsning i almene boligprojekter? Lovpakken fra 9. juni kan være (en del af) løsningen, men hvilke andre modeller er der at trække på - og er det nok? Og hvorfor er udfordringen overhovedet så vigtig? Byens Klumme er skrevet af Henrik Meden, advokat i Poul Schmith/Kammeradvokaten.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Smidt-Jensen, associeret partner i Smith Innovation. Læs bl.a. Sørens svar på, hvordan vi ruster byerne mod stigende havvand, og hvad der optager ham og Smith i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

1-dagstur til Folkemødet 2022, 17. juni - udsolgt
Tag med på 1-dagstur til Folkemødet og oplev bl.a. debatten 'Byggeriets dilemmaer med Sara Bro' og nogle af de mange andre events, og ikke mindst dialoger, Folkemødet byder på. Vi sørger for direkte transport og godt netværk t/r.   


www.byens-netvaerk.dk

Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 17. juni
Kom til livedebat på Folkemødet, hvor programvært Sara Bro - kendt fra Sara & Monopolet på DR - vil bringe en række dilemmaer til torvs i krydsilden mellem borgere, politikere og centrale aktører i byggebranchen. Tilmelding ikke nødvendig.


Kaktus Towers​, 21. juni - venteliste
Kaktus Towers har fået navn efter deres iøjnefaldende facade. Vi tager på byggepladsbesøg og ser ind bag facaden på de to nye boligtårne og hører om projektets arkitektur og koncept for 'Smart Living' i storbyen.


Kendt københavner-brutalisme har fået nyt liv, 28. juni
Berømt og berygtet lå DSB’s gamle godsbanehotel fra 60’erne i mange år næsten øde hen på Kalvebod Brygge 32. Nu er den 180 meter lange bygning, med kælenavnet KB32, blevet transformeret til et fem-etagers åbent kontordomicil. 


Værkstedsbesøg - nedslag i Nordvest, 30. juni
Tag med til Nordvest, hvor vi besøger og hører om tegnestuen LAARK. Bagefter går vi en tur i nærmiljøet, hvor LAARK vil dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling i NV med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som tegner bydelen.


Intromøde - velkommen i Byens Netværk​, 18. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Nordre Fælled i Ørestad Syd: Cirkulær naturpark, 23. august
På Nordre Fælled er tre byggegrunde transformeret til et midlertidigt naturprojekt. Vi tager på vidensvandring gennem landskabet for at blive klogere på, hvordan fremtidens cirkulære landskaber kan se ud, og hvordan vi kan genanvende materialer til at udvikle langtidsholdbare og bæredygtige landskabs- og byggeprojekter. 


Byen vågner: Lysets betydning for vores sundhed, 24. august
Bliv klogere på lysets betydning for vores indeklima og sundhed, når vi starter dagen med viden, principper og værktøjer til design af belysning i fremtidens byggerier i rammerne af Copenhagen Contemporary og udstillingen Light & Space. 


Afholdte arrangementer

Teatrene på Frederiksberg Allé
 Fotoreportage


Generalforsamling 2022
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Studietur til Færøerne
 Fotoreportage


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Vejen ud af alment byggestop?
Stigende priser på træ, tegl, energi, cement og transport udfordrer byggeriet – og det har særligt ramt realiseringen af nye almene boliger og får store konsekvenser. Byens Podcast følger i sporet på, hvad det betyder, at så mange boligprojekter er sat i stå, og hvad der politisk kan gøres ved det. Lyt med her.


Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra medlemmerne

Mød Danmarks nye arkitekter - Afgangsudstilling og rundvisning, 29. juni & 15. august
Er du interesseret i fremtidens nye talenter inden for dansk arkitektur, så har du muligheden for at få præsenteret udvalgte projekter fra de nye arkitekter på Det Kongelige Akademi, der inviterer til et eksklusivt arrangement i dette års afgangsudstilling. 


www.byens-netvaerk.dk

The WISE Journal - ny publikation fra CEBRA
Hvordan er samspillet mellem mennesker, rum og adfærd, og hvordan påvirkes vi af vores fysiske omgivelser? Den research er nu samlet i The WISE Journal, som belyser mulighederne for at anvende rum og bygninger til at understøtte menneskelig trivsel og egenskaber som innovation, trivsel, indlæring og produktivitet. Medlemmer af Byens Netværk kan få en gratis rabatkode til e-bogen. Læs mere her


www.byens-netvaerk.dk

Indstilling af projekter til Den Danske Lyspris 2022
Den Danske Lyspris sætter fokus på lys og mennesker ved at fremhæve spændende, veldesignede og veludførte lysprojekter i Danmark. Du kan være med til at indtille et lysprojekt til Den Danske Lyspris 2022. Indstillingsfristen er den 1. juli.


www.byens-netvaerk.dk

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet - open call
Realdania og VILLUM FONDEN lancerer en ny indsats for at skubbe det danske boligbyggeri i en grønnere retning. Ansøg to åbne calls med radikalt nye tilgange, der fremmer innovation indenfor arkitektur, materialer og produktion. Ansøgningsfrist 20. juni.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Verdensmålsudstillingen 2030 Now, åbner 11. juli
2030 NOW er en udstilling, der fortæller om FN’s 17 Verdensmål – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Udstillingen vil inspirere, overraske og ikke mindst engagere i vores fælles fremtid - formidlet gennem kunst, fotografi, grafik og ord. Udstillingen kan opleves i København, Aarhus, Sønderborg og Aalborg i løbet af 2022.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link