print logo

Nedslag i Nordvest


Tag med til Nordvest, hvor vi besøger tegnestuen LAARK, der har bosat sig netop her. I en bydel hvor der er mangfoldigt og spraglet og til tider slidt og rodet, men også rum for forandring og fornyelse. Vi hører om tegnestuens tilgang og projekter og tager bagefter en gåtur i deres nærmiljø, hvor LAARK vil dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling i Nordvest med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som tegner bydelen. 

Deltagerliste (opdateret 28.09.22)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Københavns Nordvest-kvarter er et interessant og særligt bekendtskab, både når man ser på arkitektur, byudvikling og hverdagsliv. Det er et mangfoldigt, spraglet og til tider et lidt slidt og rodet kvarter med et blakket ry – men også spændende!

Her møder man en anden form for by med en anderledes homogenitet. Her er det ikke store mondæne villaer, der præger gadebilledet, men karreer med små arbejderboliger blandet med industri og erhverv.

Men Nordvest er også forandring og fornyelse – det summer af kreativitet, mangfoldighed og områdefornyelse i Nordvest. Blandt andet i kvarteret omkring Rentemestervej, hvor nye byrum og boliger er kommet til sammen med indflytningen af nye kreative virksomheder og erhverv i de gamle industribygninger.

Vi tager turen til Nordvest og besøger tegnestuen LAARK Arkitekter, der har valgt at bosætte sig netop her. 

Her skal vi høre Michael W. Laungaard, indehaver af LAARK, fortælle om tegnestuen, hvis ideologi er baseret på historiefortællinger, hvor arkitekturen vokser ud af både stedets ånd og brugerens behov og identitet. Samtidig skal vi høre om tidligere og aktuelle projekter, der bl.a. tæller om- og nybygning af Nordvest-bydelens HF-Center Efterslægten. 

Bagefter går vi en tur i området omkring Rentemestervej for at opleve nedslag i stemningen og udviklingen med egne øjne. Undervejs vil LAARK dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling, der sker i Nordvest med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som tegner bydelen.

Her kommer vi til at se en bydel af København, der har bevæget sig fra en socialdemokratisk drøm om gode almene boliger til 1930’ernes arbejderfamilier, og som op gennem 80’erne blev til bosted for samfundets nederste lag og holdeplads for misbrugere. Vi skal snakke om, hvordan ”nordlædervest” med grå beton, utrygge byrum og nedslidte fabriksbygninger efter kvarterløftet i 00’erne har tiltrukket kreative erhverv, sociale indsatser, ny arkitektur og forvandlet sig til et berlinersmart og mangfoldigt område, udpeget som den næste bydel, der står overfor gentrificering.

Gåturen slutter tilbage hos LAARK, hvor vi runder dagen af med en øl fra LAARKs nabo, mikrobryggeriet Flying Couch.

Bemærk: Gåturen vil være på et par kilometer afhængig af vejret. Der er ikke tale om en guidet byvandring, hvor vi kommer ind og ser projekter, men en "walk and talk" hvor vi sammen oplever stemningen og forandringen i området og deler syn på bydelen.Program

  • 16:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:15 Præsentation af LAARK v/ Michael W. Laungaard, indehaver
  • 17:00 Gåtur i nærområdet med LAARKs syn på bydelens tilblivelse og tidligere og nutidige greb for udviklingen
  • 18:00 Netværk hos LAARK med øl fra det lokale mikrobryggeri Flying Couch
  • 19:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

29/09 2022 16:00 - 19:00

Adresse

Bygmestervej 6
2400 København

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes i gården

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

29/09 2022 16:00 - 19:00

Adresse

Bygmestervej 6
2400 København

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes i gården

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk