Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


18. august 2022

Vi er i Byens Netværk tilbage fra en dejlig sommerferie. Vi har ladet batterierne op og er klar til en sensommer med en vifte af faglige aktiviteter for og med jer.

​Der er mange positive vibes omkring vores forening, og i denne uge kan vi byde velkommen til hele fire nye medlemmer: Danica Ejendomme, den nystartede rådgivervirksomhed AUX, entreprenørvirksomheden KF Byg ApS samt ejendomsudvikler og investor M+ Ejendomme A/S fra Aarhus.

Vi glæder os til at møde jer på de kommende arrangementer - og lige nu er der en række nye i kalenderen:

Tag med når vi besøger Byen Vinge, der er et af Danmarks største byudviklingsprojekter. Sammen med Frederikssund Kommune får vi en rundvisning på området for den kommende by og hører om visionerne for udviklingen, samt hvordan Frederikssund Kommune arbejder med strategisk byudvikling.

Vi tager også et Nedslag i Nordvest, når vi besøger den lokale tegnestue LAARK og bagefter går en tur i deres nærmiljø, hvor LAARK vil dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling i Københavns Nordvest-kvarter med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som tegner bydelen. Vi slutter af med et besøg til det lokale mikrobryggeri Flying Couch, hvor vi selvfølgelig byder på en smagsprøve.    

I oktober løber Copenhagen Architecture Festival af stablen under titlen 'Stedsans'. På to arrangementer bliver vi klogere på, hvilken betydning stedsans kan have for udviklingen af vores by og byggeri.

På arrangementet Stedsans - et fremtidigt sanseligt og poetisk samfund? besøger vi en meget unik og særegen lokation, hvor alt er struktureret med udgangspunkt i den poetiske væren. Men vi afslører ikke, hvor det er, vi skal hen. Du skal blot være nysgerrig og have dine sanser åbne. Så lover vi til gengæld, at du vil opleve ”stedsans” på en måde, som du ikke tidligere har gjort, når vi møder en række mennesker, der arbejder professionelt med sanselige værdier, udarbejdelse af poetiske rum og mellemmenneskelig interaktion. 

På det andet arrangement Stedsans - tanker, følelser og associationer i byens rum tager vi til Jernbanebyen på Otto Busses Vej, hvor vi sammen med Tove Skrumsager Frederiksen, Anette Højgaard Jønson, Steen Visholm og Thøger Riis Michelsen får en oplevelsesanalyse i og af byens rum. Med en enkel human teknologi skal vi på jagt efter de følelser, tanker og associationer, som byens pladser, bygninger, rum og møbler vækker i os.

Byens Stafet er overdraget til Mette Thiberg, der er udviklingsdirektør i ALFA Development. Her svarer hun bl.a. på et spørgmål om, hvad ALFA Development gør for at nedbringe CO2 i byggeriet. Du kan også læse, hvorfor og hvordan Mette er optaget af byudvikling med merværdi - og hvorfor cykelstier er det sted i byen, hun holder mest af. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

DAI har med en ny ejerkreds og et nyt forretningsben med fokus på projektudvikling styrket sine eksisterende kompetenceområder, som en af landets førende rådgivervirksomheder indenfor den almene boligsektor. Med de allerede stærke relationer i det almene boligmarked, kan vi hjælpe vores kunder med at se potentialet og udvikle projekterne i samarbejde med private aktører. Den nye projektudviklingsafdeling supporteres af DAIs rådgiverteams bestående af ingeniører, arkitekter, brandrådgivere og bygherrerådgivere. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Byggestop i den almene boligsektor – er der en løsning på vej nu? 

Boligudspillet fra 2021 skal etablere 22.000 almene boliger og tredoble nybyggeriet i den almene sektor. Men hvordan indfrier vi det mål i lyset af den aktuelle opbremsning i almene boligprojekter? Lovpakken fra 9. juni kan være (en del af) løsningen, men hvilke andre modeller er der at trække på - og er det nok? Og hvorfor er udfordringen overhovedet så vigtig? Byens Klumme er skrevet af Henrik Meden, advokat i Poul Schmith/Kammeradvokaten.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Mette Thiberg, udviklingsdirektør i ALFA Development. Læs bl.a. Mettes svar på, hvordan ALFA arbejder for en nedbringelse af CO2 i byggeriet, og hvad der optager hende i byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Nordre Fælled i Ørestad Syd: Cirkulær naturpark, 23. august
På Nordre Fælled er tre byggegrunde transformeret til et midlertidigt naturprojekt. Bliv klogere på, hvordan fremtidens cirkulære landskaber kan se ud, og hvordan vi kan genanvende materialer til at udvikle langtidsholdbare og bæredygtige landskabs- og byggeprojekter. 


Byen vågner: Lysets betydning for vores sundhed, 24. august - venteliste
Bliv klogere på lysets betydning for vores indeklima og sundhed, når vi starter dagen med viden, principper og værktøjer til design af belysning i fremtidens byggerier i rammerne af Copenhagen Contemporary og udstillingen Light & Space. 


Æbeløen i Aarhus’ historiske øgadekvarter​, 1. september
Det prisbelønnede boligprojekt Æbeløen er en moderne nyfortolkning af de velkendte huse i det historiske Øgade-kvarter i Aarhus som på én gang respekterer midtbyens arkitektoniske traditioner og tilbyder moderne boliger af høj kvalitet. 


Frederiksberg Hospital - nyt bykvarter​, 14. september - venteliste
Når Frederiksberg Hospital lukker i 2026, skal området udvikles til et nyt bykvarter, der bygger på stedets historie og bevaringsværdige bygninger. Vi mødes med Frederiksberg Kommune på hospitalsgrunden og hører om visionerne.  

 


Byen Vinge​, 22. september
Vinge er et af Danmarks største byudviklingsprojekter. Sammen med Frederikssund Kommune får vi en rundvisning på området for den kommende by og hører om visionerne for Vinge samt arbejdet med strategisk byudvikling.


LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest, 28. september
Vi besøger og hører om udvikling af en ny bydel i Herfølge Vest sammen med initiativtagerne Peter Aalbæk Jensen og Lise Palm. Den nye bydel skal baseres på bæredygtige principper og bestå af forskellige boligtyper, hvor alle bidrager til fællesskabet. Vi slutter af med at spise sammen i forsamlingshuset LilleSyd. 


Nedslag i Nordvest, 29. september
Tag med til Nordvest, hvor den lokale tegnestue LAARK på en gårur i deres nærmiljø vil dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling i området med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som de ser tegner bydelen.  


Stedsans - et fremtidigt sanseligt og poetisk samfund?​, 12. oktober
Hvordan skaber vi steder og rum funderet i de sanselige og poetiske værdier? Vi besøger en meget unik og særegen lokation, hvor alt er struktureret med udgangspunkt i den poetiske væren. Men vi afslører ikke, hvor det er. Du skal blot være nysgerrig og have dine sanser åbne - og opleve ”stedsans” på en måde, du ikke tidligere har gjort. 


Stedsans - tanker, følelser og associationer i byens rum​, 13. oktober
I Jernbanebyen på Otto Busses Vej kaster vi et blik på det Copenhagen Architecture festival-aktuelle tema ”stedsans”. Hvilke tanker, følelser og associationer opstår i byens rum, og hvordan opdager vi dem? Vi mødes til morgenkaffe i Vesterbro Village Fælleshus til en oplevelsesanalyse i og af byens rum.  


Byens Podcast

Byens Podcast: Kan kontorfolk og hjemløse dele bydel?
Hvad sker der med det sociale, når kapitalen rykker ind? Byens Podcast har spurgt en række af Sydhavnskvarterets aktører om, hvad de gør for at sikre bydelens sociale bæredygtighed. Lyt med her.


Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra medlemmerne

Mød Fagerhult på Architect@Work og Light Symposium​
Den 7. & 8. september kan du møde Fagerhult på Architect@Work og se det innovative armatur Multilume Re:Think. Og den 21.-23. september deltager Fagerhult på Light Symposium Copenhagen, hvor der bl.a. bliver sat fokus på bæredygtigt lysdesign.


www.byens-netvaerk.dk

Verdensmålsudstillingen 2030 Now
2030 NOW er en udstilling, der fortæller om FN’s 17 Verdensmål – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Udstillingen vil inspirere, overraske og ikke mindst engagere i vores fælles fremtid - formidlet gennem kunst, fotografi, grafik og ord. Udstillingen kan opleves i København, Aarhus, Sønderborg og Aalborg i løbet af 2022.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link