Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

 

22. juni 2017


Vi har nu rundet årets lyseste dag med et (gen-)besøg i Søndermarkens Cisterner og kan stadig glæde os til hele tre arrangementer inden sommerferien:

I næste uge er det Nobis Hotel, der har undergået en transformation fra musikkonservatorium til stjernespækket luksushotel. Kom med og se, hvordan det 20. århundrede møder det 21. århundredes arkitektur i nænsomme hænder hos det danske arkitektur- og ingeniørfirma AI og interiør skabt af de svenske Wingårdh-arkitekter. 

Vores tur til The Silo i Nordhavn er desværre udsolgt, men vi kigger til Nordhavn igen allerede ugen efter, hvor vi skal se, hvordan arkitekter bor, når de selv får lov at sætte stregerne. Tag med på besøg hos Entasis Arkitekter, der viser rundt på deres egen tegnestue. Rammerne har de selv skabt i form af det nybyggede Kanonhuset, som rummer en blanding af boliger og kontor. Bygningen tager bl.a. navn fra sine omgivelser og beliggenheden ved det tidligere "Riffelsyndikat".

Tak til alle jer, der valgte at hoppe på netværksbussen til Folkemødet i sidste uge. Turen var særdeles vellykket - og vi vendte hjem med masser af inspiration, nye ideer og kontakter. Vi lover, at turen går samme vej til næste år, hvor vi håber på mindst ligeså godt selskab i bussen og på solskinsøen.  

Seneste nye medlem hedder IMS VVS A/S. Vi glæder os til at hilse på jer ved kommende arrangementer.

Referat, formandsberetning og reportage fra årets Generalforsamling ligger klar på web. Det samme gør Byens Stafet, hvor Karen Mosbech fra Freja Ejendomme slår et slag for en overordnet visionær byplan for hovedstaden.


Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Christensen & Co. Arkitekter er en prisbelønnet dansk tegnestue, som arbejder i hele Skandinavien. Tegnestuen er etableret i 2006 og står bag Danmarks første energiproducerende børnehave, Solhuset, Danmarks første offentlige klimaneutrale byggeri, Green Lighthouse, og Norges første offentlige energiplus byggeri, Kistefossdammen børnehave.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra november 2017 og frem.


Byens Klumme

Grænsefladen i Sydhavnen
"Grænsefladen mellem det nye og det gamle Sydhavn skurrer, men der kan opstå sød musik, hvis der bygges ovenpå den stolthed og det fællesskab, der kendetegner det gamle Sydhavnen. Der er ikke behov for at opfinde nyt for at skabe innovation. Man skal blot lade sig inspirere af det, der har fungeret i generationer og tilføre ressourcer, der giver mulighed for skalering." Læs det nye klummeindlæg om udviklingen af Sydhavnen, skrevet af Jesper Koefoed-Melson, partner i GivRum.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Karen Mosbech, administrerende direktør i Freja ejendomme A/S, har modtaget stafetten af Gitte Andersen, direktør i SIGNAL, med spørgsmålet: "Udover at Freja Ejendomme sørger for, at den danske stat får rigtig mange penge i kassen via Frejas ejendomsudvikling & salg, har du så nogle perspektiver på, hvad du tror bliver de vigtigste fokusområder for jer fremover? Og om nye konkurrenceparametre ser dagens lys?"


Kommende arrangementer

Nobis Hotel Copenhagen, 27. juni

Til september åbner et helt nyt luksushotel i hjertet af København. Tag med, når Byens Netværk besøger den transformerede bygning og får et smugkig på de eksklusive hotelsuiter, der før husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


The Silo, 29. juni - venteliste

Kom med indenfor i de unikke boliger i The Silo på Nordhavn, hvor ombygningen af den karakteristiske ”Hva Drikker MølR”-kornsilo nu er slut. NRE Danmark tager os med på rundvisning, som også byder på et besøg i den kommende restaurants lokaler på toppen.


Kanonhuset i Nordhavn - besøg hos Entasis, 4. juli
Hvad sker der, når arkitekter bygger huse til sig selv? Tag med på besøg hos Entasis og hør om tilblivelsen af deres egen tegnestue i Kanonhuset i Nordhavn.
 


Hafnia-Hallen, 16. august

I 2010 kollapsede Club Danmark Hallen i Valby. Efter en større ombygning er hallen, i dag kaldet Hafnia-Hallen, igen taget i brug. Kom med på rundvisning og hør Rambøll og Christensen & Co. Arkitekter fortælle om konstruktion og genopbygning.


Elbphilharmonie, HafenCity, Hamburg, 25.-26 august - venteliste

Ministudietur til Hamborg, hvor vi ser på nye bydele under udvikling og selvfølgelig også besøger det nye koncerthus, Der Elbphilharmonie.


Studietur til Helsinki, 13.-16. september - venteliste

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Afholdte arrangementer

 

Generalforsamling 2017 og besøg i kultur- og bevægelseshuset KU.BE, 31. maj
 Fotoreportage

 


 

Energirenovering af Toftebo almene boliger, 8. juni
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Louisiana Live: En aften med den amerikanske arkitekt Michael Sheridan, 20. juni
Hvordan blev Louisiana til Louisiana? Den amerikanske arkitekt og forfatter, Michael Sheridan, dykker ned i arkiverne for at fortælle historien om Louisianas tilblivelse.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link