print logo

Elbphilharmonie, HafenCity, Hamburg

Tag med Byens Netværk på miniudflugt til den nordtyske havneby, Hamborg, hvor vi foruden et kig på den spændende byudvikling omkring HafenCity selvfølgelig skal opleve byens nye koncerthus ”Der Elbphilharmonie”. Med sine spektakulære maritime glasfacader i 108 meters højde er koncerthuset det nyeste skud på stammen af kulturelle fyrtårne i Europa.

Fotoreportage

Ministudieturen byder på masser af netværk, arkitektur, bæredygtig byplanlægning og ikke mindst en helt unik koncert med den canadiske singer-songwriter, Rufus Wainwright i selveste Elbphilharmonien.

 

HafenCity – den nye bydel ved vandet

HafenCity i Hamborg er et af Europas største samlede byudviklingsprojekter beliggende så tæt ved centrum. Målet er, at bydelen skal udvikle sit eget sociale liv og samtidig være en bæredygtig del af storbyen, og derfor er der lagt lige stor vægt på byens fysiske udformning som på dens sociale funktioner og sammenhængskraft. I HafenCity blandes med sikker hånd nye boliger og administrationsbyggerier samt rekreative tilbud. Gennem en særlig joint venture-model er der skabt samarbejde med en lang række forskellige investorer, entreprenører, designere og beboere, der skal sikre en variation i byggeriet med blandt andet forskellige boligtyper og ejerformer. Byudviklerne bag HafenCity har insisteret på kvalitet som en afgørende designparameter, og så er der arbejdet med klimasikring i stor skala.

 

Der Elbphilharmonie – et flagskib i Elbens udløb

Der Elbphilharmonie – i folkemunde kaldet Der Elphi - føjer et nyt arkitektonisk vartegn til byens havneløb. Designet af det schweiziske arkitektfirma Herzog & de Meuron er bygningen en videreførelse af en eksisterende pakhusbebyggelse og rejser sig i 108 meters højde som et futuristisk skib for sejl skabt af 2200 individuelt udformede stykker glas.

Den samlede bygning på 26 etager rummer foruden tre veludstyrede koncertsale også restauranter, boliger, hotel og parkeringshus. Mellem murstenssoklen og glasfacaden befinder sig i 37 meters højde den offentligt tilgængelige udsigtsplatform Plaza, der byder på et imponerende kig ud over byen og havneløbet. Koncerthusets tre sale byder på lyd i verdensklasse – den største med 2.150 siddepladser, en mindre sal med plads til 550 og en tredje sal, det såkaldte Kaistudio, med 170 siddepladser.

Byggeriet blev påbegyndt i 2007 og kunne med mere end seks års forsinkelse fejre sin indvielse i januar 2017. Med sit iøjnefaldende design er koncerthuset et nyt kulturelt pejlemærke for byen og alle dens borgere.

 

Rufus Wainwright – canadisk kunstner i verdensklasse

Rufus Wainwright er en af tidens store singer songwritere, der spænder over flere musikalske genrer som pop, jazz og klassisk. Ved denne eksklusive koncert i Elbphilharmonien vil han blandt andet synge nogle af sine sange fra ”Rufus does Judy”, der er en hyldest til Judy Garlands jazzede univers tilsat Rufus’ eget kunstneriske twist. Rufus Wainwright optræder sammen med pianisten Mark Hummels og vil desuden fremføre en række numre fra sit 20-årige musikalske bagkatalog med sig selv ved tangenterne.

 

Wilhelmsburg – IBA-område i 2013

Inden turen går hjemad besøger vi bydelen Wilhelmsburg, der ligger på en ø i Elben. Bydelen har været hjemsted for meget af det, resten af byen ikke mente at have plads til, inklusive store klynger af billige arbejderboliger. Da en voldsom stormflod ramte Hamburg i 1962, blev store dele af byen oversvømmet og mange omkom. Genopbygningen var ikke noget at tale om og efterhånden udviklede stedet sig til et udsat boligområde.

En byggeudstilling, IBA, som benyttes i Tyskland til at sætte fokus på særlige bymæssige udfordringer, blev etableret i 2013 og en lang række projekter blev iværksat og mange af dem realiseret.

Blandt de mest spektakulære er omdannelsen af en kæmpemæssig betonbunker til ”energibunker”. Her produceres i topmoderne, bæredygtige anlæg energi til 1.000 husstande og varme til 3.000. Og den før så forhadte bunker er et fikspunkt i bydelen. Et andet fikspunkt er en række flerfamilieboliger opført i forholdsvis alternative materialer til billige priser. Og så er der ikke mindst et omfattende katalog af renoveringsløsninger, der alle har medvirket til at løfte området og bringe det tættere til byen.


Rejsedato
Fredag den 25. august 2017 – lørdag den 26. august 2017

Hoteller

Vi har booket værelser på hhv.:

Baselerhof (dobbeltværelser)
Esplanade 11
20354 Hamburg

Hotel Alster-Hof (enkeltværelser)
Esplanade 12
20354 Hamburg

Hotellerne ligger lige ved siden af hinanden.

 

Rejsebetingelser
Faglig og teknisk rejsearrangør: Byens Netværk er den faglige rejsearrangør og således kun ansvarlig for det faglige program. Teknisk arrangør er Køge Bugt Rejser. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1097.

 

Tilmelding
er bindende. Navne på deltagere kan dog ændres op til en uge før afrejse

Tilmeldingsfrist: Senest den 1. juni 2017.

Du får en bekræftelse på din tilmelding pr. mail fra Byens Netværk. Faktura sendes umiddelbart efter tilmelding.


Forplejning
på vores fælles måltider om fredagen er medregnet i prisen dog med undtagelse af drikkevarer.

Deltagerantal
30 personer. Da det er en netværkstur, så prioriterer vi, at så mange af vores medlemsvirksomheder som muligt kan deltage. Dvs. maks. 3 personer pr. virksomhed. Hvis vi efter tilmeldingsfristens udløb stadig har ledige pladser, så er der naturligvis mulighed for at tilmelde sig. Turen gennemføres ved minimum 25 tilmeldte.

Forsikring
Du skal selv tegne en rejse- og/eller en afbestillingsforsikring.

Ændringer
Vi gør os umage for at lave den bedst mulige studietur til jer og tager således forbehold for forbedringer.

Pris
Kr. 5.000,- pr. person
(enkeltværelse)

Pris kr. 5.000,- pr. person
(delt dobbeltværelse)

Prisen inkluderer transport med bus, hotel, morgenmad, koncertbillet, frokost og middag om fredagen (ekskl. drikkevarer)  samt et fuldt fagligt program.
Priserne er baseret på en minimumstilmelding på 30 personer.

 

Rejseteam
Henriette Sofie Larsen, Byens Netværk
Paul Børling, Børling Rådgivning og Formidling

Turen er arrangeret i samarbejde med Booking Bureauet v./ Jes Blinkenberg. 


Ring eller skriv til Henriette Sofie Larsen: 2334 4601, hsl@byensnetvaerk.dk, hvis du har spørgsmål til turen.

Turen er desværre udsolgt. Men skriv til Henriette Sofie Larsen hvis du gerne vil på ventelisten. Måske det vil lykkes os at finde en plads.Program

 • Fredag den 25. august
 • 07:15
  Afgang Strandgade 27B
 • 09:45 - 10:30
  Overfart Rødby – Puttgarden
 • 12:30
  Ankomst til hoteller i Hamburg (bagage drop-off på hotel)
 • 13:00
  Frokost – tæt på hotellet
 • 14:00
  Check-in på hotel
 • 15:00
  Program i Hamborg: Guidet spadseretur gennem centrum til HafenCity
 • 18:00
  Middag på god restaurant i centrum
 • 20:00
  Koncert med Rufus Wainwright i Elbphilharmonien
 • Lørdag den 26. august
 • 09:00
  Afgang fra hotel med bus
 • 10:00
  Forskellige nedslag i byen, herunder besøg i den spændende historiske bydel Wilhelmsburg.
 • 12:00
  Kørsel mod færge
 • 15:15-16:00
  Overfart Puttgarden – Rødby
 • Ca. 18:00
  Ankomst København

Praktisk information

Dato og tid

25/08 2017 07:15 - 26/08 2017 18:00

Adresse

Strandgade 27B
København K

Deltagerantal

30

Mødested

Byens Netværk

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

Praktisk information

Dato og tid

25/08 2017 07:15 - 26/08 2017 18:00

Adresse

Strandgade 27B
København K

Deltagerantal

30

Mødested

Byens Netværk

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

footer image byens netværk