Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


23. februar

Det er nogle tunge internationale profiler, der taler danske løsninger, når vi om få uger mødes på Mipim. Med paneldebatten Global Danish Solutions trækker vi et internationalt publikum med ind i Palais des Festivals for at høre, hvad Danmark byder ind med globalt - og hvad vi selv kan lære af samarbejdet, når vi bevæger os ud i den store verden. Særligt den grønne omstilling kalder på internationale løsninger, og vi er glade for, sammen med Byggesocietetet, Danske Arkitektvirksomheder og Proptech Denmark, at samle branchen til en vigtig debat om vores fælles udfordringer. Der er stor interesse for arrangementet, der allerede er udsolgt, men du kan komme på venteliste. 

På vores anden Mipim-debat Grøn omstilling med merværdi har vi også det internationale perspektiv med. Her skal vi diskutere, hvordan grønne løsninger bedre kan integreres og udfoldes i en urban kontekst. Vi skal høre eksempler fra verden og Danmark og tager diskussionen om, hvorvidt de nuværende lovgivningsrammer sætter barren det rigtige sted.

Læs meget mere om vores arrangementer på årets Mipim her. Vi glæder os til at møde nye og kendte ansigter i det sydfranske og starter med at byde velkommen allerede mandag aften til Sunset Lounge, som vi afholder sammen med Byggesocietetet, WSP og Idverde.

Hvad enten du skal på Mipim eller ej, kan vi også anbefale at sætte to dage af først i juni, hvor vi genbesøger Kastrups Croisette til konferencen Byggebranchen ser grønt. Her sætter vi ligeledes fokus på den grønne dagsorden med et skarpt lineup af oplægsholdere og paneldeltagere - og ikke mindst vigtige samtaler deltagerne imellem.

Herhjemme har vi en bred vifte af arrangementer i kalenderen med blandt andet flere Byen vågner-arrangementer:

I Aarhus kan du på tirsdag komme med ind i en verden af TRÆ med Dinesen og ReVærk, hvor vi skal høre om træets egenskaber og potentialer, om byggeskik, håndværk, kulturarv og bæredygtighed, og hvordan naturlige materialer bedst kan optræde i udviklingen af vores design, arkitetur og byggeri.

I København kan du blive klogere på Digitale fortællingers magt og muligheder i byudvikling med fokus på de sociale mediers betydning for oplevelsen af og engagementet i fremtidens byggeri, byudvikling - og kulturliv.

Og senere sætter vi fokus på Fremtidens arbejdsliv med TOGETHER Architecture og Hjerteforeningen i en samtale om, hvordan vi bedst kan bygge, designe og indrette til fremtidens arbejdsliv og arbejdsplads.

Til sidst kan vi med glæde byde velkommen til to nye medlemmer: Brøndt Byggerådgivning ApS og Monoma Danmark ApS. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Vild med Malmos. Malmos er et af landets førende anlægsgartnervirksomheder. Den kreative pionér og frontløber, som skiller sig ud ved altid at spille ind og stille op, når der skal udtænkes vilde grønne løsninger. Vi har fokus på naturbaserede løsninger og vores mission er at skabe fremtidens bæredygtige landskaber. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Hvad gør vi med den ’uelskede’ bygningsmasse?

Når nedrivning ikke længere er en bæredygtig løsning, hvad gør vi så med den arkitektur fra 50’erne og frem, som i den brede offentlighed ofte bliver betragtet som grim? Uanset kvaliteten skal vi til at transformere fremfor at rive ned og bygge nyt. Læs Byens Klumme af Lasse Lind, Partner i GXN.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Kamilla Hammerich Skytte, adm. direktør i Realkredit Danmark. Læs bl.a. om hvordan Realkredit Danmark, som landets største finansielle koncern, bidrager til at få sat mere fart på den grønne omstilling i boligmassen og ejendomsbranchen. Læs med i Byens Stafet.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Det gode samarbejde - hvad skal der til?
Hvordan bliver vi bedre til at styrke relationerne og det gode samarbejde i byggeprocesserne? Byens Podcast har talt med tre af byggeriets aktører: Stina Trojlsgaard, LivingLean, Niels Fribo, Danica Ejendomme og Thomas Krogh, Enemærke & Petersen, om vejen ud af konflikterne - og hvad der skal til for helt at undgå dem. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Nyfortolkning af Københavns Rådhustårn, 27. februar - få pladser
Hvordan kan Københavns Rådhustårn se ud anno 2023? Det har arkitektstuderende givet deres bud på. Vi hører om nyfortolkningen, når vi møder vinderne af konkurrencen på Rådhuset, hvor vi også skal høre om Arkitekturhovedstad 2023. 


Byen vågner: TRÆ med Dinesen og ReVærk​, 28. februar
Mød Dinesen og ReVærk i Dinesens showroom i Aarhus til en samtale om træ, byggeskik, håndværk, kulturarv og bæredygtighed – og om hvordan naturlige materialer bedst kan optræde i udviklingen af vores design, arkitektur og byggeri. 


Universitetsfirkanten, 1. marts - venteliste
Københavns Universitet er et af de ældste universiteter i Nordeuropa og blev grundlagt i Universitetsfirkanten ved Frue Plads. Vi får en rundvisning og hører om den historiske udvikling af universitetet.


Byen vågner: Digitale fortællingers magt og muligheder i byudvikling​​, 7. marts
De sociale medier har stor betydning for oplevelsen af og engagementet i fremtidens byggeri og byudvikling. Med konkrete tips og cases fra branchen bliver vi klogere på, hvordan det digitale indhold kan være en vigtig strategisk løftestang for byudvikling.


Kvindernes kampdag: Hvordan arbejder vi sammen?​, 8. marts
Hvordan står det egentlig til med arbejdskulturen i byggeriet – og hvad kan vi forvente i fremtiden? Sammen med en række brancheaktører tager vi debatten på Kvindernes kampdag.


Mipim: Sunset Lounge, 13. marts
Vær med til at kickstarte Mipim-ugen med et par hyggelige netværkstimer på croisetten, når Byens Netværk, Byggesocietetet og virksomhederne Idverde og WSP samler branchen til en fælles velkomst i Cannes.


Mipim: Global Danish Solutions, 14. marts
Hvordan bidrager dansk innovation og knowhow til grøn omstilling og en mere bæredygtig verden? Hvilke løsninger og tilgange er med til at skabe værdi - også på globalt plan? Vi sætter fokus på danske løsninger og forretningsmodeller i Palais des Festivals.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous i Cannes​, 15. marts
Vi inviterer nuværende og potentielle nye medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe- og netværksarrangement i Cannes. 


Mipim: Grøn omstilling med merværdi, 16. marts
Sammen med Danske Arkitektvirksomheder sætter vi fokus på merværdien ved grønne, naturbaserede løsninger i byggeriet og byrummet i en paneldebat om, hvordan vi sikrer, at de mange ”grønne” løsninger skaber værdi på alle parametre.


Intromøde i Byens Netværk, 23. marts
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i København, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre netværkskolleger i branchen.


Byen vågner: Fremtidens arbejdsliv med TOGETHER Architecture og Hjerteforeningen​, 27. marts
Er kontor-kvadratmetre en dårlig investering nu, hvor alle helst vil arbejde hjemme? Hvordan eksperimenterer vi med arbejdslivet? Hvordan ser fremtidens arbejdsplads ud? Byen vågner hos Hjerteforeningen med en samtale om fremtidens arbejdsliv. Og hvordan vi bedst kan bygge, designe og indrette til det. 

 


Oplever du (også) konflikter i samarbejdet?, 20. april
Denne gang i Aarhus

Hvordan styrker vi samarbejdet og undgår konflikter på en byggesag? Bliv klogere på, hvordan du med få enkle værktøjer kan blive bedre til at håndtere - eller endda helt undgå - konflikter på byggesagerne gennem øget bevidsthed om egen rolle og ansvar.

 


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Byens Netværk og Byggesocietetet samler branchen til to dage med fokus på den grønne omstilling. Vi dykker ned i udfordringer og barrierer, der spænder ben for en bæredygtig udvikling og ser på innovation og nye løsninger for klimalederskab i branchen.


1-dagstur til Folkemødet 2023, 16. juni
Oplev Folkemødet med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm og oplever nogle af Folkemødets mange debatter. Vi lægger også vejen forbi Green Solution House, der er et hotel opført med fokus på bæredygtighed.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur. Tilmelding åbner i marts.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link