Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


23. maj 2019
 

I denne uge holdt vi generalforsamling og netværksbar i byens bedste netværk. Stemningen var god og solen stod højt, og vi kunne i fulde drag nyde godt af for første gang at holde generalforsamlingen "hjemme" hos os selv i de smukke rammer af Fæstningens Materialgård. Der var fire bestyrelsesmedlemmer på valg i år, og alle blev genvalgt. De to suppleanter, Jesper Koefoed-Melson og Lars Bo Lindblad, stillede ikke op til genvalg, og to nye suppleanter blev valgt: Thomas Bak og Uffe Breinholt fra hhv. Fredsted Floors og Rubow Arkitekter. Begge har deres virke i Aarhus og skal være med til at styrke Byens Netværk i den jyske hovedstad, hvor vi har startet en ny netværksgruppe op og kommer til at holde flere arrangementer fremover. 

Det første i rækken bliver om Byudvikling i Gellerupparken, hvor vi tager et højaktuelt kig på bydelen og hører om helhedsplanen, der skal omdanne bydelen fra ”særligt udsat boligområde” til ny attraktiv bydel. Arrangementet er gratis for alle vores medlemmer, men denne første gang i Aarhus er det også gratis for ikke-medlemmer at deltage, så kender du nogle bygge- eller byudviklingsaktører i det jyske, som kunne have interesse i at være med - og høre nærmere om Byens Netværk - så giv dem endelig et tip om, at vi kommer til byen i juni.

Juni markerer også deadline for tilmelding til vores Studietur til Marrakech, så skal du med, er det NU og senest 1. juni, vi skal høre fra dig. Vi har planlagt et rigtig spændende program , så tag med og oplev både kontrasten og samklangen mellem den historiske og aktuelle byudvikling.


Vi har kun to ledige pladser tilbage på vores bustur til Folkemødet 2019, så skynd dig, hvis du vil sikre dig en plads. Sammen med Danske Arkitektvirksomheder og BL - Danmarks Almene Boliger inviterer vi til Folkemøde-debat om Byggeriets dilemmaer i bedste "Mads og monopolet"-stil i krydsild mellem borgere, politikere og centrale aktører i bygge- og arkitektbranchen.

Og endelig har vi en ny Byens Podcast om branchens nye partnerskaber klar til dine ører. Hør eller genhør de centrale pointer og interviews med oplægsholderne fra de tre strategiske partnerskaber, som vi havde i den "varme sofa" til Byens Saloner til en snak om erfaringer og forventninger til den nye samarbejdsform i byggeriet.    


Bedste hilsner
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Hvad sker der, når man slipper troen på, at en stor, detaljeret, langsigtet plan er den eneste rigtige vej til at udvikle en ny bydel? Det har Roskilde Kommune et svar på. Musicon er en ny kreativ og pulserende bydel, der blander erhverv, boliger, uddannelse, kultur, iværksætteri og grønne strategier.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juli 2019 og frem.


Byens Klumme

Væggene kan tale!

Kunst kan virke fremmed for de fleste. Men det behøver den ikke at være. Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lars Levin, Partner/direktør, Arkitekt MAA, AK83 Arkitekter A/S. Læs blandt andet hans svar på, hvilke potentialer han ser for forstadsbyerne, og hvad der som arkitekt optager ham ift. samfundets tendenser og udvikling. 


Kommende arrangementer

Hotel Villa Copenhagen, 27. maj - venteliste
Ombygningen af den tidligere Postgrund ved Hovedbanegården er i fuld gang – kom med ind og se forvandlingen fra Centralpostbygning til moderne førsteklasseshotel og en af Københavns nye attraktioner.


Før det forsvinder - Højhusene i Brøndby Strand, 28. maj
Oplev et af Brøndby Strands ikoniske højhuse indefra inden fem af dem bliver revet ned. Hør historien om højhusene og om de oprindelige og fremtidige planer for området - og nyd udsigten fra 15. sal før den forsvinder.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Netværk i Aarhus - Byudvikling og Netværk i Gellerupparken, 12. juni
Tag med, når Byens Netværk besøger Gellerup og hører om den netop vedtagne næste etape af helhedsplanen, der skal være med til at videreudvikle bydelen fra udsat boligområde til attraktiv ny by.


Folkemødet 2019, 14. juni - få pladser

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm for at deltage i dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Udover fællesspisning i BL's Dome, kan du i år glæde dig til når Byens Netværk for første gang er medarrangører af en Folkemøde-debat. 


Byggeriets dilemmaer på Folkemødet - debat med Mads Steffensen, 14. juni
Sammen med Danske Arkitektvirksomheder og BL inviterer vi til en aktuel debat om byggeriet, når Mads Steffensen i bedste ”Mads og Monopolet-stil” bringer en række dilemmaer til debat.


Byens syndige Saloner - Samtalemiddag i Blågårds Kirke,
20. juni

Er der for meget grådighed i dagens byggeri? Er vi i stand til at se vores eget hovmod og undgå at lade vreden styre, når der opstår en dum konflikt? Kom til samtalemiddag i Byens Saloner, hvor vi tager livtag med de syv dødssynder i relation til byggebranchen.


Skovtårnet ved Gisselfeld, 26. juni - venteliste
Tag med, når vi sætter kursen mod Sydsjælland og kommer helt til tops i Skovtårnet i Camp Adventure ved Gisselfeld Kloster. Det spektakulære udsigtstårn er tegnet af EFFEKT og byder på en imponerende udsigt over trætoppene og den sydsjællandske natur.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Fredning - byvanding med Jannie Rosenberg Bendsen, 9. maj
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Op og ned på de strategiske partnerskaber
Byens Podcast er aktuel med en ny udsendelse om de strategiske partnerskaber som samarbejdsmodel. Podcasten er optaget i forbindelse med Byens Saloner den 15. juni og er lavet i samarbejde med Byggeriets Pressebureau. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Guidet havnerundfart, 25. maj

Unidrain inviterer til en guidet hvnerundfart i København lørdag den 25. maj. Hør en arkitekt fortælle om byens små og store arkitektoniske perler set fra vandsiden. 


www.byens-netvaerk.dk

​CAFx Summer School 2019, 30. juli-10. august
CAFx Summer School 2019 afholdes i Tingbjerg under temaet "Mapping the infrastructures of a new town“ og er en tværfaglig workshop, der kombinerer film, arkitektur og etnografisk feltarbejde. Ansøgningsfrist 24. maj. 


www.byens-netvaerk.dk

Rabat på arkitekturdigte​
Hør Børsen og Dronning Louises Bro tale i Roald Bergmanns "Arkitekturdigte - København". Medlemmer af Byens Netværk får 20% rabat og fri fragt frem til den 2. juni 2019. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link