Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


23. oktober 2020

En by for alle - og en debat for alle. Byens Saloner har inviteret førende forskere og praktikere til online paneldebat om den socialt bæredygtige by. Debatten bliver livestreamet fra Building Green tirsdag den 29. oktober kl 15.00, så der er plads til alle. Tilmeld dig her.

Nye boformer og fællesskaber er igen oppe i tiden, men trods deres store popularitet er der mange benspænd, når man som rådgiver, idemager, kommende beboer eller bygherre vil kaste sig ud i et nyt projekt. I Byens Saloner: Nye boformer -og fællesskaber undersøger vi efterspørgslen, de igangværende projekter, de økonomiske drivere i markedet og den aktuelle lovgivning. Hvilke muligheder og barrierer er der, og hvordan kan en alternativ finansieringsmodel se ud?

For to uger annoncerede vi vores Studietur til Færøerne og var spændt på, om nogen ville med ud at rejse. Det var der! Vi har måttet ud at reservere endnu fem pladser. Der er een plads tilbage til den hurtige!

Byens Stafet er i gang igen og er nu landet hos René Brandt, CEO i Ikano Bolig. Ikano Bolig er med i Realdanias pulje til afprøvning af den frivillige bæredygtighedsklasse, og i stafetten svarer René bl.a. på, hvilke forventninger de har til forsøgsordningen.

Hvert år glæder vi os til at løfte sløret for årets nytårskur, og vi ved, at mange af jer glæder jer til den. Denne gang skulle den fejres på Hotel Villa Copenhagen med mulighed for overnatning. Men da tiden ikke er til store fester, har vi besluttet at udsætte den. Vi lover, at så snart vi må, kan og tør mødes i større forsamlinger, så skal vi være blandt de første til at invitere til fest. Om det så bliver et maskebal eller andet, det vil tiden vise.

Til gengæld kan du komme til Jul på Slottet, når vi den 10. december mødes på Charlottenlund Slot og ønsker hinanden og vores netværk god jul. Vi skal høre om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab og eventlokation. 


Rigtig god weekend!
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

CREE Denmark bygger og designer træbaserede konstruktioner til fleretagers byggeri, og for hver CREE-bygning udfordrer virksomhedeen sig selv til at minimere bygningens aftryk på klimaet og Jordens ressourcer. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos René Brandt, CEO i Ikano Bolig. Læs bl.a. hvordan de som projektudviklere arbejder med at bygge gode og sunde boliger og skabe et godt liv for mennesker. Og se også, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Online paneldebat: Den socialt bæredygtige by, 29. oktober
Byens Netværk har inviteret førende forskere og praktikere på området til en paneldebat om den socialt bæredygtige by. Debatten bliver live-streamet fra Building Green Together.


Byvandring: Aarhus Ø, 4. november 
Kom med på byvandring på Aarhus Ø, når Bente Lykke Sørensen, Aarhus Kommune sammen med byudvikler Rune Kilden giver et overblik og en række nedslag i bydelens udvikling, heriblandt de nye byggefelter på Indre Aarhus Ø.


BIG BIO Nordhavn​, 10. november - venteliste
Tag med på besøg i BIG BIO i Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed.


Byvandring: Hemmelige steder i København, 12. november - venteliste
Tag med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo på byvandring for at se nærmere på en række særlige - og måske 'hemmelige' - bygningsværker i København.


25-års jubilæum / 60-års fødselsdag / bogreception​, 17. november
2020 markerer Byens Netværks 25-års jubilæum. Samtidig fylder direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi med festlig og hyggelig reception i Fæstningens Materialgård.


Byens Saloner: Nye boformer -og fælleskaber​, 25. november 
Vi ser nærmere på en af tidens store trends: Bofælleskaber. Hvad bygges - og hvilke muligheder og barrierer er der, når der skal bygges nyt? Hvordan kan alternative finansieringsmodeller og en ændret lovgivning bidrage til udviklingen?


Ekstra tur: Hemmelige steder i København​, 26. november - venteliste
Pladserne på første tur blev revet væk. Vi gentager derfor byvandringen i København sammen med Marie-Louise Høstbo, for at lede efter de steder, der er værd at kaste et ekstra blik på.


Jul på Slottet, 10. december
Ønsk dit netværk god jul og oplev ægte slotsstemning, når vi besøger Charlottenlund Slot og hører om stedets historie og restaurering frem mod i dag, hvor det bl.a. er et kontorfællesskab og vi besøger en af slottets "beboere"; Søe-Jensen & Co.


Studietur til Færøerne, 20.-24. april 2021 - få pladser
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne...


Afholdte arrangementer

KAJ HOTEL - flydende minihotel på Holmen, 7. oktober
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Vejlands Kvarteret, 1. oktober
 Fotoreportage


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Jan Gehl og livet mellem husene
En af dansk arkitekturs store personligheder er arkitekten Jan Gehl, der siden 1960’erne har forsket i, hvordan vi mennesker bruger vores byer. Men hvordan har byen forandret sig? Og hvilke kvaliteter har den her i 2020, hvor nogle måske vil mene, at støjen fra mennesker i byrummene er kommet til at fylde lidt for meget?


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

WEBINAR hos Rambøll Arkitekter om arkitektonisk kulturarv i den almene boligsektor, 27. oktober
Rambøll Arkitekter afholder webinar om arkitektonisk kulturarv i den almene boligsektor.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link