Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


27. oktober 2020

Byens Netværk er her stadig!

I fredags blev hele Danmark præsenteret for nye restriktioner på grund af forhøjet smittetryk. Byens Netværk er som de fleste andre påvirket af dette, men nedjusteringen af forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer rammer vores arrangementer forskelligt.

Nogle arrangementer kan afholdes helt som planlagt, andre kan afholdes - men med justeringer, og endnu andre må desværre aflyses. Hvis du er tilmeldt et arrangement, får du direkte besked om ændringerne. Det kommer desuden til at fremgå på hjemmesiden. 

Mest kede af det er vi selvfølgelig over at skulle aflyse (dvs. udsætte!) vores festligheder den 17. november, hvor vi både skulle fejre Henriettes 60-årsdag, Byens Netværks 25-års jubilæum og vores bogudgivelse. Vi havde glædet os helt enormt meget, og det ved vi, at mange af jer også havde. Derfor håber vi, at I vil gemme gejsten til et senere tidspunkt - for fejre, det skal vi :-)   

Til gengæld - og det er vi super glade for - må vi gerne fortsat holde Byens Saloner: Nye boformer -og fællesskaber. Det kan vi, fordi arrangementet i det tilfælde kan klassificeres som en konference, hvilket betyder, at vi i teorien må være op til 500 mennesker siddende. Det har vi selvfølgelig ingen planer om, så vi fortsætter som vi "plejer" med cirka 50 deltagere og gennemfører debatten siddende med tilpas afstand og med ansigterne vendt i samme retning - ganske som det er tilladt. 

Netværksgrupperne kan gennemføres på samme vis. Derfor aflyser vi ikke de planlagte møder, men søger for at sikre de fysiske rammer og mødernes indhold, så vi kan overholde de gældende restiktioner:  

”Forbuddet mod at forsamles flere end 10 personer på samme sted samtidig gælder fx heller ikke lokaler, lokaliteter og arrangementer, begivenheder, aktiviteter e.l., hvor kunder, besøgende eller deltagere i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende. Også her gælder der et maksimum på 500 personer til stede samtidig.” (coronasmitte.dk)

Vi har selvfølgelig stor forståelse for, at der kan være forskellige individuelle holdinger til, hvordan man forholder sig til restriktionerne - og at der også er forskel på, om man rent organisatorisk har mulighed for at deltage i eksterne arrangementer. Derfor vil vi på både arrangementer og i netværksgrupper opleve, at nogle enten ikke må eller ikke vælger at mødes lige nu - og det er selvfølgelig helt i orden. Herfra gør vi som sagt alt for, at vi kan gennemføre, så alle kan føle sig trygge ved rammerne. 
   
Lige nu gælder de skærpede restriktioner frem til den 22. november. Vi håber derfor, at vi fortsat kan runde året af med at ønske hinanden god jul den 10. december, når vi inviterer til Jul på Slottet

De bedste hilsner,
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

CREE Denmark bygger og designer træbaserede konstruktioner til fleretagers byggeri, og for hver CREE-bygning udfordrer virksomhedeen sig selv til at minimere bygningens aftryk på klimaet og Jordens ressourcer. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos René Brandt, CEO i Ikano Bolig. Læs bl.a. hvordan de som projektudviklere arbejder med at bygge gode og sunde boliger og skabe et godt liv for mennesker. Og se også, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Online paneldebat: Den socialt bæredygtige by, 29. oktober
Byens Netværk har inviteret førende forskere og praktikere på området til en paneldebat om den socialt bæredygtige by. Debatten bliver live-streamet fra Building Green Together.


Byvandring: Aarhus Ø, 4. november - aflyst
Kom med på byvandring på Aarhus Ø, når Bente Lykke Sørensen, Aarhus Kommune sammen med byudvikler Rune Kilden giver et overblik og en række nedslag i bydelens udvikling, heriblandt de nye byggefelter på Indre Aarhus Ø.


BIG BIO Nordhavn​, 10. november - venteliste
Tag med på besøg i BIG BIO i Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed.


Byvandring: Hemmelige steder i København, 12. november - venteliste
Tag med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo på byvandring for at se nærmere på en række særlige - og måske 'hemmelige' - bygningsværker i København.


25-års jubilæum / 60-års fødselsdag / bogreception​, 17. november - udsættes
2020 markerer Byens Netværks 25-års jubilæum. Samtidig fylder direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi med festlig og hyggelig reception i Fæstningens Materialgård.


Byens Saloner: Nye boformer -og fælleskaber​, 25. november 
Vi ser nærmere på en af tidens store trends: Bofælleskaber. Hvad bygges - og hvilke muligheder og barrierer er der, når der skal bygges nyt? Hvordan kan alternative finansieringsmodeller og en ændret lovgivning bidrage til udviklingen?


Ekstra tur: Hemmelige steder i København​, 26. november - venteliste
Pladserne på første tur blev revet væk. Vi gentager derfor byvandringen i København sammen med Marie-Louise Høstbo, for at lede efter de steder, der er værd at kaste et ekstra blik på.


Jul på Slottet, 10. december
Ønsk dit netværk god jul og oplev ægte slotsstemning, når vi besøger Charlottenlund Slot og hører om stedets historie og restaurering frem mod i dag, hvor det bl.a. er et kontorfællesskab og vi besøger en af slottets "beboere"; Søe-Jensen & Co.


Studietur til Færøerne, 20.-24. april 2021 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne...


Afholdte arrangementer

KAJ HOTEL - flydende minihotel på Holmen, 7. oktober
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Vejlands Kvarteret, 1. oktober
 Fotoreportage


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Jan Gehl og livet mellem husene
En af dansk arkitekturs store personligheder er arkitekten Jan Gehl, der siden 1960’erne har forsket i, hvordan vi mennesker bruger vores byer. Men hvordan har byen forandret sig? Og hvilke kvaliteter har den her i 2020, hvor nogle måske vil mene, at støjen fra mennesker i byrummene er kommet til at fylde lidt for meget?


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

WEBINAR hos Rambøll Arkitekter om arkitektonisk kulturarv i den almene boligsektor, 27. oktober
Rambøll Arkitekter afholder webinar om arkitektonisk kulturarv i den almene boligsektor.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link