Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


28. februar 2019

"Hvis væggene kunne tale"! Den vending kender vi nok allesammen. Spørger man Thomas Pålsson, billedkunstner med baggrund i grafitti og gadekunst, vil han svare, at det kan de i dén grad. I april tager vi på cykeltur med Thomas rundt i København for at kigge nærmere på kunst og udsmykning af byens rum og vægge - både på den formelle udsmykningskunst, gadekunsten og de mange gråzoner, sammenstød og overlap. Tag med og få nogle af historierne bag byens "talende vægge".


For noget tid siden holdt vi et intro-møde i Aarhus for at undersøge interessen for at være med i en Byens Strateger-netværksgruppe. Guess what - det var der, og vi starter op til april. Ud over netværksgruppen planlægger vi i 2019 to faglige Byens Netværks-arrangementer i Aarhus, som er åbne for alle medlemmer og nysgerrige. I må meget gerne hjælpe med at opfordre jeres kolleger til at tilmelde sig nyhedsbrevet, således at vi kan få spredt budskabet om vores Aarhus-arrangementer. De kommer til at finde sted i juni og september, og vi glæder os.


Ud over arrangementer i Aarhus knokler vi naturligvis løs med at planlægge endnu flere spændende arrangementer i København og omegn. 


Byens Stafet er landet hos Birgitte Svarre fra Gehl. Klik ind og læs, hvad der optager Birgitte for øjeblikket og få også hendes svar på spørgsmålet om, hvorvidt vi kan fastholde Københavns særlige kvaliteter samtidig med, at vi fortsat udbygger byen.


Sidst men ikke mindst byder vi velkommen til Danielsen. Vi glæder os til at se jer på vores arrangementer.Med venlig hilsen
Henriette, Mathilde, Lisbet og Shuki 
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Ikano Bolig udvikler boliger, der bringer mennesker sammen. Virksomheden er en del af koncernen Ikano Group, som i Danmark også tæller Ikano Bank. Ikano Group var oprindeligt en del af IKEA. I 1988 blev Ikano en separat koncern, som ejes af familien Kamprad. Ikanos vision er at skabe muligheder for en bedre hverdag.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra maj 2019 og frem.


Byens Klumme

Hvad nu, København?

Selv når det går allerbedst, ved man aldrig, hvad der sker, når man vender et af Matadors ”Prøv lykken”-kort. Sådan er det også med virkelighedens by. Læs den nye klumme om Københavns byudvikling af Jesper Pagh, konsulent, forsker og forfatter. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Birgitte Svarre - Director, Team lead Cities i Gehl - er ny stafetmodtager. Klik ind og læs bl.a. hvad der optager hende for øjeblikket, og få Birgittes svar på spørgsmålet om, hvorvidt vi kan fastholde Københavns særlige kvaliteter samtidig med at vi fortsat udbygger byen.


Kommende arrangementer

Skademosen – CLT-byggeri i Trekroner, 8. marts
Tag med til Skademosen ved Trekroner, hvor Adserballe & Knudsen nu opfører 44 almene træboliger for Boligselskabet Sjælland med det banebrydende byggesystem CLT FLEX, som forener bæredygtigt, innovativt og effektivt byggeri.


Borgmesterstafet - Mipim 2019, 12. marts
Under Mipim i Cannes, tager vi et kig på den fremtidige udvikling i hovedstadsområdet og kommunerne i sydvest. Vi lader stafetten gå ud til fem vigtige kommuner og spørger deres borgmestre, hvor udviklingen bevæger sig hen hos dem. 


www.byens-netvaerk.dk

Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2019, 13. marts - få pladser
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe på Restaurant le 1331 i Cannes.


Byggeri med merværdi - Mipim 2019, 14. marts
Danske Arkitektvirksomheder og Byens Netværk inviterer til debat om byggeri med merværdi på MIPIM i Cannes 2019. Aktører fra hele byggeriets værdikæde tager pulsen på, hvordan det danske byggeri kan bidrage til samfundsudviklingen ved at skabe merværdi – socialt, miljømæssigt og økonomisk.


Hotel Herman K, 19. marts - venteliste
Bag de sorte lameller på Bremerholm 6 lå engang en transformerstation. Nu er den gamle bygning omdannet til hotel og restaurant. Tag med, når vi besøger Herman K, og hør om transformeringen af den industrihistoriske perle midt i København.


Renovering af Overformynderiet, 21. marts

Snart flytter Beskæftigelsesministeriet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet ind i det gamle Overformynderi på Holmens Kanal 20, hvor Bygningsstyrelsen for nylig har gennemført en omfattende renovering og restaurering. Kom med ind og se det færdige resultat.


Kunst i byrummet - cykeltur med Thomas Pålsson, 3. april
Tag med på cykeltur rundt i København, hvor vi sammen med Thomas Pålsson kigger nærmere på kunst og udsmykning af byens rum og vægge - både på den formelle udsmykningskunst, gadekunsten og de mange gråzoner, sammenstød og overlap.


Sundholm – Når byen tager socialt ansvar, 11. april

Tag med til Sundholm på Amager, når vi går på opdagelse mellem områdets smukke gamle bygninger og får en snak om social ansvarlighed og lokalt sammenhold med nogle af bydelens forskellige aktører og lokale ildsjæle.


Folkemøde 2019, 14. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi igen i år tager på 1-dagstur til Bornholm for at besøge den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Udover fællesspisning i BL's Dome, kan du i år glæde dig til når Byens Netværk for første gang er medarrangører af en Folkemøde-debat. 


Afholdte arrangementer

Copenhagen Light Festival – lysvandring med Byens Netværk​, 20.
 Fotoreportage


 

Copenhill - Skibakken på toppen af Amager Ressourcecenter, 21. februar
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Året der gik i byggebranchen 2018
Byens Podcast er aktuel med den uomgængelige nytårsudsendelse: Året der gik i byggebranchen. Podcasten er optaget direkte på Byens Netværks Nytårskur den 4. januar i PLADEVÆRKSTEDET og lavet i samarbejde med Byggeriets Pressebureau. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk

Persondatapolitik
Hvis du vil vide mere om hvilke data vi indsamler om dig, hvilke formål, vi bruger dem til og hvad dine rettigheder er i forhold til dine data, kan du læse mere om det i vores persondatapolitik.
Byens Netværk er ansvarlig for håndteringen af dine data, og vi nævner det blot i dette nyhedsbrev for at fortælle dig, at vi lever op til reglerne og passer godt på dine data. Du behøver altså ikke at foretage dig noget, men du har til enhver tid ret til at anmode os om indsigt i og sletning af data om dig.
Hvis du har nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på info@byensnetvaerk.dk


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Invitation til talk: Vinduets rolle i arkitekturen, 6. marts

Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Hvordan oplever vi et vindue, og hvad er vinduets rolle i fremtiden? Deltag i en TALK med Arne Høi og Kjeld Vindum fra Kunstakademiets Arkitektskole. Arrangementet er gratis for medlemmer af Byens Netværk.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link