Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

30. marts 2017


Vil du også gerne vide, hvordan fremtiden bliver - og hvordan Københavns udvikling tegner sig de næste 20 år frem? Med Byens Netværk får du en free ticket til fremtidens København. Fremtidsforsker Anne-Marie Dahl flyver med os til årene omkring 2040, hvor vi skal høre eksperter fortælle om planerne for fremtidens by.

Til Byens Fremtidssalon 2040 skal vi bl.a. høre om megatrends inden for kontorindretning, boligformer og infrastruktur. Om byens kommende arealudvidelser, grønne profil og indsater for smart technology. Kort sagt: Hvor og hvordan bygger vi til fremtiden, og hvilke potentialer indbyder byen til investeringsmæssigt - på den lange bane? Omkring 100 deltagere har allerede meldt deres ankomst.  
 

Til maj tager vi på rundvisning i det nu færdige Experimentarium i Hellerup. Tag med og oplev den nye arkitektur, der er en hyldest til nysgerrigheden. Experimentariums udstillingsarealer er fordoblet og byder nu på hele 16 interaktive udstillingsuniverser om naturvidenskab og teknologi.

Du kan også komme med på besøg i Engbakken - fsb's nye ungdomsboliger på Frederiksberg. Her står 124 nye og moderne ungdomsboliger snart færdige og klar til indflytning. Kom med på rundvisning og hør bl.a. om fsb's First Mover-model, som er med til at skabe rammerne for et solidt, socialt liv blandt de kommende beboere.

Siden sidst har vi fået hele tre nye og spændende medlemmer: Arkitektforeningen, VILTOFT Advokatpartnerselskab og P+ - Juristernes og Økonomernes Pensionskasse (JØP) og Ingeniørernes Pensionskasse (DIP). Velkommen til jer alle. Vi glæder os til at tage godt imod jer på de kommende arrangementer.


Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

Månedens profil

Troldtekt A/S betragter akustisk komfort og sundt indeklima som centrale elementer i god arkitektur. Virksomheden har siden 1935 produceret akustikplader af naturens egne materialer: Træ og cement. Troldtekt designer, udvikler og fabrikerer pladerne i Danmark – af lokale materialer og under moderne, miljøskånsomme forhold.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Lige nu har vi ledige profiler fra marts 2017 og frem.


Byens Klumme

Grænsefladen i Sydhavnen
"Grænsefladen mellem det nye og det gamle Sydhavn skurrer, men der kan opstå sød musik, hvis der bygges ovenpå den stolthed og det fællesskab, der kendetegner det gamle Sydhavnen. Der er ikke behov for at opfinde nyt for at skabe innovation. Man skal blot lade sig inspirere af det, der har fungeret i generationer og tilføre ressourcer, der giver mulighed for skalering." Læs det nye klummeindlæg om udviklingen af Sydhavnen, skrevet af Jesper Koefoed-Melson, partner i GivRum.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Kenneth Horst Hansen, konstitueret planchef og teamleder i Center for Byudvikling, Københavns Kommune har modtaget stafetten af Hans Halvorsen, udviklings- og planchef, ved Københavns Universitet med spørgsmålet: "Hvad tror du vil kendetegne initiativer de næste 5 år, som skal fremme et godt hverdagsliv for beboere i de nye store byområder, fx 2150?"


Kommende arrangementer

By, bus og bæredygtighed, 5. april - få pladser
Hvor findes de gode eksempler på bæredygtigt byggeri? Hop på netværksbussen, når vi sammen med InnoBYG ruller ud og ser fire aktuelle bud i forskellig skala. 


Fremtidssalon København 2040, 19. april

Hvordan ser byen ud om 20 år? Hvad er det for en by, vi bygger til? Tag med, når vi rejser en tur ind i fremtidens København og ser, hvor byen bevæger sig hen på den lange bane.


www.byens-netvaerk.dk

Amaliegaarden - Restaurering af historiske københavnerpalæer, 20. april

Netop nu restaureres tre palæer i Frederiksstaden efter alle kunstens regler og omdannes til liebhaverlejligheder med privat rokokohave.

 


Sydhavnen, 26. april - venteliste

Tag med til Sydhavnen og hør bl.a. Boligselskabet AKB, GivRum og Sydhavn Teaters bud på, hvordan butiksliv og sociale arrangementer kan være med til at skabe en positiv udvikling og samle ”det nye” og ”det gamle” Sydhavnen.


Det nye Experimentarium, 4. maj

Kom med indenfor i det nu færdige Experimentarium i Hellerup og oplev den nye arkitektur, der sætter fokus på naturvidenskab og teknik og er en hyldest til nysgerrigheden.


Engbakken - ungdomsboliger på Frederiksberg, 16. maj
fsb er ved at færdiggøre 124 nye ungdomsboliger, som står klar til indflytning på i juni. Kom med på rundvisning og hør bl.a. om fsb's First Mover-model, som er med til at skabe rammerne for et solidt socialt liv blandt de kommende beboere. 


Folkemøde 2017, 16. juni
Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer.


Studietur til Helsinki, 13.-16. september

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Afholdte arrangementer

 

Wasteland - rundvisning i udstillingen i Dansk Arkitektur Center, 14. marts
 Fotoreportage

 


 

MIPIM Festival Cannes 14. – 17. marts 2017
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores korte introduktionsfilm om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Arrangement: BLOX bag facaden - design og konstruktion
Tag med Dansk Arkitektur Center på besøg i BLOX den 3. april og bliv klogere på montering, proces og design af BLOX' facade.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link