Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


11. juli 2019

Mens mange enten er - eller er på vej - på ferie, så kan du allerede nu glæde dig til en sensommer og et efterår pakket med nye faglige arrangementer.

I august ser vi på prisnominerede transformationer, når vi besøger Postgården på Købmagergade og ejendommen Store Kongensgade 53, der begge er nominerede til RENOVER-prisen 2019. Vi hører nærmere om de to transformationer, hvor renoveringen er sket med respekt for historien, og hvor samspil mellem nyt og gammelt er med til at revitalisere bygningerne og deres brug.

Bydelen Tingbjerg er også under transformation. Frem til 2025 skal Tingbjerg gå fra at være et udsat boligområde til et attraktivt og naturskønt område med blandede boliger, hvilket blandt andet betyder, at der skal opføres 1000 nye private boliger. Tag med, når vi til september tager en gåtur i området og hører de ambitiøse planer for byudvikling i Tingbjerg.

Mens vi helst forbinder sommeren med sol (og ferie), så er sommermånederne også højsæson for skybrud. Derfor er det måske meget passende, at vi nu lancerer en heldagstur til Middelfart, hvor vi skal høre om visionerne og projekterne i KlimaByen, der er Danmarks største demonstrationsprojekt for byudvikling gennem klimatilpasning. Vi lægger også vejen forbi Middelfart Rådhus, der er Danmarks mest bæredygtige rådhus, og som det første byggeri herhjemme har opnået både en DGNB Platin- og Diamant-certificering. Så tag med, når vi giver dig KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart til oktober. Et arrangement hvor vi håber også at se nogle af vores jyske og fynske medlemmer.  

Og flere arrangementer er på vej - blandt andet skal vi se på udviklingen af Flyvestation Værløse, se boliger og Madkulturhus på Frederiksberg Allé 41, se (flere) nye hoteller ud og køre med den nye Metro City Ring. Så glæd jer og hold som altid øje med nyhedsbrevet.  

Og så er Byens Stafet blevet overdraget. Denne gang fra Torben Dahl, Forretningschef i MOE til Bo-Vita. Her svarer formand for organisationsbestyrelsen Jan Hyttel blandt andet på, hvordan Bo-Vita ser sit ansvar ift. tiltag mod ghettodannelser, og hvordan de ser rådgivernes ansvar i den sammenhæng. Læs svaret fra Bo-Vita her og se også, hvem stafetten bliver sendt videre til.

De næste to uger holder nyhedsbrevsredaktionen sommerferie. Vi er tilbage med et nyt nyhedsbrev den 1. august. Husk at du indtil da kan lade dig inspirere af Arrangementsudvalgets anbefalinger til steder du kan opleve på egen hånd i sommerferien.   

Hilsen fra sommerlandet
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Rotpunkt er en ny, spændende aktør på projektmarkedet. Hos os får du solide og gennemtænkte løsninger, der kombinerer tysk kvalitet, skandinavisk design og hensyn til miljøet. Rotpunkt har produceret køkkener i 70 år og yder altid kvalitet i særklasse og professionel rådgivning. 


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Væggene kan tale!

Kunst kan virke fremmed for de fleste. Men det behøver den ikke at være. Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Jan Hyttel, Formand for organisationsbestyrelsen i boligselskabet Bo-Vita. Læs blandt andet hans svar på, hvordan Bo-Vita ser sig selv og sit ansvar i tiden med politiske diskussioner og beslutninger om tiltag mod ghettoer og ghettodannelser. 


Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Sankt Joseph – fra kloster til senior- og plejeboliger​, 13. august - venteliste
Den historiske klosterbygning på Strandvejen er blevet renoveret og tilbygget og skal fremover være plejecenter og seniorbofællesskab. Vi tager et kig bag murene og ser den spændende transformation.


Bro, bobler og BuroHappold, 14. august 

Vær med til at fejre åbningen af Lille Langebro sammen med dit netværk. Og hør BuroHappold fortælle om designet af den nye gang- og cykelbro over Københavns havn.


Prisnominerede transformationer, 21. august
Postgården på Købmagergade og baghuset i ejendommen Store Kongensgade 53 er to af i alt seks nominerede projekter til RENOVER prisen 2019. Se og hør om de to transformationer, før prisvinderen offentliggøres den 5. september. 


Det nye Rigshospital - Nordfløjen, 29. august - venteliste
Tag med bag facaden på den nye Nordfløj på Rigshopitalet, der skal være med til at sikre et mere tidssvarende og rummeligt Rigshospital med pleje og behandling af højeste kvalitet, og hvor både bæredygtighed og helende arkitektur er centralt i projektet.


Byudvikling og byvandring i Tingbjerg, 5. september
En ambitiøs byudviklingsplan skal omdanne Tingbjerg fra udsat til attraktivt og blandet boligområde med bl.a. opførelsen af 1000 nye private boliger. Hør om planerne og de nye projekter på en gåtur i bydelen. 


Køge Kyst & Køge Nord Station, 12. september
Køge udvider og udvikler sig i disse år med rivende hast. Tag med Byens Netværk til Køge og se en by, der emmer af udvikling, aktivitet og spændende ny arkitektur.


KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart, 2. oktober
Tag med når vi sætter fokus på klima og bæredygtighed i både byplans- og bygningsskala på en heldagstur til byen, der kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige rådhus og smukkeste klimatilpasning.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Skovtårnet ved Gisselfeld, 26. juni
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Arrangementsudvalget anbefaler: Steder du skal se i sommerferien 2019
Byens Netværks arrangementsudvalg er igen i år kommet med deres personlige anbefalinger til steder, du kan besøge på egen hånd hen over sommeren.


www.byens-netvaerk.dk

Estate Media Priserne 2019

Byens Netværks direktør Henriette Sofie Larsen er en af i alt fem nominerede til Estate Media Priserne 2019 i kategorien "Årets forbillede". Afstemningen løber frem til 18. august, så vær med til at stemme på din favorit.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

FBSA Jubilæumspris for Samfundsansvar

Ny CSR-pris i byggeriet ser dagens lys. Jubilæumspris fra Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar vil hædre indsatser som trækker byggebranchen i en mere samfundsansvarlig retning. Indstil en kadidat senest d. 2. september.


www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link