print logo

Sankt Joseph – fra kloster til senior- og plejeboliger


Den historiske klosterbygning på Strandvejen 91 er blevet renoveret og tilbygget og skal fremover være plejecenter og seniorbofællesskab.

Vi tager et kig ind bag murene og ser, hvordan den spændende blanding af nybyggeri og ombygning sikrer, at stedets unikke karakter og historie er bevaret i den fremtidige anvendelse.

Deltagerliste (opdateret 12.08.2019)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

I 111 år har klosterbebyggelsen på Strandvejen 91 været hjem og omdrejningspunkt for Sankt Joseph Søstrenes Ordenssamfund. Men med stadig færre søstre, blev der behov for at finde en ny og fremtidssikret løsning for bygningerne, der blev sat til salg i 2014.

Køberen blev boligselskabet Bo-Vita, der som bygherre har opført plejecenter og seniorbofællesskab på matriklen. Projektet er tegnet af RUBOW arkitekter med Sweco som rådgivende ingeniører og Enemærke & Petersen som totalentreprenør.

Plejecenteret er en nyopført tilbygning i fire etager med i alt 92 boliger plus tilhørende fællesarealer og servicearealer. Den bevaringsværdige klosterbygning fra 1905 er renoveret og omdannet til et seniorbofællesskab med 29 boliger med tilhørende fællesareal. 

Både renoveringen og tilbygningen er udført med respekt for den oprindelige arkitektur, og der er lagt vægt på at forene klosterets solide håndværk og materialer med nutidens plejeteknologi og bæredygtighedsprincipper.

Seniorboligerne i det gamle kloster indrettes med respekt for den særlige ramme, de ligger i, og der er lagt vægt på at bevare originale detaljer og bygningsdele. De nyopførte plejeboliger er kompakte, funktionelle og lyse boliger med god tilgængelighed til ude- og fællesarealer. 

Den eksisterende klostermur danner ramme om klostrets uderum, hvor aktivitet, sociale fællesskaber, tryghed, stille steder og komfort er nøgleord. Den indre klostergård er bevaret som have og mellem kirken og det nye byggeri er der etableret et nyt offentligt tilgængeligt byrum.

Illustrationer: RUBOW Arkitekter


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.



Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:10 Om projektet v/ Jan Hyttel, Bo-Vita
  • 15:20 Om projektet v/ Per Christensen, Sekretariatschef, Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
  • 15:30 Om projektet v/ Lars Hetland, Partner, direktør, arkitekt maa, RUBOW arkitekter
  • 15:50 Rundvisning v/ Lars Hetland og Jan Hyttel
  • 16:30 Netværk og en forfriskning
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

13/08 2019 15:00 - 17:00

Adresse

Strandvejen 91
2100 København Ø

Deltagerantal

40

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

13/08 2019 15:00 - 17:00

Adresse

Strandvejen 91
2100 København Ø

Deltagerantal

40

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk