Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. august 2019

Så er vi så småt tilbage fra sommerferie og glæder os til at tage fat på en aktiv sensommer med masser af nye arrangementer i pipelinen.

For øjeblikket ser vi mange eksempler på transformation af historiske bygninger og områder, der før havde en anden funktion. Det gælder blandt andet Æggepakkeriet og det gamle godsbaneareal i Aarhus, hvor kultur og kreativitet er flyttet ind og skal være med til at give identitet til den nye bydel Aarhus K. Kom med og oplev en byudvikling, hvor der er plads til både det selvgroede som det stilrene - takket være et unikt samarbejde mellem Aarhus Kommune, bydelskontoret Institut for (X), private developere og kreative iværksættere.

Vi håber, at vores spirende netværk i Aarhus vil være med til at sprede invitationen til dette særlige arrangement, hvor vi bl.a. får et eksklusivt kig indenfor i det nye Æggepakkeri og besøger byggepladsen for den kommende arkitektskole NEW AARCH.


Lidt tættere på København skal vi se et andet andet transformationsprojekt. Her er det den tidligere flyvestation i Værløse, der har lagt arealer og bygninger til byudviklingen. Tag med til Flyvestation Værløse, hvor vi skal høre om udviklingen af Sydlejren og se på nye svanemærkede familieboliger, en flyhangar omdannet til et fælleshus og besøge bofællesskabet Mageløse, der består af 29 individuelle boliger og et fællesshus - og flyvestationens gamle kontroltårn, som vi også kommer op i.  

I Køge kan du opleve transformationen af et tidligere havneområde, hvor det buldrer afsted med boligbyggeri til et tilsyneladende umætteligt marked. Hop på netværksbussen med kurs mod Køge Kyst og hør om den spændende byudvikling, der strækker sig hele vejen fra bymidten og ned mod Strandengen. På vejen gør vi holdt ved den nyåbnede Køge Nord Station, hvor COBE Architects vil fortælle om designet bag stationen og den tilhørende bro.  

Månedens profil bliver hos Rotpunkt Køkken, der tilbyder projektkøkkener med en bæredygtig profil. Allerede nu benytter Rotpunkt miljøvenlige bio-produkter i deres kvalitetskøkkener, og til september følger flere gode nyheder omkring bæredygtighed. Læs mere i Månedens profil og tag en snak med dine netværkskolleger i Rotpunkt, hvis du vil vide mere.

Seneste nye medlem er den italienske virksomhed Rothoblaas, der leverer højteknologiske løsninger til trækonstruktionsbranchen. Rothoblaas agerer internationalt og har for nylig valgt også at etablere sig i Danmark, hvor træbyggeri er i vækst. Velkommen til - vi glæder os til at hilse på jer på de kommende arrangementer. 


Mange sommerhilsner,
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Rotpunkt er en ny spiller på det danske projektmarked, men den familieejede tyske virksomhed har produceret køkkener i mere end 70 år. I de seneste år er der investeret signifikant i at styrke bæredygtigheden i vores køkkener. Læs mere om Rotpunkts miljøvenlige Greenline BioBoard.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Væggene kan tale!

Kunst kan virke fremmed for de fleste. Men det behøver den ikke at være. Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Jan Hyttel, Formand for organisationsbestyrelsen i boligselskabet Bo-Vita. Læs blandt andet hans svar på, hvordan Bo-Vita ser sig selv og sit ansvar i tiden med politiske diskussioner og beslutninger om tiltag mod ghettoer og ghettodannelser. 


Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Sankt Joseph – fra kloster til senior- og plejeboliger​, 13. august - venteliste
Den historiske klosterbygning på Strandvejen er blevet renoveret og tilbygget og skal fremover være plejecenter og seniorbofællesskab. Vi tager et kig bag murene og ser den spændende transformation.


Bro, bobler og BuroHappold, 14. august 

Vær med til at fejre åbningen af Lille Langebro sammen med dit netværk. Og hør BuroHappold fortælle om designet af den nye gang- og cykelbro over Københavns havn.


Prisnominerede transformationer, 21. august
Postgården på Købmagergade og baghuset i ejendommen Store Kongensgade 53 er to af i alt seks nominerede projekter til RENOVER prisen 2019. Se og hør om de to transformationer, før prisvinderen offentliggøres den 5. september. 


Det nye Rigshospital - Nordfløjen, 29. august - venteliste
Tag med bag facaden på den nye Nordfløj på Rigshopitalet, der skal være med til at sikre et mere tidssvarende og rummeligt Rigshospital med pleje og behandling af højeste kvalitet, og hvor både bæredygtighed og helende arkitektur er centralt i projektet.


Byudvikling og byvandring i Tingbjerg, 5. september
En ambitiøs byudviklingsplan skal omdanne Tingbjerg fra udsat til attraktivt og blandet boligområde med bl.a. opførelsen af 1000 nye private boliger. Hør om planerne og de nye projekter på en gåtur i bydelen. 


Æggepakkeriet, Godsbanen & Aarhus K den 10. september

Tag med på vores næste arrangement i Aarhus, hvor vi besøger den spændende nye bydel Aarhus K. Her skal vi bl.a. skal kigge indenfor i boligbyggeriet Æggepakkeriet og se byggepladsen for den nye arkitektskole NEW AARCH.


Køge Kyst & Køge Nord Station, 12. september
Køge udvider og udvikler sig i disse år med rivende hast. Tag med Byens Netværk til Køge og se en by, der emmer af udvikling, aktivitet og spændende ny arkitektur.


Flyvestation Værløse - fra fly til by, 19. september
Engang et militærområde. Nu en ny bydel med bofællesskaber, bæredygtige boliger og rekreative arealer. Vi besøger den tidligere Sydlejr på Flyvestation Værløse og ser nærmere på nogle af de spændende projekter.


KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart, 2. oktober
Tag med når vi sætter fokus på klima og bæredygtighed i både byplans- og bygningsskala på en heldagstur til byen, der kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige rådhus og smukkeste klimatilpasning.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Ballonhangaren, 4. juli
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Arrangementsudvalget anbefaler: Steder du skal se i sommerferien 2019
Byens Netværks arrangementsudvalg er igen i år kommet med deres personlige anbefalinger til steder, du kan besøge på egen hånd hen over sommeren.


www.byens-netvaerk.dk

Estate Media Priserne 2019

Byens Netværks direktør Henriette Sofie Larsen er en af i alt fem nominerede til Estate Media Priserne 2019 i kategorien "Årets forbillede". Afstemningen løber frem til 18. august, så vær med til at stemme på din favorit.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

FBSA Jubilæumspris for Samfundsansvar

Ny CSR-pris i byggeriet ser dagens lys. Jubilæumspris fra Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar vil hædre indsatser som trækker byggebranchen i en mere samfundsansvarlig retning. Indstil en kadidat senest d. 2. september.


www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link