Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


29. maj 2020

Er du nyt medlem i Byens Netværk, overvejer du og din virksomhed at blive det, eller er du aldrig kommet rigtigt igang med at udnytte alle de muligheder et medlemskab byder på? Vi holder Intromøde den 12. juni, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen. Arrangementet afholdes i Fæstningens Materialgård, hvor vi holder til. Vi byder på netværkskaffe og croissanter, og vi glæder os til at se jer.

Senere samme dag kan du komme med til Byens Saloner: På den anden side, hvor vi tager en snak og debat om den verden og det samfund, vi skal bygge op efter corona. Vi kommer både omkring boliger og byrum, og skal også høre fra en af de brancher, som er allerhårdest ramt, nemlig hotelbranchen.  

At netop hotellerne har været voldsomt udfordrede i det lige nu turismeforladte København har blandt andet haft konsekvenser for byens nye moderne førsteklasseshotel Villa Copenhagen, der skulle have åbnet dørene i april. Nu kan hotellet heldigvis igen melde klar til åbning, og vi tager ind og ser resultatet af transformationen af Villa Copenhagen - fra postbygning til luksushotel.

Fra fashionabelt highend-byggeri til byens mere skjulte rum og bagsider: Tag med os på guidet tur med Gadens Stemmer, hvor vi ser byen fra en anden kant, nemlig gennem øjnene på dem, der lever lidt på kanten af samfundet. Turen foregår i det centrale København, og du er velkommen til at tilmelde en kollega eller netværksven.

"Det er tosset at bygge fremtidens grønne by efter fortidens kulsorte bilkultur". Byens Stafet har skiftet hænder og er landet hos teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen. Læs hendes svar her - og se også, hvem hun sender stafetten videre til.

I Månedens profil kan du blive klogere på dine netværkskolleger i JORTON, der som landsdækkende entreprenørvirksomhed står bag alt fra boliger og institutionsbygninger til broer og store komplicerede betonkonstruktioner. 

Sidst men ikke mindst skal der lyde et stort velkommen til et nyt medlem: E. Nielsens Mekaniske Stenhuggeri A/S, der er Danmarks ældste stenhuggeri. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 

I helt eget regi har vi fået Mathilde tilbage fra barsel, og er parat til at skrue endnu mere op for aktiviteterne.


Rigtig god pinse fra hele team
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

JORTON er en landsdækkende leverandør af bygge- og anlægsløsninger med over 85 års succesrig historie og erfaring i ryggen, når vi løser opgaver fra afdelingerne i Aalborg, Randers, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Aabenraa, Odense og Køge. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen. Læs hendes svar om bæredygtig byudvikling og se, hvem hun sender stafetten videre til. 


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Kommende arrangementer

Renovering af Frederiksberg Rådhustårn, 9. juni - venteliste
Det 60 meter høje tårn på Frederiksberg Rådhus er under renovering. Vi tager til tops i rådhustårnet for at se og høre om det store håndværksarbejde med udskiftning af tagets kobberbelægning.


Byvandring med Gadens Stemmer​, 11. juni
Kom med ud i virkeligheden og hør historier fra samfundets skyggesider fortalt af mennesker, som har overlevet gadens barske vilkår. Vores guide tager os med på en gåtur rundt i Indre By.


Velkommen i Byens Netværk - Intromøde​​, 12. juni
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Byens Saloner: På den anden side, 12. juni
Hvad sker der på den anden side af coronakrisen - og hvilke indsigter bærer vi med os, når verden igen har åbnet sig? Kom til Byens Saloner: På den anden side og nyd et gensyn med dit netværk, mens vi vender vinklerne på vores fælles fremtid sammen.


Vridsløselille Fængsel, 15. juni - venteliste
Kom med ind bag murene, når vi besøger og ser det indre af Vridsløselille Fængsel, der er sat til salg og sammen med den store grund skal udvikles til et nyt attraktivt område i Albertslund.  


Turen går til Orienten, 17. juni - venteliste
Tag med når vi sætter kurs mod Orienten – altså i Københavns Nordhavn. Her skal vi høre om visionerne bag den nye, bæredygtige bydel se nærmere på den nye metrostation Orientkaj og bydelens første almene boligbyggeri Orienten.


Guldhuset - Aarhus, 18. juni
Vesterbro Torv i Aarhus får et gyldent skær, når et nyt arkitektonisk pejlemærke står færdigt. Tag med på byggepladsbesøg og hør om byggeriet, der skal beklædes med ”guld” og med sin organiske form vækker referencer til Gaudí.


Hotel Villa Copenhagen, 24. juni
Snart åbner hotel Villa Copenhagen i smukke omgivelser af den tidligere Centralpostbygning, der nu er forvandlet til et moderne førsteklasseshotel. Vi får en rundvisning og hører om hotellets transformation fra postbygning til luksushotel.


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 24. august 
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Leverer klimapartnerskabet varen? 
Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger med nye aktuelle interviews.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Fra coronakrise til grøn genstart #1-2
Hvordan booster vi økonomien og beskæftigelsen i byggeriet uden at skylle de grønne ambitioner ud med badevandet? Gennem interviews med branchens aktører ser vi på mulige veje til vækst i byggeriet, der kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og klimamål.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1-4
Podcastserie i fire afsnit om udfordringerne, men også muligheder og (nye) løsninger i byggebranchen fortalt gennem interviews med en lang række af branchens aktører.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link