Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


26. november 2020

I denne uge har vi hele tre nye arrangementer på plakaten for det nye år, hvor du både kan komme med i teatret, til udstilling og ud og se Danmarks bedste renoveringsprojekt. 

I Aarhus er Det Kgl. Bibliotek blevet transformeret fra et klassisk bibliotek til et moderne, socialt mødested. Og det på en så forbilledlig måde, at holdet bag renoveringen nu kan kalde sig Danmarks bedste, da de vandt RENOVER prisen 2020.

Den gennemgribende ombygning og nyindretning af de 4.000 m2 publikumsarealer har skabt mere plads og bedre faciliteter til brugerne uden at ændre på bygningens ikoniske ydre. Projektet byder bl.a. på en flere etager høj bogreol og en overdækket bibliotekshave med træer og masser af dagslys. Vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus og ser det flotte resultat og hører om processen med at give nyt liv til den oprindelige bygning.

Du kan også tage med til Arkitekturens Værksteder på Louisiana, hvor udstillingsrækken byder inden for i den indiske arkitekt Anupama Kundoos verden. Vi får en introduktion til hendes værker og arbejdsproces ved museumsinspektør Kjeld Kjeldsen og ser efterfølgende på egen hånd udstillingen Anupama Kundoo – Taking Time, hvor Kundoo kaster lys over en knap ressource i vores liv: Tiden. 

Endelig kan du også komme med på besøg i ghettoen. Og nej, det er ikke den type ghetto, der i betydningen ’særligt udsatte boligområder’ lander på regeringens ghettoliste hvert år omkring 1. december. Sammen med teatergruppen Fix&Foxy zoomer vi ind på ghettoen for de ganske få procent af landets rigeste, der lever så privilegeret, at de så godt som er frakoblet den øvrige del af samfundet. Teaterforestillingen "Vi de 1%" fører os ind i de rigestes univers og måder at leve på. Tag med på teateraften med byens bedste netværk. 


Byens Saloner åbnede i går dørene for en hel temadag om nye boformer og fællesskaber. Med spændende input fra både forskere og praktikere, filosoffer og advokater, bankfolk og boligøkonomer kom vi omkring nogle af de mange muligheder og barrierer, der karakteriserer det nuværende boligmarked. Eventet løb af stablen hos Rambøll i Ørestad og blev samtidig live-streamet til hele landet. Du har nu mulighed for at se eller gense arrangementet på dette link.

Sidst men ikke mindst kan vi byde hjerteligt velkommen til tre nye medlemmer, nemlig VITA Ingeniører, entreprenør- og byggefirmaet uneo samt Andersen & Heegard EL. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Byplantegnestuen CFBO har skiftet navn til Grandville. Navnet skal kommunikere det, som tegnestuen beskæftiger sig med, nemlig de store samfundsudfordringer i byerne. rådgiver kommuner, private bygherrer, boligselskaber, fonde og pensionskasser om byudvikling, herunder rådgivning inden for fysisk planlægning, byanalyser og strategier, forundersøgelser, udbuds- og konkurrencerådgivning, kommune- og lokalplaner, proces, involvering og kommunikation.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er landet hos Nabil B. Chaykh, Udviklingsdirektør i AB Clausen A/S - Rådgivende Ingeniører. Læs bl.a. om, hvordan de arbejder for at påtage sig et ansvar for branchens udvikling i forhold til specialisering og bæredygtighed. Og se også, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Ekstra tur: Hemmelige steder i København​, 26. november - venteliste
Pladserne på første tur blev revet væk. Vi gentager derfor byvandringen i København sammen med Marie-Louise Høstbo, for at lede efter de steder, der er værd at kaste et ekstra blik på.


Jul på Slottet, 10. december - venteliste
Ønsk dit netværk god jul og oplev ægte slotsstemning, når vi besøger Charlottenlund Slot og hører om stedets historie og restaurering frem mod i dag, hvor det bl.a. er et kontorfællesskab og vi besøger en af slottets "beboere"; Søe-Jensen & Co.


Arkitekturens Værksteder på Louisiana: Anupama Kundoo​, 12. januar 
Tag med til Louisiana og få en introduktion til den indiske arkitekt Anupama Kundoo ved museumsinspektør Kjeld Kjeldsen og se udstillingen om hendes værker og tilgang. 


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering, 19. januar
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Teater: Vi de 1%, 21. januar
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Studietur til Færøerne, 20.-24. april 2021 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne...


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

BIG BIO Nordhavn, 10. november
 Fotoreportage


Nyheder fra Byens Netværk

https://streams.eventcdn.net/byensnetvaerk/20201125

Video: Byens Saloner: Nye boformer og -fællesskaber​
Se streamingen fra debatten i Byens Saloner om nye boformer og fællesskaber, hvor en lang række oplægsholdere diskuterer forskellige nye bud på kollektive boformer. Debatten blev afholdt den 25. november. 


www.byens-netvaerk.dk

Video: Hvordan skaber vi den socialt bæredygtige by?​
Se eller gense den streamede debat fra Building Green, hvor Byens Netværk inviterede førende forskere og praktikere til paneldebat om den socialt bæredygtige by.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link