Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


3. maj

Vil du møde Reiulf Ramstad og andre arkitekter bag Oslos nye konturer? Vil du blive opdateret på byens aktuelle udvikling med fokus på bæredygtighed og klima? Og vil du dyrke netværk og relationer med branchekolleger og få ny viden og inspiration?

Den 20.-23. september tager vi på Studietur til Oslo. Her venter et par intensive dage, hvor vi bliver klogere på visioner og planer bag Oslos ambitiøse byudvikling og oplever nye byggerier som bl.a. Vandkunstens boliger i Bispavika, det nye Munch museum, hovedbiblioteket Deichman Bjørvika samt Klimahuset, der er bygget med mindst mulig miljøbelastning. Og så tager vi en afstikker til Kistefos for at se BIGs The Twist, der er både et galleri, en skulptur og en "bro". Vi er i fuld gang med at palnlægge det endelige program og møder med lokale aktører, men tænker du "jeg skal da selvfølgelig med" så tilmeld dig allerede nu (og senest den 12. juni), så vi er sikre på at kunne gennemføre turen. 

Husk også, at vi holder Generalforsamling den 25. maj i Nordhavn. Efter den ordinære generalforsamling er der mulighed for at deltage i afslutningen på oplevelseskonferencen På Byens Vegne. Her byder programmet på en samtalesalon med stadsarkitekterne i hhv. København og Malmø; Camilla van Deurs og Finn Williams samt performance med Sisters Hope og selvfølgelig meget mere netværk.

I Månedens profil kan du blive klogere på Stykka, der producerer cirkulære køkkener til byggebranchen på baggrund af en digital platform, hvor alle enkeltdele kan udskiftes, genfremstilles og recirkuleres - og på den måde bidrage til at minimere ressourceforbrug og effektivisere driftsomkostninger.

Kunne din virksomhed tænke sig at blive profileret over for netværket, så læs mere i bliv Månedens profil

Vi kan også byde stort velkommen til to nye medlemmer: Anlægsgartner Gottlieb A/S, der løser alle typer af anlægs- og entrepriseopgaver samt Woodsense, der tilbyder sensorløsninger til måling af fugt i træ og trækonstruktioner. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

Stykka baner vejen for bæredygtigt interiør med markant forlænget levetid. Produktsortimentet er baseret på en cirkulær designramme og knyttet til en online database, hvilket betyder, at alle enkeltdele kan udskiftes, genfremstilles og recirkuleres. Dette ud fra en mission om at bremse den store mængde materiale, der går til spilde i byggebranchen ved at anvende teknologi og gentænke den måde, der bygges på. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Design, Decimaler og Dogmer – skal vi have alle med?

Vi har travlt med at nå i mål med at nedbringe CO2 emissionerne, især i vores sektor, hvor der typisk går år fra første tanke og streg til det færdige resultat. Spørgsmålet er om vi har brug for både design, decimaler og dogmer for at indfri byggeriets kæmpe potentiale for at nedbringe CO2 emissioner? Læs Byens Klumme af Lone Feifer, Direktør for bæredygtigt byggeri, VELUX Gruppen.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Torben Modvig, Group CEO i Nordstern, har fået overdraget Byens Stafet med et spørgsmål fra KAB omkring, hvordan Nordstern vil sætte aftryk som ny stor aktør på ejendomsmarkedet. Læs svaret her og se, hvem den næste modtager af stafetten er. 


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Det gode samarbejde - hvad skal der til?
Hvordan bliver vi bedre til at styrke relationerne og det gode samarbejde i byggeprocesserne? Byens Podcast har talt med tre af byggeriets aktører: Stina Trojlsgaard, LivingLean, Niels Fribo, Danica Ejendomme og Thomas Krogh, Enemærke & Petersen, om vejen ud af konflikterne - og hvad der skal til for helt at undgå dem. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Drømmenes København med Holger Dahl, 9. maj
I bogen Drømmenes København viser Holger Dahl urealiserede arkitekturprojekter i et København, der kunne have været. Vi hører om baggrunden for bogen og går en tur i Indre By, hvor vi kommer forbi nogle af de steder, hvor byen kunne have set anderledes ud.   


Papirøen, 11. maj - venteliste
Papirøen i Københavns inderhavn er under tydelig transformation. Et helt nyt bykvarter rejser sig netop nu og vil i fremtiden rumme nye boliger, erhverv og rekreative områder. Vi besøger byggepladsen og bliver klogere på visioner og strategi for øens udvikling.


Byens Saloner: Verdens bedste by? Film & debat​, 15. maj
Har København overgået sig selv i succes? Se filmen Best in the World og mød instruktør Hans Chr. Post og et panel med Klaus Kastbjerg, Karsten R.S. Ifversen, Mette Mogensen, Nina Mathisen og Balder Johansen, der debatterer filmens kritiske blik på den bymæssige optur.


Fremtidens gårdhave - Tomsgårdsvej, 16. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Tomgårdsvej. 


Fremtidens gårdhave - Straussvej​, 23. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Straussvej. 


Generalforsamling i Byens Netværk, 25. maj
Vi holder generalforsamling hos Odds and Ends i Nordhavn. Efter den ordinære generalforsamling er der mulighed for at deltage i 'After Work' programmet på konferencen På Byens Vegne med samtalesalon, social dining og netværk. 


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Byens Netværk og Byggesocietetet samler branchen til to dage med fokus på den grønne omstilling. Vi dykker ned i udfordringer og barrierer, der spænder ben for en bæredygtig udvikling og ser på innovation og nye løsninger for klimalederskab i branchen.


Den bæredygtige livsform leves i storbyen - ikke på landet, 7. juni
Hør Peter Aalbæk og Simon Kjær Hansen i en samtale om, hvor og hvordan de oplever, at fremtidens bæredygtige livsform leves, gødes og trives. På landet eller i byen?


Borgerne med på udviklingen af Frederiksberg Hospital, 8. juni
Borgerne har været en vigtig del af udviklingen af Frederiksberg Hospital, når hospitalsområdet skal udvikles til et nyt bykvarter. Bliv klogere på processen for borgerinddragelse og inddragelsesmetoder, når vi mødes med Frederiksberg Kommune og rådgiverne fra Grandville.  

 


Next generation - nye boformer og nye materialer, 9. juni
Hvordan kan vi tænke fremtidens boligbyggeri, så vi ikke bruger flere ressourcer, end kloden kan bære? Og hvordan kan fremtidige krav til boformer og materialer åbne for nye boligkvaliteter? Tre pavilloner og vinderteams viser vejen frem.


1-dagstur til Folkemødet 2023, 16. juni - 1 plads tilbage
Oplev Folkemødet med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm og oplever nogle af Folkemødets mange debatter. Vi lægger også vejen forbi Green Solution House, der er et hotel opført med fokus på bæredygtighed.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

På Byens Vegne. En oplevelseskonference om: Den Inkluderende By, 25. maj
København har en vision om at være en by for mennesker med socialt ansvar og høj livskvalitet. Men i hvilket omfang fremmer vores nuværende planlægning og arkitektur en inkluderende by? Hvordan bliver vi bedre til at skabe oplevelsesrige rum, der tager højde for menneskers forskellige behov? Et panel af aktører, der markerer sig inden for kultur, arkitektur og byudvikling, debatterer, hvordan kulturen kan bruges som katalysator til at skabe flere inkluderende og kreative byrum for alle. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link