Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. april 2020
 

Så blev det ugen, hvor statsministeren såede et håb om en - gradvis - genåbning af Danmark. Vi ved ikke, hvordan og i hvilket omfang, men for nu vil vi være optimistiske og håbe på, at vi snart kan begynde at gennemføre vores arrangementer igen. Efter påske har vi således to besøg på programmet, som foregår ude i det fri. Selvfølgelig med det forbehold, at vi følger de til den tid gældende retningslinjer for forsamling.

Først kan du komme med til Carlsberg Byen - det nye bykvarter, hvor projektchefen for Carlsberg Byen P/S vil tage os med på en rundtur og fortælle om udviklingen af den nye bydel, der stadig er i fuld gang. Bl.a. kommer vi forbi den en ikoniske Carlsberg Silo, der snart skal rives ned, nogle af de nye og transformerede bygninger samt de nye grønne områder og klimatilpasningstiltag.

Der er også stadig et par ledige pladser på besøget til Frederiksberg Rådhustårn, hvor vi sammen med Toft Kobber skal til tops og se nærmere på det pågående renoveringsarbejde. 
    
I særudgaven af Byens Stafet er det denne gang Jeppe Blak-Lunddahl, adm. direktør og medejer i EMCON, der svarer på, hvordan de som bygherrerrådgiver forholder sig til coronasituationen - bl.a. med tanke på hvilke muligheder, der vil vise sig "på den anden side", og hvordan de som virksomhed kan være bedst muligt rustet til at bistå med rådgivning i en ny situation. 

Hvordan coronakrisen påvirker byggebranchen, kan du også høre mere om i endnu en ny podcast Corona i byggebranchen #3. I seriens tredje afsnit ser vi nærmere på nogle af de tiltag, der kan hjælpe med at stimulere aktiviteterne i byggeriet. Du kan bl.a. høre om ophævelsen af anlægsloftet, og du kan blive klogere på perspektiverne i at bringe Landsbyggefondens midler i spil. Lyt til Byens Podcast her.

Hvad tager vi med os af nye vaner og værdier, når vi på et tidspunkt er omme på den anden side af coronakrisen? Vil vi stadig synge sange og råbe godnathilsner fra balkonerne? Vil vi holde fast i kærligheden til kvarteret og den støtte vi lige nu giver de lokale erhvervsdrivende? Og, kan vi på samme måde ændre vaner for klimaets skyld, når nu vi har bevist, hvad en fælles indsats batter? Det og meget mere er blandt de aktuelle refleksioner i Byens Klumme, der er skrevet af byrumsekspert Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl.  

Og inden vi runder af for dagens nyhedsbrev kan vi anbefale, at du tager et kig på dine netværkskolleger i DEM, der er Månedens profil i april. 


God påske fra alle os i
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

DEM (Dansk Energi Management A/S) er rådgivende ingeniører, der stræber efter at gøre verden mere bæredygtig og miljøvenlig med speciale i energipolitiske projekter, monitorering og evaluering, fysiske projekter om byudviklingsplaner, nybyggeri og energirenovering af eksisterende byggeri. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Vi kører i øjeblikket en særudgave af Byens Stafet, hvor vi spørger jer medlemmer, hvordan I forholder jer til coronasituationen og en ændret arbejdsgang. Denne gang med svar fra Jeppe Blak-Lunddahl, adm. direktør og medejer i EMCON A/S.     


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen #3
I denne episode undersøger vi, hvordan offentlige investeringer kan være med til at holde liv i byggebranchen under coronakrisen. Hvor hurtigt vil det virke at frigive nye midler, og hvilke andre håndtag man kan skrue på? 


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen #2
I denne episode taler vi med de udførende på landets byggepladser og de rådgivende arkitekter og ingeniører, hvoraf mange arbejder hjemmefra. Hvordan tackles coronakrisen i de forskellige led, og hvordan hjælper vi bedst muligt hinanden igennem?


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1
I denne episode tager vi en rundspørge blandt blandt byggeriets parter: Hvordan holder vi samarbejdet om projekterne i gang, når vores muligheder for fysisk tilstedeværelse er begrænsede? Få gode råd til, hvordan vi kan tilpasse os til den nye virkelighed.


Kommende arrangementer

Københavns Museum​, 14. april - AFLYST
Vi tager på museumsbesøg med arkitekterne bag restaureringen og udstillingsarkitekturen i det nye Københavns Museum og hører om arbejdet med at tilbageføre den fredede bygning til sin oprindelige arkitektur og samtidig skabe et moderne udstillingsmiljø.


Carlsberg Byen - det nye bykvarter, 22. april
Hvordan udvikler man en ny bydel midt i byen med plads til både grønne områder og høje tårne, fredede bygninger og moderne arkitektur, boliger og erhverv? Vi tager på besøg til Carlsberg Byen og hører om udviklingen, der stadig er i fuld gang. 


Renovering af Frederiksberg Rådhustårn, 23. april
Det 60 meter høje tårn på Frederiksberg Rådhus er under renovering. Vi tager til tops i rådhustårnet for at se og høre om det store håndværksarbejde med udskiftning af tagets kobberbelægning.


Hotel Villa Copenhagen, 27. april - AFLYST
I april åbner hotel Villa Copenhagen i smukke omgivelser af den tidligere Centralpostbygning, der nu er forvandlet til et moderne førsteklasseshotel. Vi får en rundvisning på det nyåbnede hotel ved arkitekterne bag transformationen. 


Velkommen i Byens Netværk - Intromøde​​, 1. maj
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Byens Netværk går undercover​, 19. maj
Tør du tage med agenterne på hemmelig mission? Du ved ikke hvor du skal hen, og hvad du skal se. 


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2020​, 3. juni - AFLYST
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe på Restaurant le 13.31 i Cannes.


Folkemødet 2020, 12. juni 
Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer.   


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon på Building Green i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


Netværksmøde: Fremtidens bo- og boligformer​, 14. maj
Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger inviterer til netværksmøde med fokus på bofællesskaber. Med udgangspunkt i tre temaer og en række inspirationsoplæg bringes dine og andres erfaringer og spørgsmål i spil.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link