print logo
Byens netværk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen #3

Udgivet d. 31. marts 2020I Byens Podcast: Corona i Byggebranchen #3 undersøger vi, hvordan  offentlige investeringer kan være med til at holde liv i byggebranchen under coronakrisen. Vi taler med flere af branchens parter og spørger bl.a., hvor hurtigt det vil virke at frigive nye midler – og hvilke andre håndtag man kan skrue på under den nuværende coronakrise? 

Lyt til podcasten her eller via din foretrukne podcast app ved at søge på 'Byens Podcast'. ​

På hjemmearbejdspladsen med Lisbet Fibiger, tilrettelægger i Byens Netværk og Lasse Soll Sunde, vært og producer. 


Episode info: Kan offentlige investeringer holde liv i byggebranchen under coronakrisen? Hvor hurtigt vil det virke at frigive nye midler – og hvilke andre håndtag kan vi skrue på for at holde hjulene i gang under coronakrisen? 

Byens Podcast har talt med:

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune
Natalia Rogaczewska, afdelingschef for Public Affairs i BL - Danmarks Almene Boliger
Lene Faber Ussing, lektor ved Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet
Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen


Med ophævelsen af anlægsloftet i sidste uge har landets kommuner nu fået mulighed for at igangsætte en lang række bygge- og anlægsprojekter. Vi hører hvad Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, vil bruge nye 400 mio. kroner til. Hvad kan det betyde for den almene sektor, hvis de opsparede midler i Landsbyggefonden får lov at komme i spil? Hele 18,4 milliarder kroner kan komme ud og arbejde, siger Natalia Rogaczewska, der er afdelingsleder i BL for public affairs hos Danmarks Almene Boliger. Hos Bygherreforeningen siger direktør Henrik Bang, at politikerne bør justere tilbudslovens beløbsgrænser, så flere projekter kan sættes hurtigere i gang.

Forsker i byggeledelse, Lene Faber Ussing, fra Institut for Byggeri og Anlæg ved Aalborg Universitet er ikke i tvivl om, at flere af disse tiltag bør bringes i spil, men hun peger samtidig på, at pengene udbydes i etaper for at undgå et for stærkt pres på priser og materialer.
 

Varighed af udsendelse: 17 min.

 

Udgiver: Byens Netværk

Tilrettelægger: Lisbet Fibiger, Byens Netværk

Vært og producer: Lasse Soll Sunde


Er du ny til podcast? Så læs denne lille vejledning om, hvordan du kommer i gang.
 

footer image byens netværk