print logo

Villa Copenhagen - fra postbygning til luksushotel


Hotel Villa Copenhagen slår snart dørene op i smukke omgivelser af den tidligere Centralpostbygning, der nu er forvandlet til et moderne førsteklasseshotel med bæredygtig luksus og masser af oplevelser. Vi får en rundvisning på det snart nyåbnede hotel og hører om transformationen fra Centralpostbygning til luksushotel med arkitekterne bag

Deltagerliste (opdateret 24.06.2020)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

København har fået et nyt og eksklusivt hotel. I rammerne af en historisk bygning tilsat moderne arkitektur og design – og med en filosofi om at tilbyde bæredygtig luksus for både byens besøgende og beboere – slår hotel Villa Copenhagen dørene op i den tidligere Centralpostbygning på Tietgensgade.

Ønsket er, at hotellet bliver en ny social scene i København, hvor fortiden, nutiden og fremtiden kan mødes i en inspirerende og legende atmosfære. Bygningen, der blev opført som hovedsæde for Post- og Telegrafvæsenet i 1912, er opført i en fransk inspireret nybarok stil tegnet af arkitekt Heinrich Wenck, der også har tegnet Hovedbanegården. I godt 100 år fungerede Centralpostbygningen som hovedsæde for det danske postvæsen indtil hele Postgrunden i 2014 blev sat til salg.

Mens bygningens indre har fået en gennemgribende makeover, så der dens ydre udtryk bevaret med nye vinduer og kobbertag tro mod den oprindelige arkitektur. På taget er tilført en tagterrasse med sauna og en 25 meter lang pool. Gårdrummet er overdækket af en glaskonstruktion og skal fungere som et nyt mødested og åbning mod byen.

Ønsket er, at hotelkonceptet afspejler en by, der udstråler bæredygtighed, luksus, lykke og mangfoldighed og ambitionen er at bryde med nogle af konventionerne for traditionel hotelluksus. Den grønne praksis skal afspejle sig i bæredygtige driftstiltag i forhold til for eksempel rengøring, reducering af madspild samt plastikbrug og en pool opvarmet med overskudsvarme etc.

Villa Copenhagen åbner til sommer med 390 værelser og suiter, motionsrum og wellnessfaciliteter, restaurant og bar og en ca. 1.200 m2 stor konferenceafdeling.

Villa Copenhagen er del af Nordic Hotels & Resort, der er blandt Nordens førende hotelkoncerner.

 

Byggeriets parter:

Arkitekt: Krook & Tjäder AB

Bygherre: Strawberry Properties

Entreprenør: Hent AS

Ingeniør: AB CLAUSEN A/S (bærende konstruktioner) og AI A/S (installationer)

Underrådgiver: Kullegaard A/S

Landskabsarkitekt: Julie Kierkegaard A/S

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

 

Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dkProgram

  • 16:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:15 Velkomst og hotel Villa Copenhagen som koncept v/ Marco Paul Wendicke, Director of Sales
  • 16:30 Introduktion til ombygningen og arkitekturen v/ arkitekterne Krook & Tjäder
  • 16:45 Rundvisning på hotellet i grupper
  • 17:45 Netværk
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

24/06 2020 16:00 - 18:00

Adresse

Tietgensgade 35-39
1704 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes i lobbyen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

24/06 2020 16:00 - 18:00

Adresse

Tietgensgade 35-39
1704 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes i lobbyen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk