Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. maj 2019
 

Er der for meget grådighed i dagens byggeri? Og hvordan undgår vi at lade vreden styre, når der opstår en dum konflikt? Kom til samtalemiddag i Byens syndige Saloner, hvor vi denne gang tager livtag med de syv klassiske dødssynder: Hovmod, grådighed, misundelse, nydelsessyge, frådseri, vrede og dovenskab - og sætter dem i relation til vores adfærd og relationer i byggebranchen. Samtalemiddage bliver et nyt koncept i Byens Netværk, hvor vi uformelt vender forskellige emner med betydning for os og vores branche. Den første af slagsen finder sted i de smukke rammer af Blågårds Kirke, hvor forfatter og sognepræst Pia Søltoft indleder med at oplæg om dødssynderne. 

På årets Folkemøde er vi i år gået sammen med Danske Arkitektvirksomheder og BL - Danmarks Almene Boliger om at lave et spændende debatarrangementet om Byggeriets Dilemmaer. Det sker fredag den 14. juni kl. 14:00 ved BL's Dome, hvor Mads Steffensen i bedste ”Mads og Monopolet-stil” bringer en række dilemmaer til debat i krydsilden mellem borgere, politikere og centrale aktører i bygge- og arkitektbranchen. Vi har inviteret ni skarpe profiler, herunder Bornholms egen borgmester Winni Grosbøll, til at udgøre dagens debatterende og "rullende" monopol. Se hvem de andre spændende deltagere er - og overvej, om du vil hoppe på netværksbussen og tage med Byens bedste Netværk på endagsudflugt til solskinsøen

Vi startede ugen med et hyggeligt og netværksmindet intromøde for nye medlemmer - og i denne uge kan vi byde velkommen til ASSA ABLOY Entrance Systems Denmark A/S, der er specialister i indgangsløsninger samt Quality Hotel Høje Taastrup. Er du til mere netværk, så husk vores Generalforsamling og efterfølgende netværksbar den 20. maj her hos os i Fæstningens Materialgård. 

Maj måned repræsenterer også skiftet tll en ny Månedens profil, der denne gang er Musicon; et område i Roskilde Syd, der tidligere blev brugt til grusgrav, losseplads og betonfremstilling. Området er nu og i de kommende år under forvandling til en kreativ, mangfoldig og levende bydel i et samarbejde mellem Roskilde Kommune og lokale foreninger, erhvervsliv, beboere og andre interessenter. Læs mere om den spændende udvikling af Musicon.

De bedste hilsner
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Hvad sker der, når man slipper troen på, at en stor, detaljeret, langsigtet plan er den eneste rigtige vej til at udvikle en ny bydel? Det har Roskilde Kommune et svar på. Musicon er en ny kreativ og pulserende bydel, der blander erhverv, boliger, uddannelse, kultur, iværksætteri og grønne strategier.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juni 2019 og frem.


Byens Klumme

Væggene kan tale!

Kunst kan virke fremmed for de fleste. Men det behøver den ikke at være. Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Marie Louise Madsen, direktør for Teknik, miljø og byudvikling i Ishøj Kommune. Læs hvad der optager hende for øjeblikket og få blandt andet svar på, hvad der er de største udfordringer og potentialer for Ishøj nu og i de kommende år.


Kommende arrangementer

Byvandring om fredning, 9. maj - venteliste
Tag med arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen på byvandring i indre København, hvor vi ser og hører om frednings- og bygningshistorie gennem 100 år – og får et bud på, hvordan man kan frede i fremtiden.


Byens Saloner: Branchens nye partnerskaber​, 15. maj

Byens Saloner samler branchens nye partnerskaber: KAB TRUST, fsb HJEM og ByK TRUST i salonens sofahjørne. Hør sidste nyt om den nye samarbejdsform og vær med til at diskutere, hvad de nye partnerskaber betyder for branchen. 


Generalforsamling 2019 og netværksbar, 20. maj
Det er tid til årets generalforsamling i Byens Netværk. Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening - og benyt dig samtidig af muligheden for at møde de andre medlemmer i Byens Netværk, når vi efterfølgende holder hyggelig netværksbar.


Friplejecenter Attendo Lærkevej, 22. maj
Friplejeboligloven giver nye muligheder for udvikling af private plejeboliger. Vi ser et nyt og moderne friplejecenter, som åbner i Frederikssund i juni, og hører mere om perspektiverne for både bygherre, operatør og kommune. 


Hotel Villa Copenhagen, 27. maj - venteliste
Ombygningen af den tidligere Postgrund ved Hovedbanegården er i fuld gang – kom med ind og se forvandlingen fra Centralpostbygning til moderne førsteklasseshotel og en af Københavns nye attraktioner.


Folkemødet 2019, 14. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi igen i år tager på 1-dagstur til Bornholm for at besøge den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Udover fællesspisning i BL's Dome, kan du i år glæde dig til når Byens Netværk for første gang er medarrangører af en Folkemøde-debat. 


Byggeriets dilemmaer på Folkemødet - debat med Mads Steffensen, 14. juni
Sammen med Danske Arkitektvirksomheder og BL inviterer vi til en aktuel debat om byggeriets dilemmaer. Mød op på årets folkemøde fredag den 14. juni kl. 14:00 ved Domen, når Mads Steffensen i bedste ”Mads og Monopolet-stil” bringer en række dilemmaer til debat.


Byens syndige Saloner - Samtalemiddag i Blågårds Kirke,
20. juni

Er der for meget grådighed i dagens byggeri? Er vi i stand til at se vores eget hovmod og undgå at lade vreden styre, når der opstår en dum konflikt? Kom til samtalemiddag i Byens Saloner, hvor vi tager livtag med de syv dødssynder i relation til byggebranchen.


Skovtårnet ved Gisselfeld, 26. juni - venteliste
Tag med, når vi sætter kursen mod Sydsjælland og kommer helt til tops i Skovtårnet i Camp Adventure ved Gisselfeld Kloster. Det spektakulære udsigtstårn er tegnet af EFFEKT og byder på en imponerende udsigt over trætoppene og den sydsjællandske natur.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Sundholm - Når byen tager socialt ansvar
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Året der gik i byggebranchen 2018
Byens Podcast er aktuel med den uomgængelige nytårsudsendelse: Året der gik i byggebranchen. Podcasten er optaget direkte på Byens Netværks Nytårskur den 4. januar i PLADEVÆRKSTEDET og lavet i samarbejde med Byggeriets Pressebureau. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


Konference: Den tidlige designfase – hvor bæredygtighed tabes eller vindes, 20. maj

Green Building Council Denmark holder forårskonference med fokus på den tidlige designfase i byggeriet. Hør blandt andre Københavns Kommunes nye stadsarkitekt Camilla van Deurs tale om bæredygtighed i den fortættede by.


www.byens-netvaerk.dk

Konference: Den inkluderende by? 26. september

Projekt UDENFOR inviterer til fagkonference for at undersøge konsekvenserne af urbaniseringen og præsentere nytænkning og initiativer indenfor forskning og praksis, der kan bidrage til mere bæredygtig og inkluderende udvikling af byer i Danmark.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link