print logo

Byens Saloner: Branchens nye partnerskaber


Først kom Københavns Kommune med to rammeaftaler udbudt som Strategiske Partnerskaber, og nu følger to almene boligorganisationer trop med tilsvarende "mega-udbud". Byens Saloner har inviteret holdene bag fsb HJEM, KAB TRUST og det 2½ år gamle ByK TRUST indenfor til en snak om den stadigt mere udbredte samarbejdsform. Kom med og hør om forventninger, erfaringer og sidste nyt - og vær med til at diskutere, hvordan de nye partnerskaber er med til at påvirke branchen. 

Deltagerliste (opdateret 15.05.2019)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse


To nye strategiske partnerskaber har set dagens lys: KAB TRUST og fsb HJEM. Vi byder velkommen til de to nyslåede partnerskaber og spørger, hvilke tanker der ligger bag, når to af landets store almene bygherreorganisationer har valgt det strategiske partnerskab som samarbejdsmodel. Hvad er forventningerne til de nye samarbejder? Hvordan måles værdien? Og hvad forventer holdene hver især at kunne gøre anderledes/bedre i spændet fra bundlinje til byggeri? 

Byens Saloner tager tråden op fra vores debat i 2016, hvor Københavns Kommune første gang lancerede et udbud baseret på den strategiske partnerskabsmodel. Mange af branchens parter så skeptiske til og frygtede, at partnerskabsmodellen ville skabe ”monopollignende tilstande” og være en trussel for kvaliteten, innovationen og på længere sigt eksistensberettigelsen for de små virksomheder. Omvendt udgjorde partnerskabsmodellen en helt grundlæggende fornyelse i dansk byggeri og udmøntede på ganske få måneder en helt ny virksomhedstype i branchen, nemlig organisationen bag ByK TRUST på Nørrebrogade.

Nu - næsten tre år efter - stikker vi fingeren i jorden igen hos ByK TRUST og hører, hvordan det så er gået med samarbejdet i partnerskabet? Hvilke erfaringer har man gjort sig? Og er der nogle gode råd - positive gevinster eller dyrt betalte lærepenge – som aktørerne bag ByK Trust i dag vil give videre til de nye partnerskaber?

Byens Saloner samler branchens nye partnerskaber: KAB TRUST, fsb HJEM og ByK TRUST til en tur i salonens sofahjørne, hvor de på skift vil blive interviewet af journalist og moderator Mikkel Frey Damgaard. 

Gennem interviews, spørgsmål fra salen og med input fra en skarp brancheanalytiker, seniorforsker Kim Haugbølle, undersøger vi partnerskabernes værditilførsel og stiller et åbent spørgsmål til branchen om, hvad de nye alliancer kan forventes at bringe med sig - og hvordan det vil påvirke DIN virksomhed.

Du kan møde:

ByK TRUST

Christina Schulin Zeuthen, Kontorchef Byggeri København, Kbh. Kommune
Lars Jess Hansen, Forretningsområdedirektør, Enemærke & Petersen
Uffe Bay-Smidt, Arkitekt Maa, Partner, KANT
Frank Hansen, Partner, Dominia
Søren Houen Schmidt, Rådgiver og Partner i Rekommanderet
 

KAB TRUST
Nana Ejlers, Kontorchef KAB
Kim Thinggaard, Projektdirektør, Enemærke & Petersen
Thomas Hansen, Salgschef, Oluf Jørgensen
David Ploug, Arkitekt og Partner, JJW Arkitekter
Rasmus Grandelag, Landskabsarkitekt, Projektleder, SLA

FSB HJEM
Lone Zeeberg, Bygge- og udviklingschef, fsb
Britt Nemmøe, Arkitekt og Partner, Rubow
Erik Vibe Pedersen, Sektionsdirektør NCC
Simone Kongsbak, Smith Innovation

Mikkel Frey Damgaard, journalist, forfatter og tidligere vært på DR2, vil som dagens moderator stille skarpe spørgsmål til aktørerne i de bløde sofahjørner.

Og med til at kaste et udefrakommende blik på partnerskabsmodellen har vi desuden inviteret Kim Haugbølle, Seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut, der undervejs vil byde ind med analyser og kommentarer på, hvad det er for et marked, der tegner sig omkring partnerskaberne, og hvilke brud og nyskabelser i værdikæden, det er værd at holde øje med.Program

  • 16:30 Velkommen til Byens Saloner v/ Lisbet Fibiger, Byens Netværk
  • 16:45 Debat om branchens nye partnerskaber: KAB TRUST, fsb HJEM og ByK TRUST er på skift en tur i sofagruppen for at blive interviewet af journalist og moderator Mikkel Frey Damgaard
  • 18:30 Sandwich, vin og netværk
  • 19:00 Tak for idag

Praktisk information

Dato og tid

15/05 2019 16:30 - 19:00

Adresse

Fæstningens Materialgård, Frederiksholms Kanal 30
1220 København K

Deltagerantal

80

Mødested

Eventlokale "Los Angeles" i den gule gård

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

Praktisk information

Dato og tid

15/05 2019 16:30 - 19:00

Adresse

Fæstningens Materialgård, Frederiksholms Kanal 30
1220 København K

Deltagerantal

80

Mødested

Eventlokale "Los Angeles" i den gule gård

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

footer image byens netværk