Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. august 2018

Så er august skudt i gang - og vi er så småt ved at indfinde os på de globalt opvarmede kontorer og arbejdspladser... Måske brugte du ferien på at se nogle af de nye spændende byggerier og byområder, som arrangementsudvalget anbefalede før sommerferien? Eller måske gik turen i år til fjernere destinationer?

Skulle du under alle omstændigheder stadig have til gode at se Vejles nye arkitekturikon, Fjordenhus, så hop ombord på netværksbussen den 19. september, hvor vi tager på ministudietur til den jyske fjordby. Ud over Fjordenhus skal vi se det prisbelønnede Vejle Psykiatrisygehus, boligbyggeriet Fem Søstre og selvfølgelig Bølgen, der nu endelig er i mål med sine fem bølgetoppe. Arkitekter og bygherrer viser byggerierne frem - og under en dejlig frokost på havnepromenaden skal vi desuden høre oplæg af Vejle Kommunes stadsarkitekt Lisbet Wolters, der vil fortælle om byens aktuelle udvikling.

Mens vi har holdt ferie, er verden blevet et varmere sted at opholde sig. Hvad enten det skyldes klimaforandringer eller ej, så er den globale dagsorden sat: Vi skal samarbejde om at gøre verden grønnere, sundere, mere social og mere bæredygtig. 

Der er udfordringer nok - og på KADK er årets afgangsstuderende endnu en gang klar med nogle stærke bud på, hvordan arkitektur og design kan medvirke til at skabe LØSNINGER på verdens klimaproblemer. En anbefaling om at se den aktuelle udstilling er hermed givet - og vil du i øvrigt vide, hvordan din virksomhed selv kan bidrage til verdensmålene, så tag med til FN-Byen, når vi sammen med professor og Ph.d Steen Hildebrandt skal diskutere, hvordan vi fornyer og omstiller branchen til de globale mål for bæredygtighed. Kun hvor der er vilje, er der vej, og en fælles integreret tilgang er afgørende for fremskridt på tværs af branchen.

Steen Hildebrandt står desuden bag det seneste indlæg i Byens Klumme, hvor han - med udgangspunkt i verdensmålene - maner til handling og globalt lederskab. 

Månedens profil i august er SINUZ. SINUZ er et nystiftet rådgivende ingeniørfirma specialiseret i projektering og tilsyn af tekniske installationer samt byggerådgivning. Firmaet er bygget på en strategi og vision, hvor kvalitet, kunder og arbejdsglæde er i fokus.

Sidst sidst har vi fået selskab af tre nye medlemmer: Securitas, Dinesen og Lyngby-Taarbæk Kommune. Vi glæder os til at møde jer på de kommende arrangementer. 


Med venlig hilsen,
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

SINUZ er et nystiftet rådgivende ingeniørfirma specialiseret i projektering og tilsyn af tekniske installationer samt byggerådgivning. Firmaet er bygget på en strategi og vision, hvor kvalitet, kunder og arbejdsglæde er i fokus.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra september 2018 og frem.


Byens Klumme

Alt er forbundet

Steen Hildebrandt, Ph.d., Professor m.m. er aktuel med et nyt klummeindlæg om hvordan den danske byggebranche kan omstille sig, tage handling og udvise globalt lederskab i forhold til FN's Verdensmål. Læs klummen her


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Rikke Sønder Larsen, partner og stifter i EcoVillage, er ny stafetmodtager og svarer bl.a. på, hvilken inspiration til nytænkende boligformer, branchen kan hente i de nuværende livsstilsstrømninger. Klik ind og læs hendes svar.


Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

K.B. Hallen, 15. august
K.B. Hallen er et ægte københavnerklenodie. I 2012 blev hallen skadet af en voldsom brand og stod ikke til at redde. Den gamle K.B. Hal genopføres nu i en ny og moderne fortolkning - tag med på byggepladsbesøg.


Grønne Fællesskaber med TagTomat, 21. august
Hvordan gør vi vores byer grønnere og skaber mangfoldige fællesskaber? Vi besøger TagTomat for sammen at blive klogere på, hvordan man designer, udvikler og bygger løsninger, som gør byen grønnere.


Verdensmål i FN-Byen, 29. august

Tag med til debatarrangement i FN-byen, hvor vi sammen med Professor og Ph.d., Steen Hildebrandt, og Kommunikationschef i UNDP's Nordiske Kontor, Mette Fjalland, skal diskutere, hvilke muligheder verdensmålene giver for udvikling og innovation i byggebranchen.


De Gamles By og Klarahus, 4. september
Tag med til De Gamles By i hjertet af Nørrebro - et historisk område med plejehjem, børneinstitutioner og sundhedstilbud. Kvarteret er i rivende udvikling, og fremstår som en rolig oase midt i det ellers mangfoldige Nørrebro.


Nordbro - ungdomsboliger i højden, 13. september
Nørrebro får nu sit helt eget tårn – Nordbro, der rager op over byen i 100 meters højde og tilbyder boliger til byens unge. Tag med op i tårnet og oplev det spændende byggeri, der bliver både pejlemærke og vartegn for den pulserende udvikling på ydre Nørrebro.


Arkitekturikoner og stjerneskud i Vejle, 19. september
Vejle har vokseværk - og det ene arkitekturikon efter det andet rejser sig i byen. Tag med på vores endagstur, hvor vi ser nærmere på fire af Vejles nye tilføjelser: Fjordenhus, Bølgen i Vejle, Fem Søstre og ikke mindst det nye prisvindende Psykiatrisygehus.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober - få pladser

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

Prisbelønnede almene boliger på Dortheavej, 27. juni
 Fotoreportage


 

Trekroner Kirke, 3. juli
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Arrangementsudvalget anbefaler: Steder du skal se i sommerferien 2018
Byens Netværks arrangementsudvalg er igen i år gået sammen om at lave en liste over steder, du skal besøge denne sommer, hvor du kan opleve arkitektur, byrum og dansk kulturarv i særklasse.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på den bølge af fusioner og opkøb, der på det seneste har ramt arkitektbranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Erhvervsdelegation til Pretoria i Sydafrika, 1. - 3. oktober 2018
I forbindelse med at Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard besøger Pretoria i Sydafrika, inviteres danske virksomheder med fokus på bl.a. grøn energi og klimavenligt byggeri til at deltage i en erhvervsdelegation.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link