Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


3. oktober 2019


Der har i den forgangne uge været en del skriverier om MIPIM i medierne, og der er opstået et par misforståelser undervejs. For lige at gøre det helt klart:

  • Byens Netværk har ikke anbefalet nogen IKKE at tage til MIPIM. Tværtimod kommer vi jo selv til Cannes i 2020.
  • MIPIMs regler foreskriver, at man ikke må afholde arrangementer uden for messeområdet – også selv om man har købt adgangsbillet. Byens Netværk har købt adgangsbillet siden 2005 og har med sine arrangementer i alle årene støttet op om MIPIM.  

Vi er kede af den udvikling, MIPIMs henvendelse til os har bragt med sig. Lige nu afventer vi - sammen med Danske Arkitektvirksomheder - svar fra EU på, om MIPIMs regler (som beskrevet i paragraf 10 i vores forrige nyhedsbrev) er i strid med forsamlingsfriheden. Skulle der vise sig mulighed for dialog eller løsninger, der åbner op for, at netværkskaffen kan drikkes både i og udenfor palæet med de mennesker, man har lyst til at snakke med, så mødes vi meget gerne om dette.

Og så til noget helt andet! Nu er tiden nemlig kommet, hvor vi indbyder til vores traditionsrige nytårskur. Denne gang løber festlighederne af stablen i rammerne af det historiske Carlsberg, hvor vi åbner dørene til Carl Jacobsens private Glyptotek. Her emmer omgivelserne af historie, sjæl og overdådig elegance i de smukke sale bygget til at huse bryggerens enorme samling af kunst. Mærk historiens vingesus og vær med, når hele branchen mødes i festligt og socialt lag til Nytårskur 2020 den 10. januar.

Er du i øvrigt nysgerrig på det historiske Carlsberg, så varmer vi op til nytårskuren med en byvandring om Carlsberg - før og nu, hvor vi med en kyndig guide får fortalt historien om områdets bygnings- og industrihistorie og moderne byudvikling.

Et andet sted med en spændende historie er bydelen Aarhus K, som vi besøgte i sidste måned, og som markerede vores andet åbne arrangement i Aarhus. Hvis du ikke var med, kan du se fotoreportagen med de flotte billeder fra den nye kreative bydel. Vi laver selvfølgelig flere arrangementer i Aarhus i det nye år.   

Med oktober måned er det også blevet tid til en ny Månedens profil. Denne gang kan du blive klogere på dine netværkskolleger i Lamilux Nordic, der tilbyder ovenlysløsninger til dagslys, ventilation, adgang og sikkerhed. Klik ind og læs mere her.


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

LAMILUX tilbyder et bredt sortiment af ovenlysløsninger til dagslys, ventilation, adgang og sikkerhed, som kan anvendes inden for alle typer af byggeri hvor kvalitet prioriteres, hvad enten der er tale om nybyggeri eller renovering. 


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Camilla van Deurs, Stadsarkitekt København. Læs blandt andet hendes svar på, hvordan hun vil være med til at sikre et bedre samarbejde mellem private udviklere og almene boligselskaber for at sikre en ”blandet by”, og hvordan hun ser sit arbejdes betydning for byens udvikling. 


Kommende arrangementer

Metro Cityringen, 8. oktober - venteliste
Tag turen rundt i den nye Metro Cityring, som forbinder Københavns centrale bydele. Undervejs stiger vi af på udvalgte stationer og hører om designet af de nye stations- og byrum.


Comfort Hotel Copenhagen Airport​​, 10. oktober - ganske få pladser

Når Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner i 2020 bliver det Nordens største lufthavnshotel og kongres. Tag med på byggepladsbesøg og hør mere om hotellet.


Byvandring i det historiske København​, 22. oktober - venteliste
Tag med på byvandring i det historiske København med fokus på arkitekten Vilhelm Klein, der var en af sin tids mest toneangivende og kontroversielle skikkelser.
 


København - din, min og turisternes by? 29. oktober
Sommeren igennem har den stigende turisme været et tema i medierne - for hvor mange turister kan byen rumme? Dét skal vi diskutere, når Byens Saloner igen kalder til debat - denne gang på nyåbnede Hotel Coco på Vesterbro.  


Det nye Rigshospital - Nordfløjen, 30. oktober - få pladser
Vi gentager succesen med endnu et byggepladsbesøg til den nye Nordfløj, der skal sikre et mere tidssvarende og rummeligt Rigshospital med pleje og behandling af højeste kvalitet. 


Kalvebod Fælled Skole​, 5. november - venteliste
Kom med på rundvisning på Kalvebod Fælled Skole, hvor bevægelse, idræt og naturen er indlejret i arkitekturen. 


Byvandring: Carlsberg - før og nu, 7. november
Tag på en gåtur rundt på Carlsberg og hør om bygnings- og industrihistorie og moderne byudvikling. 


Dark Design i byrummet, 12. november
​Se byen på en helt anden måde, end du er vant til, når vi tager på byvandring med projekt UDENFOR og ser eksempler på ‘Dark Design’, der forhindrer hjemløse i at tage ophold i byen.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Nytårskur 2020, 10. januar 
Intet nyt år uden vores traditionsrige nytårskur. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag på det historiske Carlsberg, hvor vi åbner dørene til bryggerens private Glyptotek.


Afholdte arrangementer

Flyvestation Værløse - fra fly til by, 19. september
 Fotoreportage


Køge Kyst og Køge Nord Station, 12. september
 Fotoreportage
 

 


www.byens-netvaerk.dk

Æggepakkeriet og Aarhus K​, 10. september 2019
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

MIPIM konfronterer Byens Netværk
Efter en henvendelse fra MIPIM-organisationen vedr. afholdelsen af vores aktiviteter på MIPIM har Byens Netværk valgt ikke at tilmelde sig konferencen i 2020, men blot at være til stede i Cannes.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


https://www.danskeark.dk/content/danske-arkitektvirksomheder-traekker-stikket-til-mipim-2020

Danske Arkitektvirksomheder trækker stikket til MIPIM 2020
MIPIM-organisationen udfordrer EU-borgeres ret til forsamlingsfrihed og dermed Danske Arkitektvirksomheders årlige faglige netværksmøde på MIPIM. Læs hele nyheden fra Danske Arkitektvirksomheder her


www.byens-netvaerk.dk

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2019

Center for Bygningsbevaring i Raadvad og Kunstakademiets Arkitektskole samarbejder om en kursusrække målrettet de fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurser udbydes udvalgte dage fra september 2019 – marts 2020. Klik ind og læs mere.


www.byens-netvaerk.dk

Building Green København, 30. & 31. oktober

Building Green sætter fokus på det bæredygtige fællesskab den 30. & 31. oktober i København med udstillere, konferencer og talks med spændende aktører fra ind- og udland.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link