print logo

Building Green København

Udgivet d. 26. august 2019

Det bæredygtige fællesskab

Hvordan kommer vi i mål med at bygge bæredygtigt? Ingen kan løse udfordringerne alene. Hvis vi skal ændre på noget og rykke byggebranchen i en mere bæredygtig retning, kræver det, at vi handler i fællesskab, og det kræver bæredygtige fællesskaber.

Bæredygtige fællesskaber har mange definitioner, men det henviser grundlæggende til bysamfund, hvor boliger og uderum er planlagt, bygget eller ændret for at fremme en bæredygtig levevis. Det er tid til, at vi står sammen om at løse udfordringerne.

Derfor sætter Building Green fokus på bæredygtige fællesskaber den 30. & 31. oktober i København. 

Se det fulde program her


Building Green blev etableret for at oplyse om udviklingen inden for produkter og idéer til byggeriet med et konstant henblik på bæredygtighed og cirkulær tankegang.

Eventen har eksisteret siden 2011, året hvor København blev kåret som Europas mest miljøvenlige hovedstad. Danmarks CO2-mål var og er fortsat ambitiøse, men der er lang vej til målene. Den danske byggebranche står til ansvar for 40% af Danmarks energiforbrug og 30% af den samlede mængde affald. De seneste år er affald blevet et stort fokuspunkt, da problematikken omkring affald i verdenshavene og på land er stigende. Byggebranchen må stå til regnskab for deres del af forureningen for at ændre denne truende tendens.

Grønne og bæredygtige bygninger bør være en selvfølge
Den langsigtede vision er, at alle nye bygninger skal producere mere energi end de forbruger, og samtidig skal energiforbruget i den eksisterende bygningsmasse nedbringes markant. Overalt omsættes visionerne til virkelighed – mulighederne er reelle, men der er stadig mange udfordringer og spørgsmål, der skal besvares, inden vi når i mål. Danmark er i front på denne bane, da mange af virksomheder og initiativtagere allerede har evnet at omsætte visionerne til virkelighed og skabe vedvarende løsninger, der reducerer energiforbruget og CO2-udledningen fra bygninger.

Platform for vidensdeling & produktudstilling
Building Green er en platform for videndeling med skarpe aktører inden for feltet og et samlingspunkt med nøglefærdige produkter for en lang række producenter på den danske bygge- og energiarena med mulighed for at fremvise energiløsninger til det offentlige og private erhvervsliv. Samtidig skal eventen være med til at styrke muligheden for at udnytte det kæmpe vækstpotentiale, der ligger i den voksende nationale og internationale efterspørgsel efter klimavenlige byggematerialer og løsninger.
 

Building Green finder sted den 30. & 31. oktober 2019 i København. Der er gratis adgang.

Tilmeld dig her

footer image byens netværk