print logo

Metro Cityringen


Tag turen rundt i den nye Metro Cityring, som forbinder Københavns centrale bydele. Undervejs stiger vi af på udvalgte stationer og hører om designet af de nye stations- og byrum.

Deltagerliste (opdateret 09.09.2019)

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

Den 29. september åbner Københavns nye Metro Cityring. Med sine 15,5 kilometer lange underjordiske tunneler og 17 stationer forbinder den nye metrolinje København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg.

En tur hele Cityringen rundt tager 24 minutter, og da metrotogene kører i begge retninger, vil den tidsmæssigt længste tur mellem Københavns H og Skjolds Plads tage 12 minutter.

Vi tager en tur med Cityringen fra Kongens Nytorv og retur. Med os har vi Jacob Vimpel, der er arkitekt koordinator i Metroselskabet, og som undervejs vil vise og fortælle os om designet af udvalgte stationer og stationspladser/byrum ift. valg af materialer, farver og inventar.

Cityringen er i store træk en videreførelse af konceptet fra de eksisterende metrolinjers drift og stationsindretning, men vil også være en ny og anderledes metrooplevelse.

Alle stationerne er underjordiske, og opbygningen af stationsrummene følger de eksisterende stationers design, hvor dagslys trænger helt ned på perronniveau gennem store loftlys. På enkelte stationer har det dog ikke været muligt at etablere loftlys pga. bebyggelser på gadeplan, så der har arkitekterne måtte tænke ekstra kreativt for at skabe lyse stationsrum, blandt andet ved at hjælp af særlige loftskonstruktioner og valg af lyse materialer på væggene.

Fotokreditering: Ditte Valente/Metroselskabet 


BEMÆRK

Turen starter og slutter på Kongens Nytorv Metrostation.

Deltagelse kræver, at du selv køber billet til Metroen. Vi kommer til at køre i myldretiden, og der må derfor forventes mange mennesker i Metroen.

Arrangementet gennemføres med det forbehold, at Cityringen åbner som planlagt den 29. september og kører uden driftsproblemer.

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:45 Vi kører med Metroen og står af på udvalgte stationer undervejs
  • 17:30/18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

08/10 2019 15:30 - 18:00

Adresse

Kongens Nytorv
København

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved hovedtrappen på Kgs. Nytorv Metrostation

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

08/10 2019 15:30 - 18:00

Adresse

Kongens Nytorv
København

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved hovedtrappen på Kgs. Nytorv Metrostation

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk