Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


4. december 2019

Opfølgning på Mipim-sagaen

I sommer havde vi besøg af en repræsentant fra Mipim. Under det møde blev vi gjort opmærksom på, at vi ikke måtte arrangere events i Cannes under Mipim Festivalen i deres åbningstid. Det har vi - og alle mulige andre i øvrigt - gjort i årevis. Dette var vi naturligvis uforstående over for, og det foranledigede, at vi blev tvunget til at gentænke vores engagement på Mipim. Dette meldte vi ud både til jer direkte og i vores nyhedsbrev (som kan læses her), og det har afstedkommet en del skriverier og snak i medierne, branchen osv. Samtidig en masse gode snakke og opbakning med rigtigt mange af jer – tak for det.

Endnu et møde med Mipim
For en måneds tid siden fik vi så en henvendelse fra Monsieur Ronan Vaspart, direktør for Mipim Events Worldwide med en invitation om at mødes igen i København. De ville gerne have en positiv dialog, som kunne sikre en fortsat bred dansk repræsentation på Mipim. Dette møde har vi nu afholdt og i en god og diplomatisk tone. Vi forklarede, hvordan vi har brugt og bakket op om Mipim i mange år og fortsat gerne vil. De forklarede omvendt, hvordan de gerne vil sikre sig, at alle bakker op om programmet og aktiviteterne inde på selve Mipim Konferencen.

Mødet resulterede i en gensidig aftale om, at vi nu kan holde vores morgenkaffe-arrangement onsdag morgen, som vi plejer, og at vi naturligvis kan drikke morgenkaffe sammen med jer, hvad enten I har købt badge eller ej. Vi har opfordret repræsentanterne fra Mipim til at komme og være en del af vores arrangement og måske blive klogere på, hvad den danske branche har brug for fra Mipims side, hvis flere i fremtiden skal købe entré til selve Mipim Konferencen. Sideløbende har vi som tidligere nævnt sammen med Danske Arkitektvirksomheder stillet en række spørgsmål til EU-Kommissionen. Disse spørgsmål forventer vi svar på om kort tid, således at vi kan få helt styr på EU-juraen generelt. Spørgsmålene kan ses her.

Summa summarum:
Vi kan nu igen skrue op for planlægningen af vores Mipim-aktiviteter – både før og under Mipim-ugen. Det betyder også, at vi selv vil købe badge til Mipim Konferencen, som vi plejer, og dermed støtte op om den danske stand på Mipim.

Mipim-aktiviteter 2020:

  • Du kan allerede nu tilmelde dig vores Mipim-kick-off, som finder sted hos ATP Ejendomme i København.
  • Du kan desuden tilmelde dig vores Kaffe-Rendez-Vous. Det foregår som vanligt på Restaurant 13.31 i Cannes. 
  • Og du kan også stadig få hjælp til logi i lejligheder ved at kontakte Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk.

​Derudover har vi flere andre initiativer i støbeskeen, heriblandt en Borgmesterstafet, som vi glæder os til at holde sammen med Byggesocietetet. Mere om det senere.

Vi er glade for, at vi har ”sagt fra” overfor en, for os, helt urimelig paragraf, der hindrer forsamlingsfrihed og møder på tværs i en hel by. Omvendt er vi også glade for, at vi nu er i en positiv dialog med Mipim-organisationen, således at vi alle sammen kan mødes i Cannes på en god og ordentlig måde.

Og så til noget helt andet... Med december måned er det også blevet tid til en ny Månedens profil. Denne gang er det D.A.I., der arbejder som bygherrerådgivere, procesrådgivere, totalrådgivere og rådgivende ingeniører og arkitekter fra kontorer i Silkeborg, Horsens og Aarhus. Du kan læse mere om D.A.I. i Månedens profil.  

Endelig skal der lyde et stort og varmt velkommen til hele tre nye medlemmer: Tømrer & Snedkermester Jacob Pedersen A/SO.K. Entreprise ApS samt City Tekniq. Vi glæder os til at se jer alle på kommende arrangementer. 


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

 

Månedens profil

D.A.I. forener arkitekternes kreativitet med ingeniørernes logik i en rådgivende virksomhed. Med 70 års erfaring bistår vi som totalrådgiver, bygherrerådgiver eller arkitekt- og ingeniørrådgiver på dit projekt. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Rasmus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen. Læs blandt andet hans svar på, hvordan styrelsen er med til at sikre, at statens bygninger bliver førende med hensyn til energieffektivisering, og hvad den selv gør for at være et inspirende eksempel.  


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Kommende arrangementer

Christianshavns Skole, 5. december
På Christianshavns Skole er bygninger og byrum transformeret til et urbant og oplevelsesrigt læringsmiljø med afsæt i stedets historiske arv.


Nytårskur 2020, 10. januar 
Intet nyt år uden vores traditionsrige nytårskur. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag på det historiske Carlsberg, hvor vi åbner dørene til bryggerens private Glyptotek.


Renovering af Nordisk Fjer bygningen​, 15. januar
Tag med på byggepladsbesøg og se, hvordan den over 100 år gamle Nordisk Fjer bygning bliver istandsat, så den kan stå som et moderne domicil for sine nye lejere.


Det nye Frihedsmuseum​​, 30. januar - venteliste
Vi ser Nationalmuseets nye Frihedsmuseum i Churchillparken, før det åbner for offentligheden og mens udstillingsopbygningen pågår. Det nye museum er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.


Mipim Kick-off 2020, 6. februar 
Mipim er den årlige internationale ejendomskonference i Cannes. Vi holder et kick-off for dig, der skal med til Mipim 2020 og dig, der er nysgerrig og måske overvejer at tage med på et senere tidspunkt.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2020​, 11. marts 
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe på Restaurant le 13.31 i Cannes.


Afholdte arrangementer

Dark Design i byrummet, 12. november
 Fotoreportage


Carlsberg - før og nu, 7. november 
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Søger du tværfaglig sparring og inspiration? 

Netværksgrupperne Byens Talenter styrker dine tværfaglige relationer og giver sparring på dine og branchens fælles udfordringer. Vil du være med?


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link