print logo

Christianshavns Skole


På Christianshavns Skole er bygninger og byrum transformeret til et urbant og oplevelsesrigt læringsmiljø med afsæt i stedets historiske arv.

Deltagerliste (opdateret 05.12.2019)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Christianshavns Skole er blevet renoveret, ombygget og udvidet fra 3 til 4 spor. Skolen bestod oprindeligt af fire eksisterende bygninger, hvoraf to af er bevaringsværdige og én er fredet. Bygningerne er placeret på to matrikler i tæt by, og opgaven har været kompleks på flere niveauer, bl.a. i forhold til pladsudnyttelse, inddragelse af mange interessenter, varetagelse af kulturarv, lokalplansproces og opgradering af undervisningsmiljø til den nye folkeskolereform.

Christianhavns Skole rummer ud over en folkeskole fra 0.-9. klassetrin, integreret KKFO og aftenskole for bydelens borgere og foreningsliv. Med stigende børnetal og urbanisering var der behov for udvidelse af skolens faciliteter samt opgradering af skolens uderum.

Vi tager på besøg til skolen sammen med kreativ direktør i RUBOW, Susanne Hansen og ser transformationen, der tager afsæt i den historiske kontekst og de eksisterende bygningers arkitektoniske kvalitet.

Projektet rummer blandt andet et ’mini-campus’ til udskolingseleverne med 3 bygninger, herunder Philip de Lange´s gamle landvilla, der er omdannet til kombineret lærerforberedelse og Medielounge. På samme grund ligger også den bevaringsværdige og originale Prinsessegade Skole, som nu er saneret og indrettet til Kulturhus og et helt nyt Sciencelab.

I transformationen af skolens uderum kobles formidling og bevægelse, så man tilgodeser behovet for at udendørs undervisning, aktivitet og hæng-ud steder kan foregå parallelt i den tætte bydel.

Med byggeriet af et nyt indskolingsområde videreføres en 4-etagers boligkarré henover skolens eksisterende gymnastiksal, og omslutter en fredet gårdlomme for de mindste børn. Herved tilbydes nye, trygge faciliteter til indskoling og fritidshjem med udsigt til både gård og gade. Bygningen mimer arkitekturen på Christianshavn i et design, der sikrer et godt indeklima og udnytter områdets skønne udsigter.

Også den gamle hospitalsbygning (hovedskole) er renoveret med et optimeret indeklima, nye fælles- og faglokaler og nye friarealer. Fælles for de mange bygninger har været at fremkalde stedets og bygningernes historie som inspiration for skolens nye læringsrum.

Læs mere om projektet på RUBOWs website


Fakta: 

Bygherre: Københavns Kommune

Størrelse: Ca. 12.000 m2 heraf ca. 2.700 m2 nybyggeri

Totalrådgiver: RUBOW arkitekter A/S

Hovedentreprenør: Elindco Byggefirma A/S

Arkitekt: RUBOW arkitekter A/S

Ingeniør: Wissenberg A/S

Landskabsarkitekt: RUBOW arkitekter A/S


Fotograf: Laura Stamer

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:10 Introduktion v/ Susanne Hansen, Kreativ direktør i RUBOW
  • 15:20 Rundvisning
  • 16:30 Netværk
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

05/12 2019 15:00 - 17:00

Adresse

Prinsessegade 54
1422 København K

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran porten ved nr. 54 - bemærk at mødestedet ikke er skolens 'officielle' husnummer men en bygning længere nede ad gaden

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

05/12 2019 15:00 - 17:00

Adresse

Prinsessegade 54
1422 København K

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran porten ved nr. 54 - bemærk at mødestedet ikke er skolens 'officielle' husnummer men en bygning længere nede ad gaden

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk