print logo

Det nye Frihedsmuseum - AFLYST


Kom ind og se det nye Frihedsmuseum i Churchillparken inden det åbner for offentligheden og mens udstillingsopbygningen pågår. 

Deltagerliste (opdateret 02.12.19)

BESØGET ER DESVÆRRE AFLYST - alle tilmeldte har modtaget en mail desangående

Luk fuld beskrivelse

I slutningen af september 2019 modtog Nationalmuseet nøglerne til det nye Frihedsmuseum tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Det nye museum er opført på samme grund i Churchillparken, hvor det tidligere museum brændte ned i 2013.  

Museet, som hører under Nationalmuseet, åbner først for offentligheden til maj næste år, men vi har fået mulighed for at komme ind og se den færdigbyggede bygning, mens udstillingsopbygningen står på.  

Det nye frihedsmuseum vil fortsat have fokus på frihedskampen, modstandsfolkene og de mange, der i allieret tjeneste bidrog til kampen mod nazismen og Danmarks frihed.

Med den nye bygning er der dog blevet mulighed for at skabe en anden ramme omkring fortællingen. Derfor vil den kommende museumsoplevelse blandt andet gøre brug af elektroniske virkemidler for at give et andet oplevelsesbillede end det, som det nedbrændte museum kunne levere.

Den nye museumsbygning er tegnet til at være arkitektonisk diskret og minimalistisk samt bæredygtig og energibesparende. Udstillingsarealerne befinder sig under jorden, mens museets indgang med information, butik og café kommer til at ligge over jorden i den ellipseformet hovedbygning, der bliver beklædt med grøn beplantning for at integrere sig med Churchillparkens vegetation.

Bemærk at vi ser museet mens udstillingsopbygningen pågår. Vi kan derfor kun se udstillingsarealerne i det omfang, opbygningen tillader. 

Hvorfor et nyt Frihedsmuseum?
Den 28. april 2013 brændte Museet for Danmarks Frihedskamp 1940-45. Takket være en stor indsats fra Københavns Brandvæsen, lykkedes det at redde museets samlinger og arkiver. Intet gik tabt og intet led uoprettelig skade. Den påsatte brand er stadig uopklaret. Frihedsmuseets gamle bygninger blev revet ned, men 10 meter murværk er blevet bevaret. Den rummer de mursten, som har indgraveret navne på donatorerne bag Frihedsmuseet.


Museet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Landskabsprojektet er udviklet i samarbejde mellem Lundgaard & Tranberg, professor Steen Høyer og Julie Kierkegaard. 
Museumsbygningen er opført i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører og Dansk Energi Management samt Arkil, GK Danmark, Optimus og Juul&Nielsen.

Rendering og foto: Kreditering til Lundgaard & Tranberg


BESØGET ER DESVÆRRE AFLYST - alle tilmeldte har modtaget en mail desangående

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:10 Introduktion v/ Ulrik Abild, Bygningschef, Nationalmuseet
  • 15:20 Om arkitekturen v/ Peter Thorsen, CEO, Partner, Lundgaard & Tranberg
  • 15:30 Rundvisning i museumsbygningen
  • 16:30 Forfriskning og netværk
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

30/01 2020 15:00 - 17:00

Adresse

Churchillparken 6
1263 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ude foran museet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

30/01 2020 15:00 - 17:00

Adresse

Churchillparken 6
1263 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ude foran museet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk