Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


6. maj 2022

Med flere teatre inden for få minutters afstand er Frederiksberg Allé også kendt som Frederiksbergs teaterkvarter. Vi besøger teatrene på Frederiksberg Allé; Aveny-T og Betty Nansen Teatret, der begge har været under ombygning – det ene med en modernisering i en historisk nyfortolkning, det andet med en ny tilbygning og en ny identitet. Og så skal vi høre Frederiksberg Kommunes By-, kultur- og miljødirektør Ulrik Winge fortælle om nogle af de aktuelle og kommende udviklingsplaner for området.

Husk også, at du kan møde SAGA Space Architects, der har specialiseret sig i rumarkitektur og bl.a. udviklet månehabitatet LUNARK, som de har testet på egen krop - og psyke - i den barske arktiske natur. Vi får en omvisning i udstillingen A Space Saga og bliver klogere på, hvordan man skaber arkitektur udviklet til at få mennesket ud i rummet. 

Og så håber vi at se mange af jer, når vi den 30. maj holder generalforsamling og samtidig benytter lejligheden til at sige "tak for musikken" til Erik Svanemose, som har været en markant profil i branchen i mere end 60 år og ikke mindst i Byens Netværk. Så kom og nyd en eftermiddag med dine netværkskolleger i byens bedste forening. 

Vi sender også et tillykke til Københavns Malerlaug, der i år fejrer 400 års jubilæum. I den anledning udgiver de bogen "Malet", der er rigt illustreret fagbogsværk om malerfagets materialer og metoder igennem et helt århundrede. Læs mere i Månedens profil

Sidst men ikke mindst skal der lyde et stort velkommen til to nye medlemmer; Uniplan Danmark A/S, der er specialister i undergulve på større byggerier samt Focus Lighting A/S, som leverer belysningsløsninger til offentlige og private bygherrer. Vi glæder os til at møde jer på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Københavns Malerlaug fejrer 400 års jubilæum og udgiver i den anledning bogen "Malet", der er rigt illustreret fagbogsværk om malerfagets materialer og metoder igennem et helt århundrede. Bogen tjener som referenceværk for arkitekter og andre rådgivere, der beskæftiger sig med renoveringer og istandsættelser, som lærebog og som et oplevelsesværk for almindeligt bygnings- og kulturhistorisk interesserede. Læs mere i Månedens Profil.


Byens Klumme

At tage sig tiden til at lytte til et sted

Har tid og sted noget at gøre med klimakrisen? Det mener vi i innovationsbureauet NXT. Med vores metode Stedets Væsen søger vi bl.a. at gøre renoveringsprojekter af bygninger og bydele mere klimaambitiøse ved at stille spørgsmålet: Hvad sker der, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?
Læs Byens Klumme skrevet af Madeleine Kate McGowan, kunstner, Stedets Væsen hos NXT.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Smidt-Jensen, associeret partner i Smith Innovation. Læs bl.a. Sørens svar på, hvordan vi ruster byerne mod stigende havvand, og hvad der optager ham og Smith i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Danmarks nye Naturhistoriske Museum​, 18. maj
Udvidelsen af Statens Naturhistoriske Museum er et af de største museumsbyggerier i Danmark i nyere tid og samler flere museer i nye og eksisterende bygninger. Vi har fået en helt unik mulighed for at besøge byggepladsen og få en kig ind bag facaden.  


A Space Saga - mød rumarkitekterne i udstillingen​, 19. maj
Oplev månehabitatet LUNARK på udstillingen "A Space Saga" i Dansk Arkitektur Center sammen med SAGA Space Architects og bliv klogere på, hvordan man udvikler og designer arkitektur til at få mennesket ud i rummet. 


Generalforsamling i Byens Netværk, 30. maj
Kom til generalforsamling i byens bedste forening og mød dine netværkskolleger til hyggelig netværksbar i rammerne af Fæstningens Materialgård.


Teatrene på Frederiksberg Allé, 7. juni
Vi besøger teatrene Aveny-T og Betty Nansen, der begge har været under ombygning med respekt for historien. Og så skal vi høre om nogle af Frederiksberg Kommunes aktuelle og kommende udviklingsplaner for området.


Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Ordrupgaard med Snøhetta, 15. juni - venteliste
Kom på et unikt besøg på kunstmuseet Ordrupgaard med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.


1-dagstur til Folkemødet 2022, 17. juni
Tag med på 1-dagstur til Folkemødet og oplev bl.a. debatten 'Byggeriets dilemmaer med Sara Bro' og nogle af de mange andre events, og ikke mindst dialoger, Folkemødet byder på. Vi sørger for direkte transport og godt netværk t/r.   


www.byens-netvaerk.dk

Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 17. juni
Kom til livedebat på Folkemødet, hvor programvært Sara Bro - kendt fra Sara & Monopolet på DR - vil bringe en række dilemmaer til torvs i krydsilden mellem borgere, politikere og centrale aktører i byggebranchen. 


Volume Village - nyt kulturhus og spillested under Ringgadebroen​, 21. juni
Hør om visionerne for Aarhus’ nye kulturhus og spillested Volume Village, der skal udfylde et fysisk og kulturelt tomrum under Ringgadebroen og være et mødested for en ny bydel.


Afholdte arrangementer

Svanen - cirkulært børnehus
 Fotoreportage


Trælasten – Aarhus’ bæredygtige bydel
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Symposium: Hvad kan det byggede miljø lære af pandemien?, 10. maj
Realdania inviterer til symposium, hvor du kan få ny viden om, hvordan vi kan gentænke hverdagens rammer og skabe endnu mere bæredygtige og robuste fysiske rammer, der kan forbedre hverdagen og øge livskvaliteten.


www.byens-netvaerk.dk

Kursusrække: Bygningsbevaring - teori og praksis 2022, start 4. maj
Center for Bygningsbevaring og Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur afholder kursusrækken ”Bygningsbevaring - teori og praksis 2022” i Raadvad og på Holmen. Læs mere her.


Green Building Council Denmark afholder LCA grundkursus, 3.-11. maj
Kurset henvender sig til alle, der ikke tidligere har beskæftiget sig med LCA (LIfe Cycle Assessment) og ønsker en grundlæggende forståelse for emnet og praktisk anvendelse i byggeriet.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Debatmøde om bæredygtig byplanlægning – med overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og Simon Kjær Hansen, 11. maj
Kom og hør om ambitionerne for den grønne hovedstad, og hvordan storbyen kan være én af løsningerne på klimakrisen. 


www.byens-netvaerk.dk

Oplevelseskonferencen: På Byens Vegne, 19. maj
Nyt event sætter fokus på, hvordan vi kan skabe kultur i arkitekturen. Oplevelseskonferencen "På Byens Vegne" afholdes den 19. maj i Tunnelfabrikken - Københavns fremtidige fyrtårn for kunst og kultur. Her vil vi på byens vegne diskutere, hvordan kulturen kan masseres ind i byens rum, og hvordan sociale aktiviteter kan tænkes ind i arkitekturen.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link