print logo

Danmarks nye Naturhistoriske Museum


I et hjørne af Botanisk Have i København kan man bemærke et omfattende byggeri tage form. Det er udvidelsen af Statens Naturhistoriske Museum. Et af de største museumsbyggerier i Danmark i nyere tid. Det nye Naturhistoriske Museum samler Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum i en række nye og eksisterende bygninger både over og under jorden. Vi har fået en helt unik mulighed for at besøge byggepladsen sammen med Vejdirektoratet, Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Claus Pryds Architects.

Fotoreportage 

Deltagerliste (opdateret 12.05.2022)

Luk fuld beskrivelse


På vores besøg møder vi Hanne Alrø, projektchef, Vejdirektoratet, Marie Abildgaard Knudsen, arkitekt, Lundgaard & Tranberg Architects, og Claus Pryds, arkitekt og founder Claus Pryds Architets. De vil fortælle os om de visioner, processer og greb, der tegner projektet og giver det form. Det er imponerende og poetiske rammer, der i fremtiden skal formidle fortællingen om livets oprindelse. Med det nye Statens Naturhistoriske Museum får Danmark uden tvivl en ny attraktiv kulturdestination, der kan placere sig i international kontekst.

Det nye Statens Naturhistoriske Museum bliver på cirka 30.000 m2, hvoraf omkring 15.000 m2 vil være placeret i eksisterende bygninger. Helt nye udstillingsrum placeres under jorden.

Det nye museum bliver bygget til Københavns Universitet, der vil leje museet af staten. Byggeriet forventes afleveret til Københavns Universitet i 2023, og byde publikum velkommen i 2024.

Finansiering: Den samlede budgetramme for projektet er cirka 1,2 mia. kr. Statens Naturhistoriske Museum finansieres af Københavns Universitet og donationer fra VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Det Obelske Familiefond. Staten bidrager også til finansieringen af det nye museum.  

Fotokreditering: Trandberg & Lundgaard Architects og Claus Pryds Architects 

 

Bygherre: Vejdirektoratet

Entreprenør: Per Aarsleff A/S

Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Architects og Claus Pryds Architects

 

Kilder:

Vejdirektoratet

Lundgaard & Tranberg Architects

Claus Pryds Architects

Københavns Universitet

 

Bemærk: Lodtrækning om pladserne

Vi kan kun besøge byggepladsen i begrænset omfang og med 20 deltagere. Derfor trækker vi lod blandt tilmeldingerne mandag d. 9. maj. Vi giver derefter besked til de af jer, som kan kommer med. Din tilmelding er altså i første omgag et lod i puljen og IKKE en garanti for en plads. 

Husk at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sikkerhedssko + hjelm) for at deltageProgram

  • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:15 Introduktion til Danmarks nye Naturhistoriske Museum v/Hanne Alrø, Projektchef, Vejdirektoratet
  • 16:30 Fra ideer til form v/ Marie Abildgaard Knudsen, arkitekt, Tranberg & Lundgaard, Architects og Claus Pryds, arkitekt og founder, Claus Prydse Architects
  • 17:00 Rundvisning on site
  • 17:30 Netværk og forfriskning
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

18/05 2022 16:00 - 18:00

Adresse

Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Deltagerantal

20

Mødested

TBD

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
28266304

Praktisk information

Dato og tid

18/05 2022 16:00 - 18:00

Adresse

Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Deltagerantal

20

Mødested

TBD

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
28266304

footer image byens netværk