print logo

Ordrupgaard med Snøhetta


Kunstmuseet Ordrupgaard kunne i august 2021 indvie en ny underjordisk tilbygning, der er dedikeret til at favne museets kostbare samling af fransk impressionisme. Vi besøger den nye tilbygning sammen med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.

Deltagerliste (opdateret 14.06.2022)

Fotoreportage

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til Nanna på ngj@byensnetvaerk.dk

Luk fuld beskrivelse

Den norske design- og arkitektvirksomhed Snøhetta har tegnet Ordrupgaards nye tilbygning i samarbejde med COWI og EKJ Rådgivende Ingeniører. PLH Arkitekter har også været tæt samarbejdspartner særligt omkring diverse byggetilladelser og kommunikation med kommunen. DBI har været ansvarlige for sikkerhed og brand, Gade og Mortensen for arkustikken. Bygningsværket både reflekterer og skaber forbindelse til Ordrupgaards eksisterende miljø - den klassiske hovedbygning, kunstparken og kunstlegepladsen, Finn Juhls hus samt Zaha Hadids ekspressive tilbygning fra 2005.

Tilbygningen fungerer som et nyt velkomstplateau for alle de besøgende, der ankommer til Ordrupgaard. Den underjordiske bygnings tag er en skulpturel stålkonstruktion der skyder op af jorden og med sin overfladefinish reflekterer lyset og himlen. I sig selv en kunstnerisk oplevelse.

Snøhettas bygning fordobler Ordrupgaards udstillingsareal. De fem, nye, underjordiske sales udstillingsareal er på i alt 823 kvadratmeter, mens det samlede, nye bygningsareal er på 1750 kvadratmeter.

Et imponerende trappetårn bringer museets gæster fra dybet op til overfladen, og skaber en både oplevelsesrig og intuitiv forbindelse til Ordrupgaards øvrige formidlingsrum. 

Samtidig med den nye tilbygning er der udført et energirenoveringsprojekt, der skal reducere Ordrupgaards samlede energiudgifter.

På Ordrupgaard oplever vi, hvordan arkitekturen har en stor betydning, og prioriteres, for at kunne profilere stedet som moderne, og international anerkendt museumsdestination.   

Projektet fik fem stjerne af arkitekturanmelder Holder Dahl i Berlingske Tidende i august 2021 og fire stjerner af Karsten Ifversen i Politikken i august 2021.


Projektfakta

Bygherre: Slots- og Kulturstyrelsen

Hovedentreprenør: Juul & Nielsen og Barslund I/S

Arkitekt: Snøhetta

Ingeniør: COWI og EKJ Rådgivende Ingeniører

Økonomi: Tilbygning og energirenoveringsprojekt har samlet kostet 131,5 millioner kroner, som er finansieret af fonde og støtteydere.

Indviet den 14. august 2021 ved deltagelse af H.K.H. Kronprisen og tidl. kulturminister Joy Mogensen.


Kilder: Ordrupgaard og Snøhetta

Fotokreditering: Laura Stamer (billede 1-4) og Poul Skovbakke (billede 5), Snøhetta og Ordrupgaard

Bemærk: 

Du selv betale entré til Ordrupgaard. Vi anbefaler at købe entrébillet på forhånd, så du undgår at stå i kø ved ankomsten. Billetter kan købes her.

Der er mulighed for at forlænge kunstoplevelsen efter arrangementet, hvor du blandt andet kan opleve særudstillingen ”Peter Hansen. Jeg maler det, jeg ser” eller gå en aftentur i den pragtfulde kunstpark. Ordrupgaard lukker kl. 21:00. 

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til Nanna på ngj@byensnetvaerk.dkProgram

  • 15:30 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:45 Introduktion til projektet v/ Aase Kari Mortensen, arkitekt, Snøhetta
  • 16:15 Rundvisning - i to grupper
  • 17:00 Forfriskning og netværk i Ordrupgaards Café
  • 17:30 Tak for i dag - med mulighed for at blive på museet på egen hånd

Praktisk information

Dato og tid

15/06 2022 15:30 - 17:30

Adresse

Vilvordevej 110
2920 Charlottenlund

Deltagerantal

40

Mødested

Ved hovedindgangen til Ordrupgaard

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

Praktisk information

Dato og tid

15/06 2022 15:30 - 17:30

Adresse

Vilvordevej 110
2920 Charlottenlund

Deltagerantal

40

Mødested

Ved hovedindgangen til Ordrupgaard

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

footer image byens netværk