Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


7. juni 2018
 

Den japanske arkitekt Kengo Kuma kommer til Danmark. Byens Netværk besøgte hans tegnestue, da vi for to år siden var på studietur i Tokyo - og vi ville rigtig gerne have lavet et arrangement med ham her i København, hvor han er aktuel med et kommende vandkulturhus på Papirøen, men tiden var for knap for Kuma denne gang.

Til gengæld har vi fået mulighed for at invitere netværket med til en forelæsning på Arkitektskolen den 20. juni, hvor Kengo Kuma sammen med sin tegnestuechef og partner, Yuki Ikeguchi, vil fortælle om projektet på Papirøen, som de udfører i samarbejde med Cornelius Vöge Arkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører. Send en mail til Lisbet på lfi@byensnetvaerk.dk, hvis du vil med og høre mere om det unikke projekt, præsenteret direkte af arkitekten selv.

Har du et varmt hjerte for klimaet, og ønsker du at se eksempler på, hvordan vores byer kan udvikle sig i positivt samspil med klimatilpasning, så har vi lige nu et spændende arrangement i Kokkedal, hvor vi sammen med landskabsarkitekt Schønherr kan opleve hele 35 eksempler på klimaløsninger samlet på ét sted.

Der er meget lang tid til næste års Mipim ejendomskonference i Cannes, men jagten på fly og logi er allerede i fuld gang. Hvis du har brug for hjælp til at skaffe en lejlighed, eller hvis du gerne vil komme i betragtning til et af de få resterende værelser på vores netværkshotel, så send en mail til Henriette på hsl@byensnetvaerk.dk.


 

Med venlig hilsen

Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

TagTomat startede i 2011 på Nørrebro, da arkitekt og bybonde, Mads Boserup Lauritsen, forsøgte sig med at dyrke tomater i hjemmelavede, selvvandende plantekasser på taget af et skraldeskur i baggården - derfor navnet TagTomat. Siden da har TagTomat i den grad haft vokseværk og har i dag produktion i Nordvest og showroom på Jagtvej 59 - Nørrebro.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juni 2018 og frem.


Byens Klumme

København skal stadig være for alle

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er aktuel med et nyt klummeindlæg om nødvendigheden af sikre et mangfoldigt København i en tid, hvor byen vokser, og boligpriserne stiger.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Anders Bo Bach, direktør i Bach Gruppen København A/S, er ny stafetmodtager og fortæller bl.a. om udviklingen af projektet Bryggens Bastion på Islands Brygge, som han mener er et af mange interessante nye projekter i byen i disse år. Klik ind og læs hans svar.


Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Crowdfunding i byggeriet, 11. juni
Alternative finansieringsformer er i hastig vækst - også inden for byggeri og ejendomsbranchen. Kom og bliv klogere på både crowdfunding, crowdlending og crowdinvesting, hør om konkrete erfaringer fra branchen og få en introduktion til de grundlæggende juridiske spilleregler inden for netværksfinansiering.


Folkemøde 2018 og Hammershus Besøgscenter, 15. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder igen i år en bus og besøger den årlige begivenhed. Denne gang krydrer vi turen med et stop ved Hammershus Besøgscenter samt fællesspisning i BL's Dome.


Den Gule By, 18. juni

Kom med på byvandring og oplev Den Gule By  - en idyllisk lille oase mellem Enghavevej og Vasbygade bestående af historiske huse, som tidligere fungerede som tjenesteboliger for ansatte i DSB.


Prisbelønnede almene boliger på Dortheavej, 27. juni
Tag med til Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, hvor der fornyligt er opført 66 almennyttige boliger med et markant arkitektonisk udtryk.


Klimasikring i Kokkedal, 28. juni

Tag med til Kokkedal og oplev et helt katalog af klimaløsninger, når landskabsarkitekt Schønherr præsenterer et af tidens bedste eksempler på, hvordan vores byer kan imødegå tidens klimaudfordringer.


Trekroner Kirke, 3. juli
Når Trekroner Kirke ved Roskilde efter planen står færdig næste år, vil den med sine organiske former være et markant brud på traditionel kirkearkitektur.


Roskilde Festival som midlertidig by, 5. juli

Skal du på Roskilde Festival i år? Så har du mulighed for at komme med på vores lille hyggelige netværksarrangement om festivalen som midlertidig by.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober - få pladser

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

Husbådssafari, 31. maj
 Fotoreportage

 


 

Digitalisering i det moderne byggeri, 15. maj
 Fotoreportage

 


Byens Netværks generalforsamling 2018​, 22. maj
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på den bølge af fusioner og opkøb, der på det seneste har ramt arkitektbranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast på MIPIM: Hvordan håndterer vi urbaniseringen?
Hør syv danske borgmestre og kommunale topfolks bud på, hvordan vi håndterer urbaniseringen og den hefitige vækst i byerne.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Netværk på tværs af kontinenter, 15. juni
Den danske ambassade i Sydafrika søger arkitekter i København, som kunne være interesseret i at byde en håndfuld afrikanske arkitekter på kaffe og dialog om arkitektur på tværs af kontinenter.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link