Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


8. april 2020
 

Solen skinner og påsken står for døren. Vi håber, I alle får en dejlig påskeferie og udnytter tiden til at få slappet af, læst den bog, der har ligget og ventet på jer, lyttet til en podcast eller noget helt andet. Påsken bliver i hvert tilfælde noget anderledes end den plejer. Og vi får helt sikkert brug for god energi og godt netværk bagefter, hvor vi har arrangementerne stående i kø til at blive afholdt.

Vi har i Byens Netværk bl.a. brugt de seneste uger på at producere en serie podcasts om Corona i byggebranchen, hvor vi i fire forskellige episoder spørger aktører i branchen: Har Corona sendt byggebranchen til tælling? Hvordan hjælper vi hinanden igennem krisen? Kan offentlige investeringer holde hjulene i gang? Og endeligt: Hvad er vejen videre? Du finder alle fire afsnit - samt vores øvrige Byens Podcasts - her

Du kan også læse endnu en særudgave af Byens Stafet, hvor vi spørger jer medlemmer, hvordan I forholder jer til coronasituationen og de ændrede arbejdsgange. Denne gang med svar fra Niels Secher, chef for bygherrerådgivergruppen i entreprenørvirksomheden ARPE & KJELDSHOLM. Vil du også "løbe" med og give dit syn på, hvordan jeres virksomhed navigerer og holder skruen i vandet i disse tider, så send os dine svar ved at downloade dette spørgeskema.   

Du kan også læse Byens Klumme, der er skrevet af byrumsekspert Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl med betragtninger om, hvad vi tager med os af nye vaner og værdier, når vi er omme på den anden side af coronakrisen. Og hvorfor hun siger "Bare vi aldrig bliver helt de samme igen". 

Vores planlagte arrangementer frem til 10. maj udsætter vi, indtil vi hører nærmere fra Søren og Mette. Men glæd dig til en sommer og et efterår pakket med aktiviteter og netværk. 

Og så må påsken, det gode vejr og ikke mindst udsigten til, at vi fortsat må vente med at ses "in real life" kalde på en reprise af den smukke buket af arrangementer, I har i vente "på den anden side".


God påske og bedste hilsner fra
Henriette, Lisbet, Shuki & Katja

 

 

Månedens profil

DEM (Dansk Energi Management A/S) er rådgivende ingeniører, der stræber efter at gøre verden mere bæredygtig og miljøvenlig med speciale i energipolitiske projekter, monitorering og evaluering, fysiske projekter om byudviklingsplaner, nybyggeri og energirenovering af eksisterende byggeri. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Vi kører i øjeblikket en særudgave af Byens Stafet, hvor vi spørger jer medlemmer, hvordan I forholder jer til coronasituationen og en ændret arbejdsgang. Denne gang med svar fra Niels Secher, Chef for bygherrerådgivergruppen i ARPE & KJELDSHOLM A/S.     


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #4
I denne episode ser vi på den usikkerhed om, hvad fremtiden bringer, og hvor økonomien går hen, som coronakrisen har medført. Mange i branchen nu sig om efter nye opgaver, der kan mindske krisens effekt på bundlinjen.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen #3
I denne episode undersøger vi, hvordan offentlige investeringer kan være med til at holde liv i byggebranchen under coronakrisen. Hvor hurtigt vil det virke at frigive nye midler, og hvilke andre håndtag man kan skrue på? 


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen #2
I denne episode taler vi med de udførende på landets byggepladser og de rådgivende arkitekter og ingeniører, hvoraf mange arbejder hjemmefra. Hvordan tackles coronakrisen i de forskellige led, og hvordan hjælper vi bedst muligt hinanden igennem?


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1
I denne episode tager vi en rundspørge blandt blandt byggeriets parter: Hvordan holder vi samarbejdet om projekterne i gang, når vores muligheder for fysisk tilstedeværelse er begrænsede? Få gode råd til, hvordan vi kan tilpasse os til den nye virkelighed.


Kommende arrangementer

Københavns Museum​, 14. april - AFLYST
Vi tager på museumsbesøg med arkitekterne bag restaureringen og udstillingsarkitekturen i det nye Københavns Museum og hører om arbejdet med at tilbageføre den fredede bygning til sin oprindelige arkitektur og samtidig skabe et moderne udstillingsmiljø.


Carlsberg Byen - det nye bykvarter, 22. april - AFLYST
Hvordan udvikler man en ny bydel midt i byen med plads til både grønne områder og høje tårne, fredede bygninger og moderne arkitektur, boliger og erhverv? Vi tager på besøg til Carlsberg Byen og hører om udviklingen, der stadig er i fuld gang. 


Hotel Villa Copenhagen, 27. april - AFLYST
I april åbner hotel Villa Copenhagen i smukke omgivelser af den tidligere Centralpostbygning, der nu er forvandlet til et moderne førsteklasseshotel. Vi får en rundvisning på det nyåbnede hotel ved arkitekterne bag transformationen. 


Byens Netværk går undercover​, 19. maj
Tør du tage med agenterne på hemmelig mission? Du ved ikke hvor du skal hen, og hvad du skal se. 


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2020​, 3. juni - AFLYST
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe på Restaurant le 13.31 i Cannes.


Renovering af Frederiksberg Rådhustårn, NY DATO: 9. juni
Det 60 meter høje tårn på Frederiksberg Rådhus er under renovering. Vi tager til tops i rådhustårnet for at se og høre om det store håndværksarbejde med udskiftning af tagets kobberbelægning.


Velkommen i Byens Netværk - Intromøde​​, NY DATO: 12. juni
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Folkemødet 2020, 12. juni - AFLYST
Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer.   


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon på Building Green i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


Netværksmøde: Fremtidens bo- og boligformer​, 14. maj
Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger inviterer til netværksmøde med fokus på bofællesskaber. Med udgangspunkt i tre temaer og en række inspirationsoplæg bringes dine og andres erfaringer og spørgsmål i spil.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link